AcasăPoliticaScandal în Parlament: George Simion, din nou în prim-plan. „Ținta” sa, un...

Scandal în Parlament: George Simion, din nou în prim-plan. „Ținta” sa, un liberal! „Caricatură” vs. comportament de „separatist” – VIDEO

Ce condiţii pune George Simion pentru Declarația Parlamentului la un an de război în Ucraina

George Simion, copreședintele Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) și-a asigurat din nou atenția la Parlament, de această dată marți, 22 februarie. A fost vorba despre un schimb de replici cu un parlamentar PNL, și anume șeful Comisiei de Apărare a Camerei, Pavel Popescu.

Totul, în contextul în care s-a aflat că deputatul PSD Dumitru Coarnă a fost schimbat din Comisia de Apărare. E vorba despre parlamentarul social-democrat care recunoscuse, recent că a votat „pentru” la motiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, moțiune la dezbaterea căreia Simion a fost implicat în scandalul cu Virgil Popescu.

Jignire în plină ședință

Liderul AUR, George Simion, a folosit termenul de „caricatură” pentru a-l caracteriza pe Pavel Popescu.

„Ce s-a întâmplat cu acest PHCD (Proiect de hotărâre al Camerei Deputaţilor-n.red.) este inadmisibil, un om valoros cum este domnul Dumitru Coarnă să fie scos din Comisia de Apărare, unde președinte este acea caricatură la care vă uitați. (…) Asta spune totul, scoateți profesioniștii din Comisia de apărare, mai ales în momente ca acestea”, a fost auzit spunând George Simion, de la microfonul sălii Parlamentului.

În tot acest timp, e de precizat că președintele de ședință, liberalul Florin Roman, i-a cerut copreședintelui AUR să aibă un limbaj civilizat.

La tribună a ajuns apoi, pentru a lua cuvântul, chiar deputatul Coarnă. „Eu văd acest vot ca un pas înainte, trec de la o comisie prezidată de Pavel Popescu la o comisie prezidată de Dan Tănasă”, a spus Dumitru Coarnă.

Pavel Popescu: ”Absolut inacceptabil ca un lider al unui partid din Parlament să se comporte asemenea unui separatist”

Pe de altă parte, președintele Comisiei de Apărare a anunțat că grupul PNL va face o sesizare către Biroul Permanent și către Comisia Juridică „cu privire la comportamentul colegului nostru de la AUR, este inacceptabil”.

„Domnule Coarnă, în deplină onestitate, ca și foști colegi, pot să vă spun că ne va lipsi expertiza dumneavoastră la Comisie și nu suntem responsabili de deciziile partidului din care faceți parte. (…) Este absolut inacceptabil ca un lider al unui partid din Parlamentul României să se comporte asemenea unui separatist din regiunile Donețk și Luhansk, este inacceptabil (…) ca un coleg să vină, în fiecare zi de 20-30 de ori pe zi, la acest microfon, să-și jignească colegii, să-i îmbrâncească, indiferent din ce partid fac parte”, a susținut Pavel Popescu, de la microfonul Parlamentului.

310 afisari

2 COMENTARII

  1. Sper să le frece ridichea Simon cât mai des la trădătorii din așa-zisul parlament, mai degrabă o adunătură de neica nimeni și interlopi! Huo!!!

  2. Popescu, un habarnist, pus acolo de statul paralel, intre el si Primarul Vasile din Las Fierbinti, nici o deosebire, poate doar de kilograme

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger