AcasăPoliticaScena politică e un freamăt, dar lor le arde de glumă: Ciolacu...

Scena politică e un freamăt, dar lor le arde de glumă: Ciolacu i-a trimis un cadou lui Iohannis

Marcel CiolacuScena politică e un freamăt, dar lor le arde de glumă: Ciolacu i-a trimis un cadou lui Iohannis

De Ziua Constituţiei României, politicienilor le arde glume. În plin freamăt politic, determinat de alegerile parlamentare 2020, Marcel Ciolacu i-a trims un cadou rivalului său, Klaus Iohannis.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune într-un mesaj pe Facebook că i-a trimis președintelui Klaus Iohannis cadou o Constituție.

Azi, de ziua Constituției, i-am trimis președintelui Iohannis un exemplar din Legea fundamentală a României ca să aibă reperul necesar pentru a îndeplini voința românilor!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Președintele PSD susține că Klaus Iohannis ar trebui să numească un premier de la PSD

PSD trebuie să fie la guvernare și să dea premierul!”, a mai scris acesta. Potrivit Constituție, însă, „Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament”.

Astfel, fiind în situația în care niciunul dintre partide nu a obținut o majoritate de 50%+1 în Parlament, președintele Klaus Iohannis propune un premier care poate să strângă o majoritate parlamentară.

Klaus Iohannis, despre revizuirea Constituției: „Este un demers de mare responsabilitate”

În ultimii ani s-a discutat despre revizuirea Constituţiei. Rămân consecvent ideii că un asemenea demers reprezintă un act de mare responsabilitate, care trebuie realizat de aşa natură încât intervenţiile legislative să corespundă cu adevărat realităţii sociale, economice şi politice din România.

Revizuirea Legii fundamentale nu poate fi folosită nici ca subiect de campanie electorală, şi nici dusă în derizoriu, fiindcă orice modificare are implicaţii profunde, pe termen lung. Constituţia trece dincolo de orizontul unei generaţii şi, din acest motiv, se impune o analiză temeinică a consecinţelor asupra evoluţiei statului, care să depăşească interesele de moment ale actorilor politici.

De aceea, o viitoare revizuire a Constituţiei trebuie să înglobeze, în mod autentic, nu numai aspiraţiile generaţiilor prezente, ci şi pe ale celor următoare„, a afirmat Klaus Iohannis în mesaj.

author avatar
Andrei Ștefan
388 afisari

5 COMENTARII

  1. ciolacu coinacu are glumitze de astea-n program. El atita știe, atita il duce capu! glume de școlar întîrziat, adică REPETENT ! Daca se incrunta odata la el sassu: ,,peeseedeeee” ,se kk pe el repede ciolacus .

  2. Ciolacu lasa gulumele, dintre toti ai ramas tu, nu stii nimic, punel pe Teodorovici ministru la finante ca sa stati linistiti. Lasa glum,ele cu Iohanis ca te duci. Intelege odata. sunteti partidul cu cel mai bun scor, noi am vrut asta.Succesul acesta nuti se datoreaza tie, ai si tu dreptate,

  3. Toți handicapații, toți inculții, toate zdrențele împuțite – nu contează cum îi cheamă, Ciolacu, Cioloș, HaBarnea, Muiannis, Orbanis, Kelemelingi HUOOO or, etcetera – se revendică de la români, ai dreacu. Când le țâțâie curul îi apucă dragostea de români, futu-i în gură. Cine le acordă altceva decât o flegma și un pișat în ochi ăstora e un mare retardat.

  4. Asa este , sunt o zdreanta mancurta imputita fututa-n gat si de maidanezii din spatele garii Tiraspol , rar cand baga cineva in seama un retardat ca mine cu o flegma sau un pisat in felinarele de capcaun stalinist !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger