AcasăPoliticaS-a tăiat raţia pentru români: motivul pentru care vom primi mai puţini...

S-a tăiat raţia pentru români: motivul pentru care vom primi mai puţini bani din PNRR. „Gaură” de 2 miliarde euro

dan-vilceanu-pnrrS-a tăiat raţia pentru români: motivul pentru care vom primi mai puţini bani din PNRR. "Gaură" de 2 miliarde euro

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi că Guvernul nu va cere niciodată renegocierea Planului Național de redresare și reziliență (PNRR) și că au existat îngrijorări de la Comisia Europeană privind astfel de exprimări în spațiul public.

Acesta a spus și care ar fi pericolul renegocierii PNRR: „Reiei totul de la zero, adio granturi, adio tot. Pică tot”, a spus acesta.

Vom primi cu 2 miliarde de euro mai puţin

Tot Dan Vîlceanu a precizat că România va pierde „cam 2 miliarde de euro” din PNRR, exclusiv pe partea de granturi, deci banii nerambursabili.

Această pierdere va veni și va fi anunțată la jumătatea anului de către Comisie, urmare a aplicării sistemului de alocare efectivă a Mecanismului de Redresare și Reziliență care prevede că suma finală alocată unei țări ține cont de contracția PIB 2020-2021.

Prin urmare, o contracție mai mică înseamnă primirea de mai puțini bani, pentru că se presupune că situația e mai bună. Ori, dacă noi am fost „fantastici” și am crescut (pe datorie și inflație) o să primim mai puțini bani în urma aplicării algoritmului.

Din cele 30 de miliarde pe care le primim prin PNNR, iată că două ar trebui să le dăm înapoi, sau nici măcar nu o să ni le mai trimită, pe motiv că datele de anul trecut au fost mai bune decât prognoza celor de la Bruxelles, alocați pentru o creșere de 4,1% pentru 2020, însă până la urmă datele de anul trecut au arătat mult mai bine, o scădere economică de doar 3,9% și o creștere de 6,7% ceea ce înseamnă că prognozele inițiale au fost depășite”, a explicat ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene la postul Antena 3.

PSD dorea renegocierea PNRR-ului

Președintele PNL, Florin Cîțu, a respins joi propunerea PSD de renegociere a PNRR la capitolul pensii. Cîțu a declarat, joi, că este imposibil de renegociat PNRR, pentru că asta ar însemna să renegociem întreg proiectul și România să piardă bani.

Reacția lui Cîţu a venit în contextul în care ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat recent că este nevoie de o renegociere a procentului din PIB alocat bugetului de pensii. Budăi susține că autorităţile române se vor „duce cu argumente” la oficialii Comisiei Europene pentru creşterea procentului din PIB pentru bugetul de pensii.

author avatar
Andrei Ștefan
973 afisari

13 COMENTARII

  1. Niciodata sa zici in dreptul tau ba incompetentule , sa mai ajungi sa fii responsabil de vietile oamenilor ca nu esti bun de nimic tablagiule !!!

  2. toata claqsa politica este de vina pentru esecul pnrr , inclusiv psd care se screme sa arate vinovati . nimeni nu a scos o vorba cand fondurile europene au cazut pe mana lui ghinea , ministrul zero , pus special acolo sa saboteze Romania . niste ipocriti toti !

    • Nu, noi suntem de vina ca, i toleram, ca nu ieșim în strada și sa i scoatem cu suturi în fund, ca au vandalizat și împrumutat țară cât pentru 3 generații, PSD și PNL aceiași mizerie, de ONG usr nici nu are rost sa vb

    • Ce clasa politică, băi tâmpițel, PNRR a fost făcut de niste nenea și niște tanti, la secret, cu nume, prenume și apartenenta politică, s-a mers cu el pe ” burtă ” și asta va fi rezultatul: o să luăm o bucată de pu…-ntreagă !

  3. O performanta Liberala, ce mai cautati ba la conducerea tarii, oameni de nimic, sunteti doar hoti, in rest niste incapabili, demni de Jilava

  4. @ Și lui Ioan Nicolae i-au luat ăia de la antidoping 6 puncte de la Astra, probabil „cedate” de Ioan Nicolae pentru vreo, „chestie” , ? „Doping cu laser” , filmat și făcut public, spre „folosul comunității” , ? Probabil pentru a susține teoriile verificate la Măgurele, chiar și în domeniul medical, că s-a spus că laserul de la Măgurele e construit în scopuri medicale, ?

  5. & Probabil că și niște „teorii” despre contracția universului „financiar” , ?

  6. & „Teorii” cu „găuri negre” și puncte în vremuri de „o micron” și „laser doping” , ? „Beculetele energizant”, ?

  7. Noi cu gogomanii nostrii pe post de carmuitori dar pune botul si ue la gogosile lor de cica crestere a economiei peste ce si au asumat si nu ne mai da banii ii tin ei saracii nemti si francezi diriguitorii barcii numita ue !!!

  8. & Se vaită Dan Petrescu că le ia Burleanu punctele și le mai dă Ioan Niculae, însă puncte de liga a doua, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger