AcasăPoliticaSărutul lui Iuda. PSD și PNL, acord pentru vaccinarea obligatorie

Sărutul lui Iuda. PSD și PNL, acord pentru vaccinarea obligatorie

Ciolacu și Cîțu, pact pentru impunerea certificatului verde

În declarații una zic, iar în amendamente alta fac. Proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă devine, cu ajutorul amendamentelor comune ale PSD și PNL, vaccinare obligatorie. Singura concesie făcută este amânarea vaccinării forțate cu o lună sau cu două luni.

Dacă amendamentele depuse de PSD și PNL rămân în această formă, în România se legiferează vaccinarea obligatorie. Ușor frapant este că cei de la PSD una declară și alta fac, în sensul că, în punctele cheie, sunt total de acord cu liberalii și useriștii.

Potrivit formei actuale a proiectului de lege, toate persoanele active din țară vor fi forțate să accepte vaccinarea, dacă vor să mai aibă dreptul de a munci, încălcându-se, astfel, atât Constituția, cât și principiile de drept.  Amendamentul cu care s-a tot lăudat PSD-ul, cu cele 10 testări antigen rapide pe lună suportate de la bugetul de stat pentru maximum două luni nu rezolvă absolut nimic, amânând doar cu 60 de zile vaccinarea obligatorie.

Potrivit unui amendament comun introdus de PSD și PNL personalul din cadrul entităţilor publice și private care face dovada unei afecțiuni care reprezintă contraindicație la vaccinare, constatată de către medicul specialist în conformitate cu normele stabilite prin ordin al ministrului sănătății, beneficiază de  testare gratuită pe perioada stării de alertă. După expirarea perioadei de 60 de zile sau de 30 de zile, cum a propus PNL, costurile privind testarea împotriva virusului SARS-CoV-2 sunt suportate de către personalul din cadrul entităţilor publice și private. Interesant este faptul că, până în acest moment, Ministerul Sănătății nu a emis nicio contraindicație pentru vaccinarea anti-Covid, astfel că niciun medic specialist nu s-a încumetat să semneze vreo scutire, de teamă că va fi etichetat drept antivaccinist.

Românii nevaccinați rămân fără locuri de muncă

În ce privește suspendarea și desfacerea contractelor de muncă ale celor care nu se supun vaccinării, PSD și PNL au fost într-un consens total. ”Prin derogare de la prevederile art. 50 din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii,  republicat, cu modificările și completările ulterioare, și de la prevederile art. 513 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare,  raportul de serviciu/contractul individual de muncă în baza căruia își desfășoară activitatea personalul din cadrul entităţilor publice și private prevăzute, care nu prezintă certificatul digital emis în condiţiile legii, se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile”, se precizează în amendamentul comun al liberalilor și social-democraților. Totodată, la împlinirea celor 30 de zile de suspendare, angajatorul dispune prelungirea acesteia pentru o nouă perioadă de maximum 30 de zile, până când persoana prezintă certificatul verde.

Judecătorii au scutire de la vaccinare

PNL și PSD au mai propus ca decizia de suspendare a raporturilor de serviciu/de muncă să poată fi contestată la instanța competentă conform legii, după caz. ”În condițiile în care instanța competentă este instanța de contencios administrativ, prevederile art. 17 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător”, se stipulează în amendament. Însă, potrivit unei propuneri a PNL, obligativitatea certificatului verde nu se aplică autorităților și instituțiilor din cadrul autorității judecătorești, favoritism care va influența în mod subiectiv decizia instanțelor.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.923 afisari

32 COMENTARII

  1. 1. Ce diferenta este intre un vaccinat care ocupa un pat in spital si un nevaccinat in aceeasi situatie, platitori de asigurari de sanatate ?
    2.ce diferenta e intre un vaccinat si un nevaccinat care ocupa un pat ATI si amandoi decedeaza?
    3.Faptul ca zilnic mor in jur de 15 oameni vaccinati , nu e o exceptie.

    • Diferenta intre patul ocupat de vaccinat si cel ocupat de nevaccinat este ca intr-unul din ele se afla noul dusman de clasa.
      Nu ne-au spus ca vaccinatii infecteaza la fel? Nu ne-a spus Faucci ca incarcatura virala e aceeasi (statistic) vorbind de la un vaccinat ca si la un nevaccinat (si atunci cum de vaccinatii „nu fac forme grave”, sa ne explice tot el).
      Depinde de noi sa blocam aceasta tara si sa cerem mortii din sacii de plastic, pentru a scoate adevarul la lumina.

      P.S.
      Cine mai are timp sa creada acest cuib al minciuna despre cat de putini sunt vaccinatii care mor? Am uitat ca anul trecut, prin primavara, retestau infectatii de ieri ca fiind noi infectati azi?

  2. PSD partidul securistilor. usri partidul construit de securisti pe modelul partidului democrat al lui bideu (homosexuali, imigratie si control). pnl un partid condus de un imbecil drogat si puscarias si un dulap. gunoaiele astea pun bocancul pe grumaz iar oile obediente asculta.

  3. Probabil, nu numai judecătorii vor avea scutire de la vaccinare, dacă ne uităm atent în jur și constatăm ce fel de instrument de organizare politică și administrativă a devenit România…

  4. Nu este curios că după o creștere a ratei de infectare cu COVID, brusc aceasta a început să scadă? Care o fi misterul? De cine s-o fi speriat COVID de a fugit? Cumva, după negocieri pentru guvernare, cineva s-a speriat de cifrele umflate și crede că se va da totul în vileag? Certificatul verde va oficializa o nouă formă de șomaj în România? Dacă unei persoane îi desfaci contractul de muncă îi dai și ajutorul de șomaj? Cum rămâne cu lozinca partidelor parlamentare privind reducerea șomajului? transformăm românii în cerșetori?

  5. Urinare si flegma peste fata intregului popor ! Judecatorii mituiti prin exceptare de la riscul inocularii ! Avem sticlele cu motorina si benzina pregatite ! Daca tot cautati sa ne omorati , sa murim impreuna !

  6. Certificatul satanic aduce numai probleme , indiferent de forma ! Inocularea intra in plan secund , scopul principal fiind implementarea controlului biometric si a documentului unic !

  7. poate macar acum in ceasul al 12 , sa se lamureasca lumea cine sint curvele din psd cu actuala conducere in frunte cu strategul in ruina psd , dancu , si marionetele ciolac , grindeanu , tudose . cainii sa va voteze !

      • De cand traiesc pe pamantul asta nu am avut dorinta de a face rau cuiva , insa acum am o dorinta nestavilita de a spanzura canaliile astea ! Ma rog la Dumnezeu zi si noapte sa vina ziua razbunarii , ziua socotelilor , ziua judecatii si sa-i dea in mainile noastre !

  8. ” Ușor frapant este că cei de la PSD una declară și alta fac… ” – trebuie să fii (cu atît mai mult ca lucrător la ziar) destul de imbecil să te mai surprindă, fie si ” uşor „, jegurile astea. Au trecut, totuşi, 31 de ani.

  9. Ce legatura are ” sărutul lui Iuda ” cu faptul că se pupă între ei jegurile astea de Ciolacu, Cîțu si asa mai departe?

  10. & La câtă „vaccinare obligatorie” „s-a halit” de ceva vreme, probabil că nici consumatorilor dependenți nu le mai place, ?

  11. Bestiile PNL PSD USR UDMR instaureaza un regim tortionar malefic fara precedent in istorie , mai odios decat comunismul postbelic – Vor sa ne omoare pe noi , familiile si copiii . Colapsul economic si disperarea vor scoate masele inepte , indobitocite si fricoase din amortire . Vom spulbera barlogurile mafiei , ii vom spanzura si manca de vii.

  12. Cum se strânge argintul, arama, ferul, plumbul şi cositorul, în cuptorul de topit şi se suflă în foc ca să se topească, aşa vă voi strânge şi Eu în mânia şi urgia Mea, vă voi pune acolo şi vă voi topi. Da, vă voi strânge şi voi sufla peste voi cu focul mâniei Mele şi vă veţi topi în el.

    Exod 22:22. – „Să nu asupreşti pe văduvă, nici pe orfan. Dacă îi asupreşti, si ei strigă la Mine după ajutor, Eu le voi auzi strigătele; mânia Mea se va aprinde şi vă voi nimici cu sabia.”

    Levitic 26:27 – „Dacă, cu toate acestea, nu mă veţi asculta şi dacă vă veţi împotrivi Mie, Mă voi împotrivi şi Eu vouă cu mânie.”

    – „căci mare este mânia Domnului care s-a aprins împotriva noastră pentru că părinţii noştri n-au ascultat de cuvintele cărţii acesteia, şi n-au împlinit tot ce este scris în ea.”

    Ezra 8:22 – „Mâna Dumnezeului nostru este spre binele lor, peste toţi cei ce-L caută, dar puterea şi mânia Lui sunt peste toţi cei ce-L părăsesc.”

    Psalmul 21:8 – „Mâna ta, împărate, va ajunge pe toţi vrăjmaşii tăi, dreapta ta va ajunge pe toţi cei ce te urăsc, şi-i vei face ca un cuptor aprins, în ziua când te vei arăta; Domnul îi va nimici în mânia Lui şi-i va mânca focul.”

  13. luju ro/opriti-certificatul-de-vaccinare-fortata
    Razvan Savaliuc
    Romania a fost capturata de un grup infractional organizat cu agenda ascunsa,. Format din cei mai inalti oameni la varf, care au tradat natiunea si vor sa transforme intr-un iad viata romanilor. Incalca toate legile internationale si interne in materie de Drepturile Omului si, desi nu mai au nicio legitimitate in a gestiona tara si pandemia, din cauza dezastrului economic si a genocidului medical produse, vor sa ne ia si libertatea de a munci si a trai. Cu un singur scop: sa ne bage cu forta in vena niste chimicale experimentale – pe care au aruncat 2 miliarde de euro si s-a deschis dosar penal – care nu au dat nicaieri in lume rezultate. Dimpotriva: infectarile au explodat exact acolo unde vaccinarea a fost masiva.

  14. Bai Ciorlakule, bai Matule, vine razboiul, bai taranilor handikapati lokomotor, sa vedeti voi distractie dupa aceea, o sa va vaxxineze romansii vostrii de o sa stati in cap toata ziua !! Jos Maskarada Nazista-Progresista !! Ciorlakule, da-ti 10 palme peste mekla aia a ta de idiot util dus cu pluta pe Dambovita !!

  15. Ii vom vaccina si noi la vot; insa in urma acestei vaccinari, vor avea efecte adverse. Ar merita o doza care sa ii faca sa nu mai intre in Parlament.

  16. PNL doreste sa treaca legea vaccinarii obligatorii inainte de a se finaliza instalarea noului guvern. Apoi vor face vant PSD de la negocieri…

  17. PSD, PNL, USR + UDMR vor scapa de raspundere:
    1) vor da foc la arhiva care i-ar incrimina;
    2) o parte din politie si din armata nu se va supune. Deci:
    a) firmele de paza privata vor prelua din atributiile lor pentru a aplica noua lege;
    b) cetatenii straini, multi veniti la munca la noi, vor ocupa posturile libere parasite de cei „nerecunoscatori”.
    3) ma astept ca elicopterul si/sau avionul privat sa-i zboare din tara, cand va fi jale pe strada, pentru a continua sa ne scuipe in obraz din strainatate.

  18. Si AUR „saruta bine”: in loc sa conteste proiectul legislativ in integralitate, se apuca sa-l dreaga pe ici – pe colo ca sa-l faca pasabil. Facandu-se, astfel, partas la faradelege!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger