AcasăPoliticaSabotarea conductelor Nord Stream, distrugerea Germaniei!

Sabotarea conductelor Nord Stream, distrugerea Germaniei!

Războiul coridoarelor economice a intrat pe un teritoriu incandescent, neexplorat: teroarea conductelor și a cablurilor subacvatice de telecomunicații. Deja se trece la „next level” și pare doar o chestiune de timp până când cealaltă tabără va lovi infrastructura critică a dușmanului. Distrugerea gazoductelor Nord Stream 1 și 2 a reprezentat cuiul bătut în coșciugul Germaniei, țară definitiv îngropată economic în această iarnă, după cum arată situația din prezent.

nord streamSabotarea Nord Stream 1 și 2 a fost o operațiune militară sofisticată, care a necesitat o planificare exhaustivă, posibil implicând mai mulți actori. Seismologii suedezi au estimat că puterea exploziilor care au distrus patru secțiuni separate ale gazoductelor NS1 și NS2, în apele puțin adânci de lângă insula daneză Bornholm (la o adâncime de 60 de metri), ar fi fost de până la 700 kg de TNT.

Țevile sunt construite din beton armat și oțel, capabile să reziste la impactul ancorelor unui portavion. Practic, sunt conducte indestructibile dacă nu se folosește o mare încărcătură explozivă. Pentru specialiști, e clar că operațiunea asta nu putea fi făcută decât de niște drone subacvatice modificate.

Germania, negocieri secrete cu Rusia

Fiecare „crimă” implică un motiv, drept pentru care merită să vedem ce mize erau în această poveste.

Guvernul rus urmărește un singur lucru – să vândă petrol și gaze naturale către Uniunea Europeană. Ideea că Putin însuși a dat ordin să distrugă conductele Gazpromului fiindcă a vrut să nu mai livreze gaze Europei e ridicolă. Tot ce trebuia să facă era să oprească supapele, atât! Să nu uităm că gazoductul Nord Stream 2 nici măcar nu era operațional (decizie politică luată de Berlin la presiunea Casei Albe). Mai mult, un astfel de sabotaj înseamnă pentru Rusia pierderea unei pârghii strategice-cheie asupra UE, deci niciun interes pentru ea să-și arunce în aer propriile conducte!

În schimb, surse diplomatice au lăsat să se scurgă în presa occidentală informația că Germania și Rusia ar fi fost implicate într-o negociere secretă ce urmărea rezolvarea tuturor problemelor de natură tehnică din jurul Nord Stream 1 și chiar deschiderea Nord Stream 2! Cele două trebuiau oprite și cât mai rapid, fără negocieri, sancțiuni și pierdere de vreme. Din punct de vedere geopolitic, entitatea care a avut motivul să oprească un acord deține anatema unei posibile alianțe ce se întrevederea la orizont, între Germania, Rusia și China.

Cine a tras? „O acțiune SUA-Polonia”

Posibilitatea ca acest act de sabotaj nemaiîntâlnit să fi fost coordonat de NATO nu este neglijabilă, dincontră.

Jeffrey Sachs, profesor emerit de economie la Universitatea Columbia și un nume cu greutate la Națiunile Unite, a vorbit deschis despre asta: „Oamenii de rând din lumea întreagă nu văd lucrurile așa cum le transmite mass-media, ca pe un atac neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei. Ei văd o ciocnire oribilă între Rusia și SUA. Economia Europei este strivită de criza energetică și lovitura mortală a fost distrugerea conductei Nord Stream, pe care aș paria că a fost o acțiune a SUA, poate SUA și Polonia. Dar aceasta este o speculație. Știu că este contrar narațiunii noastre, nu ai voie să spui aceste lucruri în Occident, dar peste tot în lume, când vorbesc cu oamenii, ei cred că SUA au făcut-o. Chiar și reporterii din ziarele noastre americane îmi spun «Desigur, SUA au făcut-o», dar părerea lor nu apare în mass-media”.

BND-ul, scos din joc

Chiar dacă fragmente ale explozivilor/dronelor subacvatice utilizate în această operațiune vor fi găsite, dovezile pot fi modificate. Cu ce rămânem? Cu ipoteze de lucru plauzibile.

Surse din „intelligence-ul” rus au dat în presă informația că Marina poloneză și forțele speciale ar fi aruncat în aer (fizic) gazoductele. Planificarea și sprijinul tehnic au aparținut SUA. Totul s-ar făcut și cu ajutorul militarilor danezi și suedezi (inevitabil, conductele fiind foarte aproape de apele lor teritoriale, chiar dacă în cele internaționale).

Pe de altă parte, se pare că la Berlin este „stare de alertă” în rândul serviciilor de informații. Șefii BND sunt furioși că n-au fost „consultați” deloc cu privire la operațiunea de sabotaj a NS 1 și NS2. Bineînțeles că nu au fost anunțați! Dacă ipoteza de mai sus este corectă, atunci vorbim despre o operațiune evident anti-germană. Deja agenții BND spun că s-a ajuns într-o fază de război intra-NATO!

Oricum, nimeni nu putea lovi infrastructura Gazpromului fără să aibă aprobarea Americii, asta e clar! Iar azi, „americani” înseamnă, de fapt, neo-liberalii progresisto-marxiști care trag sforile la Casa Albă și-l dirijează pe cititorul de teleprompter senil.

Distrugerea conductelor Nord Stream este o declarație de război, dar nu neapărat împotriva Rusiei, cât mai degrabă a Germaniei! O declarație de război împotriva întreprinderilor din economia germană și împotriva cetățenilor ei!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.100 afisari

15 COMENTARII

  1. Este limpede ca americanii incearca o dubla lovitura : atat impotriva Rusiei, cat si a UE. Cum politrucii UE dorm pe ei, posibil sa le reuseasca. Culmea este ca SUA se folosesc de UE, impotriva ……UE ! Daca analizam pe scurt cine sunt liderii marilor puteri intelegem totul !

  2. Dai in Germania ,dai in UE fiindca Germania tine UE in spate
    Tuseste Germania ,Romania face gripa si pneumonie .

  3. Marea Nordului este atent monitorizata de nave militare ruse, deci improbabil sa se fi apropiat o nava sau submarin strain de conducte, sa monteze explozibili si apoi sa-i detoneze. Insa Rusia, din motive de securitate, au avut posibilitatea sa monteze explozibili odata cu constructia conductelor pe care apoi sa-i detoneze.

    • Mai bine ne îți punea ție o biluță explozibilă în creierașul fara neuroni în dotare, făceai dracu colțul și scapă omenirea d-un poluator prin prostie, idiotule!

    • E foarte logic ce spui, mda.
      De aceea, dacă tu vei primi o factură la curent sau întreținere mult mai mare decât e normal, presupun că-ți vei da foc la casă.
      Corect!
      😀 😀 😀

  4. De la începutul războiului din Ucraina am spus ca țintă este in fapt UE și cu predilecție Germania. America simțind ca pierde iremediabil di vlaga n-a avut încotro decât să-i invrajbeasca pe nemți cu rusii pentru ca altfel Europa rămânea la cheremul rușilor și nemților. Oricum acest lucru se va întâmpla când US se va duce pe copca, cât de curând! Atenție amerlocpupincuristi dambovitei, scadenta se apropie.

  5. In timp de razboi sunt tot felul de poduri sabotate,si mai nou conducte de hidrocarburi.Cel mai bine tragi o conducta de la Berlin pe Jupiter..ca NASA spune ca sunt „gaze” multe….si te urci cu scara rulanta pana acolo.
    Suntem condusi de niste cretini lacomi si psihopati…care trebuie sa dispara ca nu se mai potrivesc in peisaj.AMIN…DoamneAjuta

  6. Acum daca sa ajuns la razboiul conductelor , cum va prinde ca rusia sa le saboteze pe celelalte care aprovizioneaza eu. De exemplu din norvegia si din africa de nord. Amerlocii au deschis cutia pandorii. Eu sa treaca la munca si sa inlature toti conducatorii lor inepti.

    • Razboaiele de dupa 11sept2001 oare ce au fost?7tari bombardate pentru conducte de petrol si tot felul de resurse.Ti-au trebuit20de ani sa pricepi?????e vorba de trilioane profituri din furtul de resurse…de aia se fac razboaiele nu pentru „democratie”

  7. CAND JURNALISTII SUNT DOAR LAUTARI ESTE DESTUL SA-I LASI SA DESCHIDA GURA SAU SA SCRIE , ATUNCI II VEZI CAT DE HABARNISTI SUNT .
    NICHOLAS al nostru nu face exceptie reia deja niste articole le bate bine si face si el o omleta din care nu lipseste cireasa de pe tort „Ideea ca insusi Putin a dat ordin sa se distruga conductele Gazpromului fiinca a vrut sa nu mai livreze gaze Europei este ridicola .Tot ce trebuiia sa faca era sa opreasca supapele „.
    Mai Cezarica ,ai habar ce -s alea supape si ce rost au ele ???, esti cu pluta la toance !,deja ai umplut pempersii.
    Lasa jurnalismul , nu-i de tine daca nu te documentezi ,lautari ,manelisti sunt destui .

    • Am vrut să-i zic și eu de supape și să-l întreb cum naiba se opresc, că mi-a dat daună totală când am citit. 😀
      Dar na… când nu e, nu e.
      Și stai să vezi când o comite Andrei Ștefan sau Andreea Vlad, te bagă pe Xanax.
      Chiar, cum dracu’ se opresc niște supape, mă?

  8. Diavolulu drogat amerlican este cel care este specialization in sabotage si provocat i de razboaie

  9. Articolul în sine, scribul acestuia și toate comentariile postacilor, nu sunt decât pierdere de vreme. La primăvară, când om fi cu toții cu buzunarele goale, după o iarnă de strâns din cur, sau după ce vor zbura ghiulele de colo-colo, să vedem dacă vă va mai păsa de fritzi sau de cretinii din scaunele borcanului parlamentar ue.
    Toate sunt supoziții ale diverșilor, cu diverse grade de înțelegere sau posibilități de exprimare. Nu vă dați seama că intr-un război, nimeni nu comunică adevărul ? De unde trageți voi concluzii că una sau alta, când habar n-aveți ce e în spatele acțiunilor. Așa cum despre mizeria de lovitură de stat din 89, nu s-a desecretizat încă nimic, așa poate peste 50 de ani s-o afla care este adevărul în toată ecuația asta Ucraina, Rusia, UE, SUA și celelalte lighioane care conduc la degradarea si distrugerea SPECIEI UMANE și asta doar pentru furt și crimă în scop de înavuțire.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger