AcasăPoliticaScandal în Comisia juridică din Parlament. Fără prag la abuzul în serviciu...

Scandal în Comisia juridică din Parlament. Fără prag la abuzul în serviciu / Explicațiile Laurei Vicol

Coaliția s-a răzgândit pe tema abuzului în serviciu, iar la Comisia juridică s-a votat forma venită de la Guvern, adică fără prag, după ce marți liderii Puterii bătuseră palma pe suma de 9.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al PSD susține că formațiunea a ținut cont de părerile specialiștilor privind pragul la abuzul în serviciu, iar decizia de a-l elimina de deputați e o decizie politică. Șefa Comisiei juridice (PSD) susține că a fost solicitarea Guvernului.

Coaliția renunță la prag pentru abuzul în serviciu, în ciuda deciziilor CCR

În acest fel, a fost eliminat pragul de la care se consideră infracţiune pentru abuz în serviciu.

„În acest moment, coaliţia de guvernare îşi retrage toate amendamentele depuse astăzi în Comisia juridică şi vom vota eliminarea tuturor amendamentelor adoptate la Senat, inclusiv acel prag stabilit. Propun un raport de adoptare pentru forma venită de la Guvern”, a spus preşedintele Comisiei juridice, Laura Vicol.

Practic, au fost șterse toate modificările survenite la Senat, inclusiv impunerea unui prag. Cu câteva ore înainte, decizia privind pragul la abuzul în serviciu și la neglijența în serviciu a fost luată tot în cerc închis, adică de liderii Coaliției și de ministrul Justiției.

Reamintim că Senatul a adoptat săptămâna trecută un proiect de modificare a Codului Penal prin care se instituie un prag valoric pentru abuzul și neglijența în serviciu. Mai exact, dacă prejudiciul este mai mic de 250.000 de lei, adică 50.000 de euro, atunci nu mai vorbim de infracțiune. Este ceea ce prevedea OUG 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă, numai că atunci pragul era de 200.000 de lei.

author avatar
Andreea Vlad
246 afisari

7 COMENTARII

  1. ” Am fost sunată de absolut toţi reprezentanţii Guvernului care au solicitat să rămână în vigoare forma venită de la Guvern ”

    Explicațiile Laurei Vicol = tocmai au renuntzat la „separatia puterilor in Stat” !

  2. prag pentru abuzul în serviciu=PRAG PENTRU LUAREA DE MITA
    MITA ESTE SI 1 LEU.CE ATATA PRAG?

  3. DISTINSA ….DOAMNA I A CERUT PAREREA SI NASULUI, COLONELUL SRI , FUGIT DIN ROMANIA ,FIIND CONDAMNAT PENAL , DAR PE A LUI LEO DE LA STREHAIA I A CERUT O ???? SUNT OAMENI CARE AU FACUT PARTE DIN VIATA DOAMNEI SI , PERSUPUN , CA AR AVEA PARERI …PERTINENTE…..

    • laura-gaura-n cap
      a intrebat-o pe alina bica
      fostă procuroare-shef DIICOT,
      fosta clienta ?

  4. In Romania, abuzul este un pretext pentru a-i elimina pe incomozi. de aceea, este obligatoriu să nu fie bine definit si nici cuantificabil. Orice poate fi considerat abuz, spre deliciul prostimii insetate de spectacole cu catuse.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger