AcasăPolitica„Să oprim risipa”. Ministrul Finanțelor listează motivele-cheie pentru care trebuie reduse cheltuielile...

„Să oprim risipa”. Ministrul Finanțelor listează motivele-cheie pentru care trebuie reduse cheltuielile publice

sursa foto: Facebook/Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a transmis – după întâlnirea avută cu liderii Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România – că Guvernul trebuie „să gestioneze cu grijă resursele publice şi să asigure utilizarea lor eficientă”.

„Să oprim risipa. Guvernul României trebuie mai mult decât oricând să gestioneze cu grijă resursele publice și să asigure utilizarea lor eficientă. Este o prioritate esențială pentru a asigura sustenabilitatea fiscală și pentru a promova o creștere economică sănătoasă.

Am împărtășit această viziune astăzi cu reprezentanții Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), mai ales că domnul Ilie Bolojan știe poate cel mai bine cum trebuie să arate ponderea cheltuieli de funcționare/ cheltuieli de investiții”, a transmis Marcel Boloș, joi seară, într-o postare pe Facebook.

Motivele-cheie enumerate de Boloș

În același mesaj, șeful de la Ministerul Finanțelor, din Guvernul Ciolacu, a enumerat și mai multe motive esențiale pentru care e nevoie de reducerea cheltuielilor publice.

„De ce este important să reducem cheltuielile publice? Doar câteva dintre motivele cheie:

➡️Cheltuielile publice excesive duc la deficit bugetar și la creșterea datoriilor guvernamentale. Acest lucru poate afecta încrederea investitorilor, provocând instabilitate în economie, iar povara datoriilor acumulate va fi pe umerii viitoarelor generații.

➡️Cheltuielile publice excesive pot determina o creștere a masei monetare în economie, ceea ce duce la diminuarea puterii de cumpărare a românilor.

➡️Prin reducerea cheltuielilor publice inutile, putem elibera resurse și putem crea un mediu mai favorabil pentru sectorul privat.

➡️O economie cu finanțe publice sănătoase este mai rezistentă în fața șocurilor economice și crizelor”, transmite Boloș în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Boloș: Reducerea cheltuielilor publice nu trebuie privită ca o măsură austeră

Mai mult, ministrul Boloș susține, în același mesaj, că „reducerea cheltuielilor publice nu trebuie privită ca o măsură austeră sau o restricție asupra dezvoltării, ci ca o strategie necesară pentru a asigura o creștere economică durabilă și pentru a oferi oportunități de dezvoltare”.

Totodată, ministrul Finanțelor dă asigurări că dimensiunea și structura bugetului „vor fi planificate cu grijă, astfel încât să ne asigurăm că prioritățile sociale și economice sunt protejate”.

Ciolacu: E esențial să reducem costuri și să comasăm instituții care se calcă pe picioare

Mesajul transmis de către ministrul Finanțelor a venit la doar câteva ore după ce, la începutul ședinței de guvern de joi, premierul îi ceruse lui Boloș ca ordonanța de urgență de reducere a cheltuielilor bugetare să fie gata cât mai repede.

„Închei rugându-l pe domnul ministru al finanțelor, Marcel Boloș, să finalizăm rapid ordonanța de urgență de reducere a cheltuielilor bugetare. Avem nevoie de un proiect echilibrat și clar prin care să demarăm prima reformă profundă a administrației de stat. Și, domnule ministru, indiferent de orice presiune, eu nu voi ceda la această provocare. Este nevoie de un stat mai suplu, este esențial să reducem costuri și să comasăm instituții care se calcă pe picioare și trebuie să facem asta chiar de la 1 septembrie, nu de anul viitor și mai ales nu după alegeri”, i-a transmis Marcel Ciolacu oficialului din Executiv.

author avatar
Andrei Coman
457 afisari

18 COMENTARII

  1. Poate ar trebui imprumutate alte cateva zeci de miliarde de euro
    Vezi pe Citu , ce spune ?

  2. Acest Ciciu , cu aspect de frizer mort de foame si cred ca si prost ca noaptea ar trebui judecat pentru prostiile cu bugetul. Ce vina avem noi pentru anii de saracie care au urmat prostului !?! Stam si ne crucim de efectele prostiei finantistului scolit in finante comuniste !

    • Pana la caciu guvernul Câțu-Orban au împrumutat 90 de miliarde de dolari, poate aflam unde sunt banii respectivi, ca in țara nu se vad. Si poate se umbla si la cei de unde iti iei salariu, la Ong uri, care au cam 170 de mii de salariați toate organizările nonguvernamentale ce încasează de la stat vreo 12 miliarde pe an doar sa macane

      • Ar trebui sa existe o evidenta a cheltuiri banilor in statul roman, dar astia au reusit sa faca totul pe ascuns la asapostul lipsei de transparenta. Au furat cu zecile de miliarde! Iar poporul roman va avea de plata aceasta datorie.

  3. Ciuca+ Ciolacu+ iohannis+ câciu+ cîtu = groparii nivelului de trai ai romanilor . Sper sa nu ajungem ca grecii in urma cu ceva ani !?! Incercati sa imputati numelor astea de nepriceputi numai ce stim noi romanii dar sint sigur ca nazdravaniile si prostiilelor sint enorme .

  4. Nu s-a facut o singura angajare in domeniul sanitar sau al asistentei sociale, pentru ca posturile ( din cele 200.000 vacante) au fost desfiintate.
    Oare cate gravide trebuie sa mai nasca pe strada din lipsa de ginecologi?
    Oare in ce mod vor rezolva lipsa personalului din spitale? Aducand persoane cu 0 calificare din India si Bangladesh? Daca acum putem sa-i injuram linistiti pe medici, asistenti sau infirmiere, cand vor veni strainii nu vom mai putea spune nimic, ca va fi ” xenofobie”..

  5. doar minciuni.
    minciuni peste minciuni.
    adevarul este ca banii nu ajung din cauza cheltuielilor enorme cu gramezi de bani aruncati pe achizitiile din 2019-2022 catre big pharma, inclusiv vaccinurile mortii.
    apoi înzecit de multi bani platiti pe armament. enorm de multi bani aruncati pe sisteme de armament, unele care nici n-au ajuns in romania.
    acolo sunt banii, la big pharma si in industria de armament strain.
    treaba asta o repetat-o coldea inca de pe vremea cand ponta era prim ministru.
    si nu sunt bani pentru ca la conducerea tarii sunt niste slugi si cozi de topor, unul mai santajabil ca altul, toti la un loc niste lachei, urmasii lui iuda si curvele ma$$oneriei.
    cam asta e realitatea, nu povesti a la bolos, sau inutilul ala din fruntea guvernului.
    cand a mai venit vreodata psd la guvernare si sa intretina un asemenea jaf național si sa impuna asemenea masuri de austeritate?
    niciodata!
    asta ca sa intelegeti ca in romania psl+pnl= aceeasi mizerie!

  6. Pînă acuma de ce n-a încurcat risipa?
    Scenariile politice sînt făcute pe genunchi iar actprii politici te adorm.

  7. @ Au zis ăia de la CCR că ,,pensiile nesimțite” sunt constituționale dacă nesimțirea este corespunzătoare cu nesimțire fiecărui individ ce încasează ,,pensia nesimțită”, nesimțirea fiind o însușire a constituțiilor individuale, ?

  8. Legalizarea și impozitarea prostituției ar aduce venituri importante la bugetul de stat, la fel ca în celelalte state occidentale dezvoltate ! Prostituția este un fenomen care nu poate fi eradicat dar poate fi controlat ! Anual, prostituția produce sume imense de bani nefiscalizați ! În altă ordine de idei, ar fi necesară și intensificarea controalelor în piețele agroalimentare. Majoritatea comercianților nu folosesc case de marcat și declară, în fals, către stat, sume infinit mai mici decât cele declarate. Verificarea averilor acestor comercianți ar demonstra clar ca au obținut ilicit sume de bani foarte mari !

  9. @ Deci, dacă CCR a stabil ca fiind constituțională și corelarea dintre nivelul pensiilor considerate ,,pensii nesimțite” și nesimțirea, ca însușire constituțională și nivel, la persoanele ce încasează pensiile considerate ,,pensii nesimțite” ,?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger