AcasăPoliticaS-au tranșat lucrurile? Barna dezvăluie ce a aflat Cioloș de la Cîțu....

S-au tranșat lucrurile? Barna dezvăluie ce a aflat Cioloș de la Cîțu. „Vom fi un partid de opoziție”

S-au tranșat lucrurile? Barna dezvăluie ce a aflat Cioloș de la Cîțu. „Vom fi un partid de opoziție”

După ce s-a anunțat desemnarea lui Nicolae Ciucă drept candidat de premier este de așteptat să aibă loc negocieri la nivel politic înainte de a se anunța numele miniștrilor care ar urma să facă parte dintr-un viitor Cabinet.

În tot acest context, vicepreședintele USR a venit cu precizări importante despre poziționarea partidului din care face parte.

Dan Barna a anunțat că liderul PNL, Florin Cîțu, a avut o discuție cu Dacian Cioloș, după ce președintele USR l-a sunat, la finalul consultărilor de la Cotroceni. „Acesta i-a spus că va merge în Parlament cu un guvern minoritar, pentru că a obținut sprijinul PSD, deci are o majoritate prin care guvernul minoritar al PNL-UDMR să poată să fie învestit. Da, a fost o comunicare cât se poate de formală din partea președintelui PNL transmisă președintelui nostru, dl. Dacian Cioloș, prin care ne-a spus că a obținut sprijinul PSD-ului pentru a trece guvernul prin Parlament”, a declarat Barna, joi seară, la Digi24.

Ce urmează?

Ca urmare a acestei situații, USR-ul va intra în opoziție, a mai punctat oficialul formațiunii, fost vicepremier în Cabinetul Cîțu.

„În realitate, în toată această criză, au realizat două variante: fie PNL continuă cu PSD și se trece la USL 2.0, fie se continua cu USR și se refăcea coaliția. Decizia celor de la PNL înțelegem că a fost de a continua împreună cu PSD, o colaborare și o susținere care exista deja de o lună și jumătate, ne amintim toată susținerea explicită de la moțiunile de cenzură. USR va intra în opoziție în acest moment, e un lucru foarte clar, sau suntem deja în opoziție după comunicările făcute astăzi.

Vom fi un partid de opoziție, care în mod responsabil va susține proiectele importante și reformele de care România are nevoie și care se află pe agenda USR”, a susținut Dan Barna.

author avatar
Andrei Coman
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger