AcasăPoliticaSCANDALOS! În plină criză energetică, PNL vrea să vândă companiile de stat....

SCANDALOS! În plină criză energetică, PNL vrea să vândă companiile de stat. Hidroelectrica, marele tun pregătit de liberali!

hidroelectricaSCANDALOS! În plină criză energetică, PNL vrea să vândă companiile de stat. Hidroelectrica, marele tun pregătit de liberali!

Coaliţia de Guvernare este zguduită de un nou scandal, de data aceasta legat de companiile de stat din Energie. Liberalii încearcă din nou să vândă acțiunile deținute de stat.

PSD nu este de acord nici acum ca statul să-şi vândă acţiunile. De cealaltă parte, liberalii spun că prin vânzarea acţiunilor, companiile ar putea face rost de bani pentru retehnologizare. Printre companiile pe care PNL le are în vizor se numără Hidroelectrica, una dintre cele mai valoroase companii din România, şi Complexul Energetic Oltenia, potrivit Antena 3.

Hidroelectrica, cea mai profitabilă companie a statului

Hidroelectrica este unul din cei mai mari producători de energie din România şi totodată cea mai profitabilă companie a statului în acest moment. Compania este controlată majoritar de Ministerul Energiei.

Statul a anunţat încă din urmă cu acum câţiva ani că are de gând să o privatizeze, să o scoată la bursă şi pentru care compania trebuie să îndeplinească nişte condiţii. Una dintre acestea este ca această companie să înregistreze profit câţiva ani la rând înainte de a fi listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), condiţie pe care o îndeplinește.

Hidroelectrica a realizat în primul semestru al anului trecut un profit net de 1,687 miliarde lei, de două ori mai mare faţă de rezultatul net din primul semestru din 2020, de 805,5 milioane lei. Cifra de afaceri a crescut cu 77,9% în primele şase luni din 2021, la 3,2 miliarde lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020.

author avatar
Andreea Vlad
2.165 afisari

10 COMENTARII

  1. PENTRU TRADAREA INTERESELOR NATIONALE TREBUIE SA SE AUTOSESIZEZE DNA !.
    TRADATORII,MAFIOTII,IRESPONSABILII N-AU CE CAUTA IN GUVERNE !,E VREMEA CURATENIEI ,ALTFEL NE INTOARCEM LA SAPA ,LA FELINAR ,LA SECERA ,LA COADA VACII.
    NATIE DE MORMOLOCI CARE-SI MERITA SOARTA.

    • Popescu care-i un cretin a distrus termocentralele si a scos pe bursa 15% din actiunile Hidroelectrica. O sa stam in gazda in propria tara.
      Hidrocentralele sunt construite de parintii nostri in comunism nu de gunoiul de Popescu ”liberalul”.

  2. Securitatea energetica este capitol al sigurantei nationale, asa ca terminati cu vanzarea companiilor de stat. Sa stam in continuare cu mana intinsa la francezi, germani, italieni, cehi ?! Cum se face ca vor sa vanda Hidroelectrica acum cand a devenit extrem de profitabila ?! De ce nu s-au inghesuit cand era in dificultate(este adevarat cu largul concurs al demnitarilor romani de 2 bani) ?! La aceste companii strategice trebuie adusi oameni competenti, verticali care sa fie platiti regeste, altfel nu se poate.

  3. tuto care ai scris , liberalii sint cu psd la guvernare , nu stiai ? daca nu ai aflat de teatrul pe care il joaca cele doua partide cu rolul de baiat rau pnl si cu rolul de salvatorul neamului , psd , atunci lasa-te de scris si fa ce stii , ca asta ……. ti-ai propus si tu sa sufli in panzele psd ? te-ai uitat in facturile la energie , tot pnl fara psd ?

    • in acelasi registru , acum se incearca victimizarea ( singura strategie pe care o aplica psd ) lui budai de la psd , care se screme sa faca bine pe post de scufita rosie si pnl , lupul cel rau vrea sa-l demita . pnl si psd aceiasi mizerie !

  4. Vindem.in plina criza si cumparam de la cine? Cine vinde sursa energetica in UE?
    Cu cat o sa ne o dea rusii?
    Daca o sa ne o mai dea…

  5. Pnlistii si au sapat singuri groapa istoriei ca si au pus un fantastic declarat de aliati penal , consumator si iresponsabil!!

  6. De ce sa vinzi ceva ce este profitabil? Ca sa retehnologizezi cu banii incasati iar retehnologizarea sa revina tot strainilor? Ca nu e prima data cand se procedeaza asa. Crima economica se cheama asta. Si tradare. Vor retehnologizare? Sa o faca cu banii din profit!

  7. In revista Papagal,Arghezi lîngă o caricatura cu niste nemți care trăgeau cu un tun a scris o epigramă ;Vom lupta pină la unul pentru sfinția libertate dar , mai e de tras cu tunul abia zece jumătate . Pină la unul no să mai aibă ce vinde flăcăii .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger