AcasăPoliticaSăgeți în direcția premierului. Cioloș: ”Vaccinarea nu putem spune că merge bine”...

Săgeți în direcția premierului. Cioloș: ”Vaccinarea nu putem spune că merge bine” – VIDEO

sursa foto: aktual24.ro

Vorbind despre vaccinarea împotriva COVID-19 la nivel național, Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS, a adus în discuție faptul că această campanie a fost asumată, de la începtul guvernării, de către prim-ministrul Cîțu și echipa acestuia.

”Sunt mulțumit de Ioana Mihăilă. Pe mandatul pe care-l are livrează. (…) Şi aici vorbesc de elemente din programul de guvernare care nu sunt strict legate de pandemie, unde şi în pandemie vedeţi că Ioana Mihăilă e foarte prezentă, inclusiv pe campania de vaccinare, chiar dacă campania de vaccinare a fost asumată, de la începutul guvernării, de premierul Cîţu, cu echipa lui directă.

Țin minte că am discutat atunci cu dânsul să o preia, din nou, Ministerul Sănătăţii şi dânsul a insistat să rămână”, a declarat Ciolos, marți seară, la Digi 24, liderul USR PLUS completând că discuția a avut loc ”în prima lună după instalarea Guvernului. Premierul a insistat să coordoneze direct campania de vaccinare”.

Cioloș: Vaccinarea nu putem spune că merge bine

Nu au fost singurele precizări pe care le-a făcut Dacian Cioloș pe acest subiect. ”Vaccinarea nu putem spune că merge bine când suntem la 30, nu știu, 30 la sută, 30 și ceva la sută”, a declarat acesta.

Întrebat de ce nu merge bine, Cioloș a dat următorul răspuns: ”Au tot fost discuţii, colegii din Guvern şi-au exprimat punctele de vedere, important acum e să progresăm şi cu vaccinarea şi să avem elemente cât mai certe legat de toate formele de imunizare, ca să ştim cum întâmpinăm acest nou val, valul patru provocat de această mutaţie Delta.”

Explicații, înainte de orice. Cioloș: ”Nu cred că cu ameninţări rezolvăm prea multe”

Cioloș a pus accent pe latura comunicării și a informării, și pe faptul că medicii sunt cei care trebuie să ofere răspunsuri celor care au întrebări în privința vaccinării, nicidecum politicienii.

Întrebat dacă e de părere că suntem pregătiți pentru valul patru, Cioloș a ținut să menționeze următoarele aspecte: ”Ne pregătim, eu ştiu că Ioana Mihăilăia toate măsurile, cred că e important ca fiecare să ne facem propriile analize. Eu înţeleg că multă lume a avut semne de întrebare legat de vaccinare, a avut anumite îngrijorări, cred că e important să clarificăm lucrurile astea, medicii să fie disponibili şi să poată să explice celor care au astfel de îngrijorări. Nu cred că cu ameninţări rezolvăm prea multe, dar e important să fie personalul medical şi oamenii cu expertiză, pentru că ei sunt cei mai credibili să dea răspunsuri, nu păreri personale ale politicienilor”.

Cîțu: Tot ceea ce a ţinut de guvern, de a crea condiţiile de a avea acest număr de persoane vaccinate, am făcut

Zilele trecute, mai exact pe 28 iulie, la finalul ședinței de guvern, Florin Cîțu a fost întrebat de presă ce explicații are pentru ratarea ţintelor de vaccinare.

”Acestea nu au fost nişte ţinte pe care le-am creat aşa, din neant. Sunt obiective care au venit după ce-am discutat cu specialiştii. Ceea ce face guvernul şi ceea ce am făcut foarte bine a fost să creăm condiţiile pentru a avea vaccinaţi şi cinci milioane, şi, şă zicem, zece milioane de oameni. Am achiziţionat dozele de vaccin. Am creat spaţiu de vaccinare. Am ajuns la posibilitatea să avem 150.000 de persoane vaccinate pe zi. Repetăm, în România vaccinarea nu este obligatorie. Deci, tot ceea ce a ţinut de guvern, de a crea condiţiile de a avea acest număr de persoane vaccinate, am făcut. Până la urmă, toată această campanie de vaccinare este susținută doar de guvern. Într-o societate în care avem foarte multe mesaje împotriva guvernului, e mai complicat de dus.

Aș vrea să văd din partea cealaltă, din partea celor care critică, și susținerea campaniei de vaccinare. Aş vrea să văd mai mult din partea societății civile pentru susținerea campaniei de vaccinare, nu doar să ne uităm la guvern. (…) Dar cred foarte mult în mesajele care vin din societatea civilă, care vin din sectorul privat şi aş vrea să văd mai multă responsabilitate şi mai multe astfel de mesaje. De criticat e foarte uşor să criticăm, dar aş vrea să văd această campanie pozitivă, pentru că până la urmă, este vorba de salvarea vieţilor în România”, a declarat Cîțu.

93 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger