AcasăPoliticaS-a mai lăsat cu o etichetă în politica autohtonă: „crizatorii”. USR, atac...

S-a mai lăsat cu o etichetă în politica autohtonă: „crizatorii”. USR, atac în rafală la Iohannis – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Ionuț Moșteanu)

După „ciuma roșie”, eticheta aplicată PSD-ului, a mai apărut una: „crizatorii”.

După ce, tocmai de la Bruxelles, președintele a arătat cu degetul în direcția USR-ului, ba chiar a apelat la termenul „crizatorii”, replicile din partea partidului condus de către Dacian Cioloș nu s-au lăsat așteptate.

Una dintre ele a fost transmisă chiar pe pagina de Facebook a formațiunii politice. Pe cât de scurtă, pe atât de categorică, reacția USR-ului arată astfel:

„Ca să o spunem foarte franc: „crizatorii” sunt Florin Cîțu, echipa câștigătoare și președintele Klaus Iohannis.
❌ au dat afară din guvern miniștrii USR
❌ au blocat reformele din Justiție
❌ au lăsat Sănătatea fără bani atunci când trebuia să pregătim valul 4
❌ au băgat 50 de miliarde de lei în buzunarele baronilor locali
❌ refuză să susțină o majoritate politică de dreapta”.

Ionuț Moșteanu: Președintele i-a păcălit pe milioanele de români cărora le-a cerut votul ca să ”îi scape de PSD”

Pe de altă parte, liderul deputaților USR și totodată purtătorul de cuvânt al formațiunii politice a ales să dea o replică mai elaborată, dar tot în termeni tranșanți.

„Președintele i-a păcălit pe milioanele de români cărora le-a cerut votul ca să ”îi scape de PSD”.

Să spui că USR a blocat reformele în justiție, în administrație și în domeniul pensiilor, este o ticăloșie politică.

Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, „cei care vor să fie alături de noi”, înseamnă că trădezi votul a milioane de români”, susține Moșteanu, într-o postare pe aceeași rețea de socializare.

Săgeți la PNL: Nu am acceptat să le numim toți incompetenții în companiile de stat

Deputatul USR a adus în discuție un avertisment venit din partea partidului din care face parte, încă de la intrarea la guvernare. „USR a fost în stradă împotriva ticăloșiilor PSD-ului condus de Liviu Dragnea. Ne-am luptat pentru o justiție curată și pentru o Românie europeană. Când am intrat la Guvernare, i-am avertizat de la început: s-a terminat cu combinațiile politice pe sub masă.

Nu am acceptat să ne punem semnătura pe un tun de 50 miliarde de lei, mită pentru baroni. Și asta i-a deranjat. Nu am acceptat să le numim toți incompetenții în companiile de stat. Pentru asta ne-au numit „drulăi”. Acum suntem numiți „crizatori”, iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme. Asta e o deformare a realității”, susține Moșteanu, pe Facebook.

Explicații pentru Iohannis

Mai mult, purtătorul de cuvânt al USR-ului ține să îi amintească șefului statului unele aspecte, cu accent pe schimbarea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiției, pas despre care se știe că a iscat multă nemulțumire la nivelul acestui partid.

„Dacă e să vorbim de reforme, încerc să îi explic Președintelui Klaus Iohannis ce s-a întâmplat în România ultimelor luni. Pe scurt.

Îi aduc aminte că, în justiție, Stelian Ion a fost demis tocmai că a refuzat să accepte ca numirile la DIICOT și DNA să se mai facă la mica înțelegere.

Îi aduc aminte că, în administrație, profesioniștii numiți de USR, oameni cu cariere solide în mediul privat, au fost eliminați chiar a doua zi după ce USR a fost exclus de la guvernare. În locul lor au venit sinecurile de partid.

Îi aduc aminte că, în domeniul pensiilor, chiar zilele trecute, USL-ul atât de drag Președintelui Klaus Iohannis a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari.

Dacă pentru asta suntem numiți „crizatori”, pentru că am vrut un stat reformat, îmi asum eticheta”, susține Moșteanu.

Iohannis: Zilele trecute au cam arătat care au fost crizatorii. Cei care în loc să facă reforme au produs crize

Întrebat, vineri, în contextul în care se prefigurează un executiv minoritar PNL-UDMR, care cel mai probabil va avea sprijinul celor de la PSD, pentru că USR-ul a anunțat că nu sprijină un astfel de guvern, ce șanse are un astfel de guvern să reziste până la alegerile din 2024 şi să realizeze reforme, Iohannis a răspuns: „Trebuie să vedem lucrurile așa cum le văd şi românii. Trebuie să se termine criza politică, care nu este despre România, nu este despre problemele românilor”.

Cineva trebuie să guverneze, a mai spus președintele. „Este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt şi nu au reușit să arate decât ce neimportanți sunt, ca s-o spun foarte franc. Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă ca să formeze un guvern, ca să ne apucăm, ca să se apuce guvernul să rezolve problemele românilor şi problemele României: pandemia, criza energetică, venirea iernii şi reformele. Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 şi sunt în continuare hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiție. Avem absolută nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă, avem nevoie de schimbări.

Legile justiției sunt încă așa cum au rezultat ele pe vremea PSD-lui lui Dragnea. Nu putem să rămânem așa. Avem nevoie de reformă în administrație, avem nevoie de reformă în domeniul pensiilor, avem nevoie în domeniul salarizării publice, deci, toate aceste lucruri au rămas în nelucrare, cum se numește. Coaliția care a guvernat până acum nu a reușit să rezolve aceste probleme. Nu are rost să vă explic eu acum de la Bruxelles de ce nu au reușit, dar zilele trecute au cam arătat care au fost crizatorii. Cei care în loc să facă reforme au produs crize. Asta este situația la noi. Acum trebuie să ne apucăm de treabă și trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să căutăm majorități decât în Parlamentul României! Cineva trebuie să guverneze și cineva trebuie să sprijine guvernul prin majorități”, a completat președintele, aflat la Bruxelles, în contextul reuniunii Consiliului European.

317 afisari

1 COMENTARIU

  1. Draaagi rooomani,recunosc,am gresit cand i-am acuzat pe preetenii nostri dela PSD–Ciuma Rosie. M-a pus satana sa ma iau dupa Goebels,Hitler,Goering,niste nazisti peeenali care m-au indus in EROARE. Dar acum m-am trezit,pana la urma daca combinam Ciuma Rosie cu Ciuma galbenaaa,mi-au spus baietii dela secu ca s-ar putea sa rezulte un covid de rozalbie si de una purpurie,de fapt un anticovid care va distruge nu numai covidul ci si toate majorarile de preturi,astfel ca toti pomani vori simti o crestere de ceva cand vor baga mana mai adanc in buzunare..Depinde pe ce parte o tinetzi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger