AcasăPoliticaSăgeți în direcția lui Ludovic Orban, pe tema Congresului PNL: ”A furat...

Săgeți în direcția lui Ludovic Orban, pe tema Congresului PNL: ”A furat startul”

(foto: Facebook)

Mai sunt câteva luni până la momentul la care liberalii își vor alege noua conducere, însă cursa pentru fotoliul de președinte PNL se anunță de pe acum una interesantă.

Nici bine nu s-a aflat – chiar din direcția lui Ludovic Orban – că data propusă pentru Congresul PNL este 25 septembrie, că un deputat liberal l-a și săgetat pe actualul lider al formațiunii, cel care, după cum e știe, și-a anunțat de ceva vreme deja intenția de a intra în cursa pentru un nou mandat de președinte al principalului partid aflat la guvernare.

Chiar dacă premierul Cîțu a evitat să spună concret, până acum, dacă va intra în lupta pentru prima funcție în partid, Florin Roman dă de înțeles că ar vrea ca acest lucru să se întâmple. Întrebat, miercuri, la RFI, dacă și-ar dori ca Florin Cîțu să candideze la președinția PNL, la viitorul Congres, Roman a dat următorul răspuns: ”Da, îmi doresc să existe competiție, îmi doresc să fie cât mai mulți candidați la președinția partidului. Eu cred că Florin Cîțu își va depune candidatura și cred că e bine să avem competiție la vârful partidului, pentru că noi nu suntem PSD, unde de regulă se vine cu un candidat unic”.

Florin Roman: Cred că Ludovic Orban a furat startul în momentul în care și-a anunțat candidatura

Deputatul a ales să nu spună, însă, de pe acum, și dacă l-ar susține pe Cîțu ca președinte al formațiunii. În schimb, nu s-a ferit să îl ”înțepe” pe actualul număr 1 din cadrul Partidului Național Liberal, tocmai în ideea că, din câte consideră deputatul PNL, s-ar cam fi grăbit să-și vestească public intenția de a candida la Congres.

”Voi face acest anunț în momentul în care Consiliul Național, conform Statului, va convoca oficial Congresul PNL. Cred că Ludovic Orban a furat startul în momentul în care și-a anunțat candidatura. Conform Statutului PNL, candidaturile sunt anunțate în momentul declanșării procedurilor pentru alegerile interne. Eu nu vreau să fur startul și probabil că nici Florin Cîțu nu a vrut să fure startul. Vom face toate aceste lucruri conform Statutului”, a susținut Florin Roman, la postul de radio amintit.

Ce spunea, recent, Cîțu

Marți, la finalul reuniunii conducerii PNL-ului, Ludovic Orban a anunțat data propusă pentru Congresul PNL. ”Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegeri în PNL. Data propusă pentru congres este 25 septembrie. (…) Numărul total de delegaţi va fi de 5.000. (…) Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naționale, înseamnă alegerea conducerilor PNL la toate nivelele”, a susținut liderul formațiunii liberale.

Anterior în cursul zilei, premierul Cîțu – văzut drept principalul potențial adversar al lui Ludovic Orban în lupta pentru prima funcție în cadrul PNL-ului – evitase să spună concret dacă se va înscrie în cursa pentru șefia PNL. ”Bineînțeles că voi candida la o funcție în Congres, este clar. Sunt multe funcții supreme”, a afirmat Cîțu, la Radio Guerilla.

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger