AcasăPoliticaȘansele lui Cioloș la prezidențiale. Apropiatul liderului USR, moment de sinceritate: „Este...

Șansele lui Cioloș la prezidențiale. Apropiatul liderului USR, moment de sinceritate: „Este foarte slab”

dacian ciolosȘansele lui Cioloș la prezidențiale. Apropiatul liderului USR, moment de sinceritate: „Este foarte slab”

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, nu are şanse la alegerile prezidenţiale din 2024 deoarece are prea mult bun simţ şi este slab atunci când vine vorba de negocieri conflictuale, consideră activistul civic Valeriu Nicolae, fostul secretar de stat în Cabinetul Cioloş.

„Nu cred că are profilul pentru a câştiga alegerile în 2024, poate în 2050. Dacian are mult prea mult bun simţ. El este foarte slab când vine vorba de conflict şi negocieri conflictuale. Şi nu ai cum într-o scenă politică atât de polarizată cum e scena noastră politică să faci faţă. E omul consensului şi el a făcut în spate destule compromisuri.

De exemplu, prietenia cu Dîncu, prietenia cu doamna Creţu, a avut tot felul de amiciţii care nu pot să-l ajute să câştige alegerile prezidenţiale. Deşi mi-aş dori ca Dacian Cioloş să câştige. Mi se pare politicianul de departe cu cel mai mult bun simţ, un om care chiar caută consensul, dar nu văd cum ar avea vreo şansă”, a declarat acesta.

Nu-i dă lui Cioloș nicio șansă la alegerile prezidențiale

Întrebat ce l-ar sfătui pe Dacian Cioloş să facă după ce a ajuns preşedintele USR, pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din 2024, Valeriu Nicolae a răspuns:

„Să îşi creeze o echipă foarte puternică managerială, să publice în fiecare an un raport al greşelilor pe care le-au făcut, să încurajeze faptul ăsta că trebuie să vedem greşelile pe care le facem, să le examinăm, să nu le mai facem. Şi să iasă cumva din retorica asta că ei sunt cei mai buni, cei mai deştepţi şi cei mai puri şi trebuie toţi să le facem statui, să ne închinăm la ei fiindcă s-au sacrificat pentru ţară.

Nu v-a pus nimeni să vă sacrificaţi pentru nimic. Dacă vreţi să o faceţi, bine. (…) Ăsta e un discurs foarte, foarte prost, nu interesează pe nimeni la ce ai renunţat. Dacă ai venit să faci ceva, fă ceva! Nu ştiu pe nimeni să fi ieşit bine din politică. Dacă vreunul dintre ei a crezut că intră în politică să iasă erou, înseamnă că sunt prostovani”, a explicat activistul civic.

El consideră că favorit pentru a intra în cursa prezidenţială din partea USR ar fi fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, dar că acesta are un “ego cât casa”.

„El e plăcut acum numai că şi Drulă are un ego cât casa şi trebuie să înveţe să mai taie din el. Drulă nu e cel mai deştept, cel mai bun. Da, că a fost cel mai bun ministru al Transporturilor, aşa e, dar comparativ cu catastrofele pe care le-am avut acolo probabil undeva la 10% din populaţia ţării ar fi fost cel mai bun ministru”, a argumentat Valeriu Nicolae.

author avatar
Andreea Vlad