AcasăPoliticaScandal în PNL! Cum şi-ar folosi Cîţu influenţa de premier ca să...

Scandal în PNL! Cum şi-ar folosi Cîţu influenţa de premier ca să câştige adepţi în lupta cu Orban

orban cituScandal în PNL! Cum şi-ar folosi Cîţu influenţa de premier ca să câştige adepţi în lupta cu Orban

Ludovic Orban, candidat la funcția de lider al PNL la congresul din toamnă, a acuzat tabăra adversă din partid, spunând: „Ar trebui să înceteze utilizarea pârghiilor guvernamentale pentru reprimarea colegilor care mă susțin”.

Orban s-a comparat acum cu câteva zile cu Cristiano Ronaldo, adresându-se colegilor din PNL, făcând aluzie la faptul că odată ce starul portughez a părăsit Real Madrid, clubul nu a mai reușit să câștige Liga Campionilor.

Orban i-a liniştit pe liberalii fricoşi

Ludovic Orban a declarat că, după 25 septembrie, nimeni nu va avea de suferit pentru că l-a susţinut pe contracandidatul său, Florin Cîţu, cu condiţia să nu fi făcut rău colegilor care îl sprijină.

Pentru mine, cei care îl susţin pe Florin Cîţu, nimeni nu va avea de suferit de pe urma faptului că l-a susţinut pe Florin Cîţu după ce voi câştiga alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL.

Dar cu o singură condiţie: să nu facă rău colegilor lor de partid care mă sprijină în această competiţie electorală. Asta este condiţia şi vă puteţi da seama de ce spun acest lucru.

Nu cred că este normal ca membri ai PNL să fie daţi afară din funcţii, sigur, ne-am obişnuit să se întâmple lucrul ăsta când la putere este PSD, dar nu este normal să avem colegi în PNL care să fie daţi afară doar pentru că susţin candidatura mea.

Acest lucru nu este normal şi atrag atenţia că trebuie să înceteze orice fel de utilizare a pârghiilor de putere guvernamentale administrative pentru a reprima colegi care îmi susţin candidatura”, a spus preşedintele PNL, la Slatina.

Orban nu vrea să compromită partidul

Actualul lider al liberalilor a afirmat că el a evitat să compromită imaginea partidului.

Am încercat încă de la începutul acestei campanii, în care m-am trezit cu un competitor la care nu m-am aşteptat – am evitat pe cât a fost posibil să răspund la orice fel de atac din partea colegilor mei şi să evit să dau vreo declaraţie în care să creez un prejudiciu de imagine PNL.

Aşa voi fi şi de acum înainte, iar dacă este cineva care să garanteze unitatea PNL, acela sunt eu.

Eu am dat un exemplu la Congresul trecut în care eu nu am eliminat colegi care l-au susţinut pe contracandidatul meu de atunci, Cristian Buşoi. La fel se va întâmpla şi după 25 septembrie‘”, a mai zis Orban.

author avatar
Andrei Ștefan