AcasăPoliticaScandal cât casa. Pleacă USR PLUS de la guvernare? Cioloș, mesaj ferm/Cîțu:...

Scandal cât casa. Pleacă USR PLUS de la guvernare? Cioloș, mesaj ferm/Cîțu: ”Asta cu amenințările cu părăsirea…” – VIDEO

Scandal cât casa. Pleacă USR PLUS de la guvernare? Cioloș, mesaj ferm/Cîțu: ”Asta cu amenințările cu părăsirea...” - VIDEO (sursa foto. Facebook/Dacian Cioloș)

Apar primele declarații pe marginea tensiunilor despre care s-a aflat că au apărut în ședința de Guvern de miercuri, 1 septembrie, (VEZI AICI) și în privința nemulțumirilor manifestate de USR PLUS pe tema introducerii proiectului de investiții denumit ”Anghel Saligny”, cunoscut și drept PNDL 3.

Deși a fost întrebat nu o dată dacă acest proiect – care ar fi fost propus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern care a fost pusă ”pe pauză” timp de câteva ore, urmând să fie reluată la ora 19 – are avizul Ministerului Justiției, premierul a evitat să spună da sau nu.

În prima fază s-a aflat cum vede lucrurile fostul premier Dacian Ciolos, copreședinte al USR PLUS, după suspendarea ședinței de Guvern. Totodată, Cioloș a adus în discuție subiectul desființării Secției Speciale.

”Nu știam că acest subiect va fi pe ordinea de zi suplimentară. Din câte înțeleg, nu are toate avizele încă, nu are avizul Ministerului Justiției și nici de la Ministerul Transporturilor (…). Dar dincolo de asta, noi am avut o discuție în coaliție și convenisem că acest proiect nu intră pe ordinea de zi până nu clarificăm și votul pe desființarea Secției Speciale. Cred că așa se construiește încrederea în coaliție. Dacă ne punem unii pe alții în fața faptului împlinit, astea sunt semnale că nu vrem să construim împreună. Și noi vrem să construim împreună”, a declarat Ciolos, la Digi24.

Cioloș: Colegii noștri se vor retrage din Guvern, dacă nu se respectă ceea ce convenim

În tot acest context, Dacian Cioloș a mai precizat: ”rămânem calmi, dar foarte fermi. Vrem că continuăm în această formulă. Dar nu putem să transformăm Guvernul într-o structură care ia decizii pentru a rezolva probleme interne de campanie ale unui partid”.

”N-o să depunem noi moțiune de cenzură (…), dar colegii noștri se vor retrage din Guvern, dacă nu se respectă ceea ce noi convenim. Dar vom avea o discuție oricum în partid”, a mai spus Cioloș.

Cîțu: Amenințările cu părăsirea Coaliției văd că vin și pleacă

La rândul său, premierul a ieșit în fața presei cu primele declarații despre acest întreg scandal despre care s-a aflat că a apărut în ședința de miercuri. ”Eu nu mă uit pe avize. (…) Dacă există un dubiu undeva, întrebăm Secretariatul General şi Ministerul Dezvoltării. (…) Am întrebat Secretariatul General dacă procedurile legale de avizare au fost respectate şi au fost respectate. (…) Nu s-a adoptat pentru că aveam un aviz de la Finanţe cu observaţii, care este acum procesat”, a afirmat premierul.

”Este vorba despre un proiect care dezvoltă România”, a mai susținut Cîțu.

Nu au fost singurele declarații venite de la premier. ”Acum două zile știam că au luat o decizie să nu iasă de la guvernare”, a susținut în primă fază Cîțu, răspunzând întrebărilor presei.

Întrebat dacă e dispus să treacă acest proiect cu riscul ruperii Coaliției, Cîțu a răspuns: ”Acest proiect va trece”. ”Să știți că asta cu amenințările cu părăsirea Coaliției văd că vin și pleacă, acum două zile ziceau că nu pleacă și rămânem toți și facem reforme la Guvern. Îi aștept pe colegii de la USR să facem reforme”, a mai declarat premierul Cîțu.

283 afisari

2 COMENTARII

  1. NU PLEACA USR DE LA GUVERNARE CIOLANUL ESTE PREA IMPORTANT PENTRU EI.CU ASA MINISTERE CU BANI MULTI OBTINUTE PRIN SANTAJ DE LA ORBAN PENTRU PRESIDENTIA CD NU VOR PLECA DE BUNA VOIE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger