AcasăPoliticaSCANDAL la Băile Tușnad, unde Viktor Orban a ţinut un discurs revizionist....

SCANDAL la Băile Tușnad, unde Viktor Orban a ţinut un discurs revizionist. Românii au fost INTERZIŞI! (VIDEO)

Viktor Orban

Miniștrii Apărării, Justiției, Energiei și Agriculturii, din Ungaria au participat astăzi la discursul premierului ungar, Ludovic Orban, de la Băile Tușnad.

Evenimentul a fost cuprins de scandal din cauză că cetăţenii români au avut accesul restricţionat!

Steagurile româneşti, interzise!

Forțele de ordine nu au lăsat un grup de români cu steaguri românești să participe la eveniment. Aproximativ o sută de membri şi simpatizanţi ai organizaţiilor „Calea Neamului” şi „Frăţia Ortodoxă” au ajuns la Băile Tuşnad, dar nu li ss-a permis accesul în zona unde premierul ungar Viktor Orban şi-a ţinut discursul programat la Universitatea de Vară „Tusvanyos”.

Preşedintele Asociaţiei „Calea Neamului”, Mihai Tîrnoveanu, şi cel al Asociaţiei „Frăţia Ortodoxă”, Dan Grăjdeanu, spun că acest lucru este un abuz şi o încălcare a drepturilor, în condiţiile în care sunt paşnici şi nu au deranjat evenimentul.

Oamenii au purtat drapele tricolore şi un banner pe care scrie „Un lucru este etern, Transilvania – pământ românesc”, pe care Mihai Tîrnoveanu l-a afişat şi la ediţia din 2022 a Universităţii Tusvanyos, în timpul discursului lui Orban Viktor.

Viktor Orban, discurs revizionist

Premierul Ungariei și-a începutul discursul vorbind despre ”durerile de cap” pe care ambele părți le au când vine vorba de temele pe care maghiarii le vor aborda la școala de vară.

Anul acesta, MAE din România, din câte am înțeles, ne-a venit în ajutor și mi-a zis despre ce am voie să vorbesc, ce nu am voie și ce trebuie să evit. Într-un document oficial ne-au zis, vă fac cunoscut acest lucru.

Mi se recomandă să nu vorbim despre lucrurile care pot atinge atingere: simboluri naționale, bine, putem să convenim asta. Dar urez bun venit prietenilor care vin cu steagurile secuiești.

Se scrie aici să nu vorbim despre unități teritoriale administrative inexistente din România. Cred că se gândesc la Ardeal și Ținutul Secuiesc însă noi n-am declarat că ar fi unități teritoriale românești”, a spus premierul Orban, care a continuat:

„De exemplu, să nu punem în lumină proastă valorile occidentale. Valorile occidentale înseamnă migrație, LGBT și război. Nu trebuie să le punem noi în lumină proastă, pentru că se pun ele singure.

Și mai trebuie să evităm discursurile xenofobe sau cu tentă xenofobobă. Dacă președintele României vine în Ungaria și noi îl tot invităm atunci nu noi o să-i stabilim ce poate spune și despre ce subiect”.

author avatar
Andrei Ștefan
1.255 afisari

42 COMENTARII

    • Dupa ce a dat mana cu Ciolacu, Orban a facut misto de el si de toata clasa politica din Romania.

    • Când ai dulap puturos, impostor și trădător ca Werner ,plus o clasă politica coruptă și trădătoare atunci faci ce vrei ,toți se plimbă prin țară ca pe tarlaua lor

      • Nu stiu cine ii invata pe lasii politici sa ignore situatia de fapt si sa nu raspunda pe masura.Ciolac s a dus la meci, Johanica, tace, MAE umilit, tace.
        1.de 30 de ani, pas cu pas, iredentismul maghiar ca politica de stat,mai nou, a avansat in scolile si in credinta maghiarilor din Romania.
        2.A ignora nu inseamna a rezolva.Nu isi dau seama ce sentimente de frustrare au romanii cand vad ca sunt umiliti in propria tara.
        Nu exista un raspuns diplomatic pe masura.Nu mai exista diplomatie romaneasca?

  1. Spurcáciunea de cioará,ciorlacu,ne vinde deasemenea si in Tusnad,pamant románesc!
    Bozgoru’ isi face de cap in Romania

  2. Oare unui prim Min.român i śe prescrie ce sá vorbească la Dubăsari ?
    PS Intenționat nu am scris numele pimu.lui ministru. Fiindcă seama pleacă unu de pe malul Dâmboviței ṣi în Moldova ajunge altu

  3. „discursul premierului ungar Ludovic Orban ,de la baile Tusnad”-cum naiba ati scris asta Ludovic in loc de Viktor
    Cat despre eveniment nu e cazul sa creasca artificial tensiunea asa cum speculeaza politicienii.Mi se pare normal sa avem si noi patrioti,dar nu e cazul sa inflameze artificial cum au facut in 1990
    Ungaria e tara partener in UE si NATO-noi trebuie sa folosim pozitiv relatiile bilaterale nu sa cream tensiuni.Romania nu are nimic de castigat din asemenea scandal

    • In interiorul UE si NATO nu sunt posibile modificari de frontiere-Daca prin absurd Ungaria face asa ceva automat intra in conflict cu NATO si UE//deci nu exista niciun fel de posibilitate revizionista cu tarile membre.

