AcasăPoliticaS-a mai încheiat o tură de negocieri PNL, USR PLUS și UDMR....

S-a mai încheiat o tură de negocieri PNL, USR PLUS și UDMR. Concluzie la unison: Discuțiile vor continua – VIDEO

S-a mai încheiat o tură de negocieri PNL, USR PLUS și UDMR. Anunț la unison: Discuțiile vor continua (foto: antena3.ro)

Negocierile la nivelul PNL, USR PLUS și UDMR pentru formarea noului Guvern au continuat și joi, doar că la finele acestei runde de discuții s-a aflat, concret, doar că dezbaterile vor continua și în perioada care vine.

Liderii formațiunilor implicate în aceste negocieri au ieșit în fața presei cu declarații, din care să reiasă disponibilitatea tuturor părților la dialog.

”Am decis să continuăm discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare, care să ducă la învestirea unui Guvern”, a anunțat în primă fază Ludovic Orban, după negocierile de joi, de la Vila Lac.

La rândul său, președintele USR a anunțat că negocierile nu s-au încheiat. ”Astăzi, în această după-amiază, începând cu ora 5 (17-n.n), colegii noștri din echipele programului politic vor reîncepe să lucreze împreună, tocmai pentru că programul de guvernare (…) este prioritatea principală a acestei viitoare coaliții.

Este o miză importantă să stabilim punctele prin care vom răspunde așteptărilor românilor și în ceea ce înseamnă perioada scurtă legată de pandemie și situația economică, și în ceea ce înseamnă reformele importante pe termen lung, pe zona de justiție, pe zona de administrație”, a susținut Dan Barna.

Liderul UDMR: Intenția noastră este să avem o guvernare responsabilă

De asemenea, liderul UDMR a anunțat o continuare a acestui dialog și s-a declarat încrezător că până la finele acestui an România va avea un Executiv funcțional. ”Vom continua aceste discuții, fiindcă aproape singura soluție bună pentru România – și sunt convins că de fapt este singura soluție această majoritate formată cu PNL, USR-PLUS și UDMR.

Toate soluțiile rămân pe masă din punct de vedere politic și vom găsi o echilibrare până la finalizarea negocierilor pe toate palierele – Parlament, Guvern – și sunt convins că până la sfârșitul anului vom avea un Guvern funcțional, fiindcă intenția noastră este să avem o guvernare responsabilă, o guvernare eficientă, corectă și binele comun să primeze. Restul, totul se poate discuta și se poate ajunge la o înțelegere”, a precizat Kelemen Hunor.

Orban: Vom comunica împreună rezultatul

Nu în ultimul rând, întrebat dacă s-a stabilit un termen-limită pentru încheierea acestor negocieri, liderul PNL, Ludovic Orban, a dat următorul răspuns: ”N-am stabilit, ce-am stabilit este să reluăm discuțiile. Vom comunica împreună rezultatul și evoluția discuțiilor, pe măsură ce se ajunge la o înțelegere pe diferite teme”.

259 afisari

3 COMENTARII

  1. ,,Dezbaterile” sunt exclusiv pe ciolan. Daca era in regula, puteau sa vina deja cu propunerea comuna de premier. In continuare romanii sunt luati de prosti. Poate acum in ceasul al 12-lea se trezesc si cei cu capul in nori. Mai sunt multi din pacate.

  2. Dezbateri securistice pe ciolan
    Sica a lasat tara de izbeliste sa ajunga din nou la guvernare, de data asta pe mai mult, in plina pandemie si hoitul de la Cotroceni nu spune acum nimic, ba chiar ii place.
    Dacian Ciolos a aratat odata incapacitatea sa de a conduce un guvern, asa se intampla cand stapanii lui de afara ii dicteaza
    Si Barna, bratul SRI trage la cioaln ca musca la rahat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger