AcasăPoliticaScandal în coaliție: Rotativa guvernamentală, amânată! Marcel Ciolacu nu va prelua funcția...

Scandal în coaliție: Rotativa guvernamentală, amânată! Marcel Ciolacu nu va prelua funcția de premier în luna mai

marcel ciolacuScandal în coaliție: Rotativa guvernamentală, amânată! Marcel Ciolacu nu va prelua funcția de premier în luna mai

Rotația guvernamentală între PNL și PSD s-ar putea amâna până când România va transmite a treia cerere de plată pentru banii din PNRR. Din acest motiv, Marcel Ciolacu ar putea să nu preia funcția de premier în luna mai.

Această posibilitate este luată în calcul în condițiile în care termenul oficial pentru depunerea celei de-a treia cereri de plată este luna iunie. Guvernul ar putea cere o prelungire pentru toamnă ca să depună cererea de plata.

Rotația premierilor, amânată din cauza PNRR

Protocolul de guvernare prevede că noul premier PSD ar trebui să se instaleze la Palatul Victoria pe 25 mai, cererea însă trebuie depusă cel mai devreme în iunie, iar Guvernul ar putea cere amânare până în toamnă.

Însuși președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat recent că nu știe dacă rotația premierilor va fi exact pe data de 25 mai.

„Nu știm dacă va fi exact pe data de 25 mai și e corect să fie așa, pentru că am făcut o analiză împreună cu primul ministru, cu ministrul fondurilor, cred că prioritatea 1 este atât pentru Executiv, cât și pentru legislativ – jaloanele PNRR”, a spus Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, mare parte dintre dintre miniştri se vor regăsi şi în noul guvern, evidenţiind activitatea miniştrilor Marcel Boloş şi Sorin Grindeanu.

„Sunt doi miniştri care s-au remarcat: ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, care a făcut într-o perioadă scurtă minuni confruntându-se cu exerciţiul financiar anterior şi cel viitor, şi ministrul Transporturilor, Grindeanu, care a semnat contracte cât nu s-au semnat în ultimii 10 ani şi va avea o execuţie foarte bună. Amândoi sunt lăudaţi şi de organismele internaţionale şi europene”, a adăugat Ciolacu.

author avatar
Andreea Vlad