AcasăPoliticaS-a gândit vreo clipă Ludovic Orban la demisie după tragedia de la...

S-a gândit vreo clipă Ludovic Orban la demisie după tragedia de la Piatra Neamț? ”Sincer…” – VIDEO

S-a gândit vreo clipă Ludovic Orban la demisie după tragedia de la Piatra Neamț? ”Sincer...” - VIDEO (foto: Facebook)

La câteva zile de la drama de la spitalul din Piatra Neamț, răstimp în care, deși i s-a cerut demisia, și Nelu Tătaru a anunțat că va continua în fruntea Ministerului Sănătății, premierul a fost cât se poate de clar când a spus că nu și-a pus problema să își depună mandatul.

”Nu, am să vă spun sincer, pentru că nu am niciun motiv să-mi dau demisia. Ceea s-a întâmplat la Piatra Neamț este o chestiune care ține de managementul unui spital și de deciziile care s-au luat legate de funcționarea unei secții de ATI. Care a fost mutată cu nici 24 de ore înainte, de la etajul 3, la etajul 2”, a declarat Ludovic Orban, marți seară la România TV, întrebat fiind dacă i-a trecut prin cap să își dea demisia după tragedia de la Neamț.

Accent pe deciziile luate

Mai mult, șeful Guvernului a făcut referire la reacția la nivelul Executivului, după incendiul devastator ce a avut loc la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, oprindu-se asupra faptului că Tătaru a mers la fața locului, iar premierul la Ministerul de Interne. ”În urma acestei drame, noi a luat imediat decizii (…) ministrul Tătaru a fost la Neamț, (…) m-am dus la Centrul de comandă (…) am asigurat transportul pacienților care erau la ATI (…) au mers cu medic urgentist și asistent, fiecare salvare (…) am identificat locația în care să poată fi mutați, am luat decizii legate de transportul medicului erou”, a completat Orban, cu mențiunea că s-au dispus verificări la toate secțiile ATI din țară, după această tragedie.

Nici Iohannis nu crede că Guvernul Orban trebuie să plece

Întrebat, recent, cu trimitere la demisia lui Ponta din fruntea Executivului, după tragedia de la Colectiv, dacă e de părere că Guvernul Orban ar trebui să plece de la Palatul Victoria, Klaus Iohannis a răspuns că crede că actualul Cabinet ar trebui să facă un astfel de pas.
Redăm în cele ce urmează, integral, întrebarea și răsăunsul din conferința de presă de la Cotroceni:

”Jurnalist: Domnule Președinte, în 2015 Victor Ponta își dădea demisia din funcția de prim-ministru după tragedia de la Colectiv și spuneați atunci că: „a fost nevoie să moară oameni ca acest guvern să plece”. V-aș întreba, în contextul tragediei de la Piatra Neamț, dacă dumneavoastră considerați că și Guvernul Ludovic Orban trebuie să plece acasă?

Klaus Iohannis: Nu, Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rând, este un guvern în funcție de nici un an de zile și a gestionat această criză imensă. Doi: sistemul de sănătate a fost adus în această stare și găsit, găsit fără resurse, fără rezerve, de guvernele pesediste anterioare.

Deci, nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă, dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze. Asta într-o pandemie nu face bine. Iar această tragedie de la Piatra Neamț ne arată încă o dată, ceea ce am spus demult, felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la falimentul acestui sistem și după alegeri, cu o nouă majoritate, trebuie întregul sistem reformat, trebuie dusă coordonarea actului medical înapoi la ministerul Sănătății și lucrurile trebuie să fi modernizate, simplificate, îmbunătățite, investiții în spitale noi sunt necesare şi sunt deja planificate, investiții în aparatură, dar și în service și în mentenanță trebuie regândite total.

Nu vi se pare că este păcat ca din medicii tineri care termină facultatea în fiecare an, care termină rezidențiatul, o bună parte să plece în străinătate în loc să rămână acasă, să lucreze în spitale moderne bine gestionate pentru români?”.

Incendiul a îngrozit o țară întreagă

Întrebarea adresată premierului Orban a venit chiar în seara zilei în care o femeie de 72 de ani, transferată la Lețcani după incendiul de la Piatra Neamț, a murit. Alte 10 persoane care fuseseră internate la ATI, la Spitalul Județean Piatra Neamț, au pierit în urma incendiului, în chiar seara dramei.

Șase pacienți au fost duși la Spitalul Modular Lețcani, iar medicul de gardă din seara tragediei, care a suferit arsuri, încercând să salveze oamenii din salonul cuprins de incendiu, a fost dus în Belgia, în dimineața de după tragedie.

159 afisari

3 COMENTARII

  1. C.S-ule , ce nu-ti este clar ? Citeste articolul din Contributors . ro , de ieri , 18 noiembrie 2020 : ” UN GENOCID SPIRITUAL ” si poate te dumiresti cine si-a batut joc de poporul roman in ultimii 30 de ani !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger