AcasăPoliticaScandal la S1! Clotilde Armand cere în Justiție DIZOLVAREA Consiliului Local al...

Scandal la S1! Clotilde Armand cere în Justiție DIZOLVAREA Consiliului Local al Sectorului 1

Supărare mare la vârful Primăriei Sectorului 1 (S1). Acuzând blocarea bugetului, primărița de sector a anunțat public, miercuri, faptul că se va adresa instanței, pentru a cere dizolvarea Consiliului Local al S1.

Mai mult, edilul sectorului anunță plângeri pentru abuz în serviciu împotriva consilierilor locali „care refuză sistematic și fără argument votarea bugetului”.

„În acest moment toată Primăria Sectorului 1 este blocată de majoritatea formată din alianța PNL PSD”, acuză Clotilde Armand, într-un mesaj transmis pe Facebook și preluat și pe pagina oficială a Primăriei Sectorului 1, de pe aceeași rețea de socializare.

Iată, integral, mesajul primarului:

„Aș vrea să vă prezint o situație excepțională din Primăria Sectorului 1. În urmă cu două luni de zile am pus în dezbatere publică proiectul de buget. Acesta cuprinde o lungă listă de investiții. Printre cele mai importante sunt:

– Reabilitarea termică a 47 de blocuri;
– Lucrările de modernizare a 50 de străzi din Sectorul 1;
– Demararea proiectului “Termoficare de la soare”;
– Lucrările de semnalizare din jurul școlilor: treceri de pietoni înălțate, montarea de limitatoare de viteză, marcaje etc;
– Achiziția sistemului de antiefracție pentru toate unitățile de învățământ din Sectorul 1;
– Lucrările la extensia modulară de la Școala Gimnazială „Herăstrău”;
– Lucrările de refuncționalizare a corpului din strada Mareșal Averescu a școlii “Pia Brătianu”;
– Achiziția „Atelierelor Bertholet”, imobilul în care fac practica elevii Liceului “Nicolae Tonitza”;
– Lucrările de la creșa „Jiului” din strada Pajura;
– Achiziția mai multor imobile de patrimoniu – hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Radio, clădirea Ciclop etc – în vederea implementării unor proiecte de regenerare urbană;
– Reabilitarea și reamenajarea parcului Regina Maria;
– Construcția a 19 de parcări automate;
– Modernizarea și extinderea rețelei de iluminat public din Sectorul 1.

În toată perioada de dezbatere publică, consilierii PNL și PSD din Sectorul 1 nu au avut nici o obiecție la proiectul de buget. A urmat un lung șir de ședințe de Consiliu Local, nouă ședințe pentru votarea bugetului iar consilierii PNL PSD au invocat diverse non-motive.

Alianța PSD PNL Sector 1 susține că bugetul local ar fi ilegal. O falsă ipoteză. Proiectul de buget are avizele Departamentului Juridic și Economic. Iar consilierii locali nu votează pentru legalitatea unor proiecte – conform Codului administrativ – aparatul de specialitate al primarului se ocupă de aspectele legalității. Să presupunem că ar fi așa cum susțin PNL și PSD. De ce nu vin cu un amendament asumat public prin care pun bugetul în așa zisa legalitate?! Pentru că nu au curaj…

Atâta timp cât nu există o decizie definitivă care să ne oblige la plata acestor facturi aflate în litigii, înseamnă că nu avem datorii. E simplu. În acest moment toată Primăria Sectorului 1 este blocată de majoritatea formată din alianța PNL PSD. Cei care suferă sunt cetățenii: Nu se pot plăti bursele școlare, dar și mai multe ajutoare sociale, cum ar fi indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, care este echivalentă cu salariul minim net, sau plata însoțitorilor acestor persoane. Am făcut nu mai puțin de nouă ședințe de CL.

Pentru că nu avem alte soluție la acest blocaj, am decis să depunem plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză sistematic și fără argument votarea bugetului și în paralel vom depune în Justiție o solicitare de dizolvare a Consiliului Local al Sectorului 1. Codul administrativ ne permite acest lucru. Unii consilieri au impresia că se joacă cu soarta acestui Sector din motive transpartinice.”


author avatar
Andrei Coman