AcasăPoliticaScandalul capătă proporții. Un lider PNL îi cere lui Ciucă să-l demită...

Scandalul capătă proporții. Un lider PNL îi cere lui Ciucă să-l demită pe ministrul Tanczos Barna: „România a fost umilită”

Scandalul capătă proporții. Un lider PNL îi cere lui Ciucă să-l demită pe ministrul Tanczos Barna: „România a fost umilită” (sursa foto: facebook/Guvernul României)

Continuă să apară ecouri după meciul România- Ungaria, de la Campionatul Mondial de Hochei, din Slovenia.

După ce vicepremierul Grindeanu a comentat în termeni categorici pe marginea faptului că hocheiștii din naționala României, cu trei excepții, „au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc”, considerând totul un „gest infam”, „un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor” – VEZI DETALII AICI, a mai venit o reacție – de această dată marți, de la nivelul PNL, partidul pe care îl conduce premierul Nicolae Ciucă.

Vicepreședinte PNL: „România a fost umilită și de jucătorii care au cântat imnul Ținutului Secuiesc și de ministrul Tanczos Barna”

(sursa foto: Facebook/Adrian Cozma)

Vicepreședintele PNL Adrian Cozma îi cere premierului Ciucă să îl demită pe Tanczos Barna din funcția de ministru. Tanczos Barna, șeful de la Ministerul Mediului, a fost prezent la partida de duminică.

„INADMISIBIL! Am rămas consternat și sunt revoltat de ceea ce s-a întâmplat în Slovenia la Campionatul Mondial de Hochei.

România a fost umilită și de jucătorii care au cântat imnul Ținutului Secuiesc și de ministrul Tanczos Barna, care s-a pus la peluza galeriei Ungariei, și a girat acest comportament nedemn și care nu e o întâmplare. Ne aducem aminte de un alt episod, când același Tanczos Barna a refuzat să interzică imnul secuiesc la meciurile de hochei pe vremea când era președinte al Federației și care a spus: „Vom cânta și de acum înainte””, acuză deputatul Adrian Cozma, într-o postare pe Facebook.

Cere demiterea ministrului Tanczos Barna

Parlamentarul PNL i-a solicitat public șefului Guvernului să-l demită pe ministrul Mediului.

Este incalificabil gestul de duminică și măsurile pe care trebuie să le luăm trebuie să fie ferme și imediate. Cer premierului demiterea ministrului Tanczos Barna din funcția de ministru. Simbolurile țării sunt sfinte pentru orice român de orice etnie. Cine nu respectă simbolurile țării, nu poate face parte din Guvernul României!”, a mai scris Cozma pe pagina de Facebook.

Ce a ținut să menționeze Tanczos Barna

Printre aspectele pe care a ales să le menționeze încă de luni, 9 mai, cu privire la prezența sa la meciul de la Mondialul din Slovenia, ministrul Mediului a făcut referire și la prezența sa în peluza galeriei ungare.

În legătură cu informațiile care au apărut în presă, conform cărora am vizionat meciul din tribuna maghiară, trebuie să vă spun că inclusiv suporterii români au stat în această parte a patinoarului.

La un moment dat, la câțiva metri de mine stătea o familie, ai cărei membri erau îmbrăcați în tricoul echipei naționale”, a scris Tanczos Barna pe pagina sa de Facebook.

author avatar
Andrei Coman
453 afisari

7 COMENTARII

  1. Deci Romania nu e umilita cand mafiotii din politica distrug toate afacerile romanesti si jefuiesc miliarde de euro.Dar ne simtimdatori sa facem mare circ cu unii care canta o melodie ungureasca.Asta e patriotismul de fatzada ca pe dinauntru totul e putred si mancat de coruptie.Hai vopsiti niste banci ca Funar care avea cele mai mari afaceri cu niste unguri.Concluzia-lasati haina asta nationalista pentru altii mai credibili

  2. nu ii suparati pe Tanczos Barna si tinutul secuiesc(cine plm sunt astia, parca iasa o data pe an din beciuri sa ne arate ca au izmene asortate intre ei) ca ne pleaca cu reteta de kurtos colac si nu o sa ne mai ramana ca valori in romania decat micii, fasolea batuta si raed arahat

  3. Ciuca da dovada ca esti Roman.Demitel pe acest ministru si exileazal unde se simte el …

  4. Si a umplut si asta prin traditie gura de voma ca marele lor atilla doar ca e inca pamantean!!!

  5. Bai Maciuca, vezi ce miscari bruste faci pe acolo, ca vine ungurul ala de Tanczos Barna cu niste hocheisti secui de-ai lui, si te iau la trei pazeste, vezi ca aia sunt mai prosti de felul lor, sunt un fel de ukro-na-zi in miniatura ratatii aia !! Mai bine stai cu clopul pe cap tot timpul, bai Maciuca, macar ramai cu toti dintii in gura, ca de iei o crosa de hochei, pe toti ii dai afara !! Ha ha ha 🙂 Maciuca Presedinte !! In Zanzibar !! Ha ha ha 🙂 Da-le democratie originala la toti ratatii astia, bai Maciuca, sa se invete minte odata, iar apoi care mai macane ii trimit ca si carne de tun pe frontul de est, la jidanski ala de actoras ratat al globalistilor ratati !! Ha ha ha 🙂 Slava Foametea Care Vine din Toamna 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger