AcasăPoliticaScandal în fața Parlamentului! Ludovic Orban și un deputat AUR, agresați de...

Scandal în fața Parlamentului! Ludovic Orban și un deputat AUR, agresați de activiștii lui Simion – VIDEO

ludovic orbanScandal în fața Parlamentului! Ludovic Orban și un deputat AUR, agresați de activiștii lui Simion - VIDEO

Val de incidente la Parlament, miercuri, 10 mai! Ludovic Orban a fost agresat și scuipat de manifestanți ai AUR.

Fostul premier nu a putut intra pe la Camera Deputaților, din cauza măsurilor de securitate luate ca urmare a faptului că un reprezentat AUR a fost găsit cu gloanțe letale asupra sa.

Ludovic Orban, bătut în fața Parlamentului

În timp ce se deplasa către intrarea de la Senat, Ludovic Orban susține că a fost agresat de către protestatarii AUR. Deputatul AUR, Antonio Andrușeac, a intervenit și a încercat să-i oprească pe activiștii AUR să îl lovească pe Orban. În haosul creat, inclusiv Andrușeac a primit câteva lovituri din partea protestatarilor de la AUR. (IMAGINI AICI)

”Pur și simplu am fost agresat fără niciun fel de motiv când mă deplasam. Această agresiune a fost produsă de oameni din AUR care au fost asmuțiți împotriva mea. În aceea mulțime sunt și parlamentari au AUR, dar și lideri de organizații care îndeamnă oamenii cum să acționeze. Există o excepție notabil, deputatul AUR, Antonio Andrusceac a încercat să-i convingă să nu intervină împotriva mea. În haosul ăla a încasat și el câteva”, a spus Orban.

Protest cu scandal al AUR la Parlament

Fostul premier Ludovic Orban a fost întrerupt, în timp ce făcea declarații despre incidentul cu manifestanții AUR, de către deputatul Dan Tanasă. Acesta l-a acuzat pe fostul premier că minte și că oamenii sunt frustrați.

„Trebuie să-i înțelegeți, că sunt frustrați oamenii. (…) O regulă de bun simț este să nu mințiți. Nu ați fost agresat, oamenii sunt frustrați”, i-a spus Dan Tanasă fostului premier.

Liderul AUR George Simion a luat parte la manifestația de pe holurile Parlamentului. „E dreptul nostru de a protesta, îl exercităm, în momentul în care vedem legi nedrepte şi nu le putem opri, protestăm”, a afirmat Simion.

George Simion face scandal în sala de plen

Acesta a fost dat jos de un jandarm, în momentul în care s-a urcat pe gardul Parlamentului.

”În legătură cu manifestaţiile aflate în desfăşurare la Palatul Parlamentului, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: În curtea obiectivului, are loc o manifestaţie de protest formată din invitaţi şi membri ai unei formaţiuni politice.În acelaşi timp, în exteriorul curţii, se desfăşoară o adunare publică nedeclarată, formată din alţi membri ai aceleiaşi formaţiuni politice, precum şi simpatizanţi ai acesteia”, a transmis Jandarmeria.

”Manifestanţilor aflaţi atât in interiorul curţii Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoştinţă că activitatea desfăşurată nu îndeplineşte condiţiile legale, însă aceştia şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul. Menţionăm faptul că Jandarmeria Română respectă dreptul constituţional la liberă exprimare al tuturor cetăţenilor, cu respectarea prevederilor legale in vigoare”, mai spune Jandarmeria.

author avatar
Andreea Vlad