  4. Nu ajungem 2030 cu actualele granițe. Vom merge la frății noștri in Ardeal cu pașaport. Datorită cozilor de topor ce ne conduc si a grupului de la Cluj. Avem niste trădători infecți ce pentru un loc călduț ne vor vinde.

    • Măi tilicarule,frații tăi sunt barbarii de la răsarit și țâganii de la sud ,nu ardelenii!
      Granița Schenghen ar fi trebuit să fie de mult pă Carpați și pă voi să nu vă lăsăm dincoace nici cu pașaport!
      Dacă în perioada dualismului imbecilii din elita maghiară nu s-ar fi manifestat cu o ură inexplicabilă împotriva națiunii române și ar fi acordat drepturi egale națiunii române cu cele ale ungurilor și dacă românii nu erau beți la 1 dec.1918 astăzi Transilvania era de sine stătătoare,avansată economic și d.p.d.v. al civilizației iar granița Schenghen era pe Carpați!
      Acum,din păcate,nu se mai poate așa ceva!

  5. nu mor caii cand vor cainii..asa zice un proverb romanesc…astia care uneltesc ..nici nu stiu ce ii asteapta…

  6. Tara lu rahat voda, nu ia nimeni atitudine cand vine, si ce face bozgorul asta nenorocit la noi in tara ?
    Suntem condusi de slugi, fara coloana vertebrala, niste derbedei pusi pe capatuiala, atat !

  7. Calm ma guralivilor !!! Lasati-i pe ardeleni, sa rezolve ei, pt ca ei dorm ca boul pe coada si-i lasa pe toti neavenitii sa faca ce vor pe acolo. Asa este, ori cu ei ori fara tot aia este !

  8. Slugile criminalului putin isi fac de cap cum vor la noi in tara! Vai si amar!

    • Bai, Bula, asterix, pe langa „steagul” Bucuresti exista si steagul Romaniei.
      Nu vad niciun steag al Romaniei pe langa cel al secuilor.Doar pe cel al ungariei, asa respecta aia Romania , in Romania !

  9. Tinutul secuiesc apare istoric inainte de Mihai Viteazul ei erau recunoscuti drept buni viteji, loiali dar f razbunatori uneori cruzi. Mihai ai folosea ca mercenari in lupta ca indeplineau rapid comanda.

      • Pe bune am vazut 2 tovaresi de arme sovietici care s-au intalnit dupa un nr de ani nefartate se pupau aia 2 pe gura cu sorbituri, s-au pupat cam 1 minut pe numarate de mi-a trecut pohta de comunism in fașă ma gandeam ce
        or face in pat dupa o sticluta de vodca 🍶. Noaptea am visat ca fugeam de barbati de frica sa nu ma sărute pe gura 1 minut cu bale atat de patimas…

  10. Cam derutat tipul,tara lui e trasa în vârtejul Rusiei spre distrugere și el are chef de „miștouri”.Ironia este că dacă și dorește Ungaria mare va trebuii sa se unească cu locul de unde au venit…cu Mongolia ,un loc potrivit pentru ei că și rușii de altfel!Europa a fost o gazda mai mult decât prietenoasă și s au cam suit in capul celor care tot i au ajutat! Austro- Ungaria un schman pentru cei ce trăiesc în trecut…Pentru cei filomaghiari se pot muta in prietenoasa Ungarie unde casele sunt mai ieftine decât in tara dar au că bonus un regim autocrat care îi va face praf…după o vreme trăită acolo te întorci în decadenta civilizație și ești dispus să ți pui și dosul la bătaie….

  11. Mulți din elita actuală maghiară,din păcate, se comportă și azi ca tâmpiții lor înaintași de la 1918 în privința națiunii române, profitând de tâmpenia la fel de mare a oficialilor de la București care ar fi trebuit să ia poziție față de flaifutăreala lui Viktor-ur prin România!
    Altfel au ramas niște căcănari din Barbaria și Țâgania care se arată mereu îngrijorați ca ungurii ne fură Ardealul și după mintea lor puțină ar trebui ca noi ardelenii să punem parul pă unguri în general și în special pă cei care vin vara la Tușnad însoțiți de zăbălosul popă Tökes!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger