Cauta

SCANDAL la Băile Tușnad, unde Viktor Orban a ţinut un discurs revizionist. Românii au fost INTERZIŞI! (VIDEO)

Viktor Orban

Miniștrii Apărării, Justiției, Energiei și Agriculturii, din Ungaria au participat astăzi la discursul premierului ungar, Ludovic Orban, de la Băile Tușnad.

Evenimentul a fost cuprins de scandal din cauză că cetăţenii români au avut accesul restricţionat!

Steagurile româneşti, interzise!

Forțele de ordine nu au lăsat un grup de români cu steaguri românești să participe la eveniment. Aproximativ o sută de membri şi simpatizanţi ai organizaţiilor „Calea Neamului” şi „Frăţia Ortodoxă” au ajuns la Băile Tuşnad, dar nu li ss-a permis accesul în zona unde premierul ungar Viktor Orban şi-a ţinut discursul programat la Universitatea de Vară „Tusvanyos”.

Preşedintele Asociaţiei „Calea Neamului”, Mihai Tîrnoveanu, şi cel al Asociaţiei „Frăţia Ortodoxă”, Dan Grăjdeanu, spun că acest lucru este un abuz şi o încălcare a drepturilor, în condiţiile în care sunt paşnici şi nu au deranjat evenimentul.

Oamenii au purtat drapele tricolore şi un banner pe care scrie „Un lucru este etern, Transilvania – pământ românesc”, pe care Mihai Tîrnoveanu l-a afişat şi la ediţia din 2022 a Universităţii Tusvanyos, în timpul discursului lui Orban Viktor.

Viktor Orban, discurs revizionist

Premierul Ungariei și-a începutul discursul vorbind despre ”durerile de cap” pe care ambele părți le au când vine vorba de temele pe care maghiarii le vor aborda la școala de vară.

Anul acesta, MAE din România, din câte am înțeles, ne-a venit în ajutor și mi-a zis despre ce am voie să vorbesc, ce nu am voie și ce trebuie să evit. Într-un document oficial ne-au zis, vă fac cunoscut acest lucru.

Mi se recomandă să nu vorbim despre lucrurile care pot atinge atingere: simboluri naționale, bine, putem să convenim asta. Dar urez bun venit prietenilor care vin cu steagurile secuiești.

Se scrie aici să nu vorbim despre unități teritoriale administrative inexistente din România. Cred că se gândesc la Ardeal și Ținutul Secuiesc însă noi n-am declarat că ar fi unități teritoriale românești”, a spus premierul Orban, care a continuat:

„De exemplu, să nu punem în lumină proastă valorile occidentale. Valorile occidentale înseamnă migrație, LGBT și război. Nu trebuie să le punem noi în lumină proastă, pentru că se pun ele singure.

Și mai trebuie să evităm discursurile xenofobe sau cu tentă xenofobobă. Dacă președintele României vine în Ungaria și noi îl tot invităm atunci nu noi o să-i stabilim ce poate spune și despre ce subiect”.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version