AcasăPoliticaUPDATE. Scandal! Florin Roman, bătut de Dan Vîlceanu, în Parlament!/ Ciucă, prima...

UPDATE. Scandal! Florin Roman, bătut de Dan Vîlceanu, în Parlament!/ Ciucă, prima reacție

(sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)

Situație incredibilă în Parlament! Ar fi fost vorba despre un scandal în toată regula. Din primele informații, protagoniștii au fost deputații Florin Roman și Dan Vîlceanu, ambii foști miniștri PNL.

UPDATE: A apărut și o primă reacție din partea deputatului PNL Florin Roman. Acesta acuză faptul că a fost lovit cu genunchiul în zona nasului. Roman spune că va depune plângere penală împotriva lui Vîlceanu.

Florin Roman: Voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan

„Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată.

I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezența lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului.

Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, a scris Florin roman, pe Facebook.

Totul s-a întâmplat luni, 21 mai, în clădirea Parlamentului. Potrivit unor prime informații apărute pe surse, cei doi ar fi avut un schimb de replici și chiar s-ar fi lovit.

Ar fi avut loc un schimb de replici ar fi avut loc în dreptul băncii lui Vîlceanu. Cei doi s-ar fi înjurat, după care au ieșit împreună din plen. Scandalul ar fi continuat pe hol.

Ciucă: Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a avut, în urmă cu scurt timp, o primă reacție pe marginea acestui scandal. „Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă”, susține ciucă, într-o postare pe Facebook.

„Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază?

Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație”, a mai transmis Nicolae Ciucă, liderul PNL.

author avatar
Andrei Coman