AcasăPoliticaScapă Iohannis de amenda pentru „niște penali”? Ce a decis CAB

Scapă Iohannis de amenda pentru „niște penali”? Ce a decis CAB

Scapă Iohannis de amenda pentru „niște penali”? CAB, decizie

O decizie de ultimă oră a instanței readuce în atenție sintagma „niște penali”, îndelung comentată, pe care a folosit-o președintele României, în urmă cu câțiva ani, e drept, când acuzase, de la Cotroceni, o încercare de discreditare a Direcției Naționale Anticorupție.

Și anume s-a aflat, miercuri, 14 iulie, că instanța, mai precis Curtea de Apel București (CAB), a anulat amenda de 2.000 de lei, decisă de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în mai 2018, în cazul președintelui Klaus Iohannis.

Hotărârea CAB

Decizia de miercuri a CAB-ului – prin care se anulează hotărârea CNCD din 9 mai 2018, prin care Iohannis a fost amendat – nu este, însă, una definitivă, drept urmare poate fi atacată cu recurs.

”Respinge excepţia decăderii invocată de către intervenienta SC Juridex Media SRL. Admite acţiunea formulată de către reclamantul Preşedintele României prin Administraţia Prezidenţială în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi intervenienţii SC Juridex Media SRL, Răzvan Savaliuc şi Cosma Andreea.

Dispune anularea Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 168/09.05.2018 în ceea ce îl priveşte pe reclamant şi a Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 265/04.07.2018.

Cu recurs în 15 zile de la comunicare ce se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 14.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Bucureşti, conform antena3.ro.

Ce decisese CNCD în urmă cu mai bine de trei ani

În cadrul hotărârii din 9 mai 2018 (DISPONIBILĂ integral AICI), se menționau, între altele, următoarele: ”Raportat la fapta de discriminare constatată, Colegiul director dispune, cu cinci voturi pentru şi patru voturi împotrivă sancţionarea cu amendă contravenţională în cuantum de 2000 lei a primei părţi reclamate”, respectiv Preşedintele României, Administraţia Prezidenţială.

Totul a pornit după ce președintele Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă susținute de la Palatul Cotroceni, în data de 15.02.2018, declarase, între altele: „nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea acestei direcţii. După părerea mea, această încercare este una jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi. Dar îmi face plăcere să o repet. Direcţia Naţională Anticorupţie şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună.”

author avatar
Andrei Coman
254 afisari

2 COMENTARII

  1. & Dom’le, cine e educat e educat, adică nu se compară, ! ‘?
    Deci , v-ați prins că în „România Educată” amenzile vor fi mai puține, și că e bine să fiți educați ca să plătiți mai puține amenzi, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger