AcasăPoliticaS-au înțeles pe Legea pensiilor! Proiectul „intră în linie dreaptă” în Parlament....

S-au înțeles pe Legea pensiilor! Proiectul „intră în linie dreaptă” în Parlament. Anunțul premierului Ciolacu

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Au fost discuții, în prima zi a acestei săptămâni, în cadrul Coaliției de guvernare. Iar la finalul ședinței, premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat – luni seară – că Legea pensiilor „intră în linie dreaptă” în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție.

„Toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare, au fost clarificate în ședința Coaliției din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în linie dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție.

Totodată, am decis ca, împreună cu domnul președinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ține de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechitățile eliminate prin recalculare!”, a transmis Ciolacu, pe Facebook, luni seară.

Ciolacu: Începem construcția bugetului pentru anul viitor

Nu în ultimul rând, Ciolacu a anunțat că se va începe construcția bugetului pentru anul ce vine, 2024. Și că în perioada următoare vor avea loc întâlniri cu șefii ministerelor Educației și Sănătății. „De asemenea, începem construcția bugetului pentru anul viitor, urmând ca în următoarele zile să ne întâlnim cu miniștrii Educației și Sănătății pentru a clarifica problemele ce țin de salarizările aferente celor două domenii”, conform precizărilor premierului.

De asemenea, Ciolacu a transmis că tot în cursul acestei săptămâni vor avea loc discuții cu miniștrii Agriculturii și Mediului, în vederea stabilirii amănuntelor finale ce țin de reorganizarea celor două ministere. „Tot săptămâna aceasta ne vom întâlni și cu ministrul Agriculturii și cu cel al Mediului pentru a stabili ultimele detalii privitoare la reorganizarea celor două ministere”, a mai punctat Ciolacu.

Ciucă: Au fost clarificate toate elementele legate de sustenabilitatea finanțării măsurilor cuprinse în noua lege a pensiilor

Și președintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut referire, într-un mesaj transmis după încheierea ședinței de Coaliție, la „sustenabilitatea” finanţării măsurilor cuprinse în noua lege a pensiilor.

„În ședința Coaliției de astăzi (luni-n.red.) am stabilit, împreună cu partenerii de guvernare, care vor fi liniile cele mai importante pe care se va întocmi proiectul bugetului consolidat pe 2024.

În cadrul discuțiilor, am susținut ca prioritatea în dezbaterile legate de finanțarea ministerelor să o aibă portofoliile Sănătății și al Educației și cu acestea vom începe discuțiile în zilele următoare. Echipa liberală prezentă la ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor, întâietate având banii care vor fi alocați celor trei mari linii de finanțare: Programul Național ”Anghel Saligny”, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și proiectele derulate prin Compania Național de Investiții (CNI).

Totodată, au fost clarificate toate elementele legate de sustenabilitatea finanțării măsurilor cuprinse în noua lege a pensiilor”, a transmis între altele Ciucă, luni seară, pe aceeași rețea de socializare.

author avatar
Andrei Coman
154 afisari

1 COMENTARIU

  1. Numai ciolaci si ciuci . Va dati seama ce urmează. Sa se iasa la pensie din ,,sistem „ fara 1 an de munca. Bunicii pot sa mai astepte

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger