AcasăPoliticaŞANTAJUL lui Dacian Cioloş pentru a reveni la guvernare: le-a pus o...

ŞANTAJUL lui Dacian Cioloş pentru a reveni la guvernare: le-a pus o condiţie aproape imposibilă liberalilor!

dacian ciolosŞANTAJUL lui Dacian Cioloş pentru e reveni la guvernare: le-a pus o condiţie aproape imposibilă liberalilor!

Dacian Cioloş le-a prezentat liberalilor oferta lui. Fostul premier are propria soluţie prin care actuala coaliţie mai poate fi salvată. Rămâne de văzut dacă şi PNL va accepta aşa ceva.

Ce plan are Cioloş? Vrea un premier USR-PLUS, iar liberalii să ia șefii Senatului și Camerei Deputaților.

Pleacă USR-PLUS în Opoziţie?

Dacian Cioloș a declarat vineri la Cluj că cea mai bună modalitate prin care USR PLUS se poate asigura că vor fi făcute reforme e să le propună viitorul premier. În caz contrar, dacă reformele nu vor fi garantate, USR PLUS ar trebui să treacă în Opoziție, a mai spus Cioloș într-o dezbatere cu ceilalți candidați la șefia USR PLUS, Dan Barna și Irineu Darău.

Lansez o idee care poate părea provocatoare: cea mai bună modalitate prin care să ne asigurăm că putem face reforme e să le spunem celor de la PNL și UDMR să facem noi o propunere de premier care să își asume reformele în numele guvernului.

Este Putere de împărțit, Parlamentul, Senatul, Camera Deputaților, astfel că poate exista echilibru de putere. Dacă nu vom avea garanția că putem face reforme, decât să fim un partid umbră al PNL care face ce vrea cu noi, mai bine ne gândim la Opoziție. Anticipatele nu depind doar de noi”, a spus Cioloș.

Cioloş promite reforme

Ce vor să facă USR-iştii cu funcţia de premier? Reforme, zic ei.

Noi dacă intrăm din nou la guvernare alături de PNL nu este că recâștigăm încrederea în PNL, ci că facem tot ce ținem de noi să aplicăm agenda de reforme. Dacă putem mergem la guvernare, dacă nu – mergem în opoziție.

Există sau posibilitatea unei coaliții precum cea de până acum, sau posibilitatea unei colaborări PSD și PNL sau alegeri anticipate.

Eu aș începe cu varianta construirii coaliției de guvernare, dar USR PLUS dacă intrăm în jocul acesta ar trebui să aibă garanții că putem face reforme sau încă o dată să punem pe masă un premier de USR PLUS”, a spus Cioloş.

author avatar
Andrei Ștefan
545 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca gasiti fraieri nu e rau sa profiti de ei,dar nu prea cred,ca realmente voi sunteti un neica nimeni cine sa vacreada,umblati numai dupa santaje si profitati de naivitatea celorlalti pentru a mai vinde strainilor ce a mai ramas din tarisoara asta,ati devenit cozile de topor ale dijmuitorilor de afara,sunteti aservitii lor ,mereu cu jalba-n protap la nalta poarta,nu mai aveti nicio credinta,voi sa va simtiti bine nu cei ce vau ales,asa sa va ajute dumnezeu cum mintiti voi acest popor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger