AcasăPoliticaS-a ales cu o amendă de 2.000 de lei, după o sesizare...

S-a ales cu o amendă de 2.000 de lei, după o sesizare în privința alegerilor – VIDEO

Purtătorul de cuvânt al MAI a dat detalii despre acest caz

A făcut o sesizare în privința procesului electoral, dar cum din verificările făcute de autorități situația semnalată nu s-a și confirmat, s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei. Totul s-a întâmplat în județul Giurgiu.

Procesul electoral este în plină desfășurare, la momentul de față. Cum s-a întâmplat și anii trecuți în ziua alegerilor, nici de această dată nu lipsesc incidentele și reclamațiile.
Iar din câte a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, la ora 12, au fost înregistrate 96 de sesizări referitoare la posibile fapte ce au legătură cu procesul electoral. În mod firesc, autoritățile au trecut la verificarea acestora, la momentul comunicării publice fiind anunțat faptul că ”un sfert dintre semnalări nu s-au confirmat, iar 48 sunt în curs de verificare”. Potrivit precizărilor Monicăi Dajbog, s-au constatat 16 fapte contravenționale, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 8.700 de lei şi 4 avertismente scrise.

Una dintre situațiile ajunse în atenția oamenilor legii – la care a făcut referire oficialul MAI – a venit din județul Giurgiu. Din comuna Vadu Lat, mai exact. De unde a fost primită o sesizare cum că un reprezentant al secției de votare ar sugera votanților cu cine să voteze. ”În urma cercetărilor, s-a constatat că aspectele sesizate nu se confirmă, apelantul fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

De altfel, din câte a mai menționat Dajbog, ”cele mai multe sesizări au fost despre continuarea propagandei electorale, turism electoral, fotografierea sau filmarea buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot, coruperea alegătorilor, vot multiplu, sfătuirea alegătorilor la sediul secțiilor de votare sau în perimetrul de 500m să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral”.

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger