AcasăPoliticaS-a aflat! Virgil Popescu, audiat. Totul, după incidentul din Parlament cu șeful...

S-a aflat! Virgil Popescu, audiat. Totul, după incidentul din Parlament cu șeful AUR, George Simion

S-a aflat! Virgil Popescu, audiat. Totul, după incidentul din Parlament cu șeful AUR, George Simion (sursa foto: Facebook)

Episodul greu de imaginat, derulat săptămânile trecute, chiar în incinta Parlamentului, în timpul dezbaterii la moțiunea simplă ce îl viza pe ministrul Energiei – incident ce i-a avut în prim plan pe Virgil Popescu și George Simion, copreședintele AUR – revine în atenție.

Și asta după ce s-a aflat că oficialul guvernamental ar fi fost deja audiat de către procurori, în dosarul deschis după incidentul din 7 februarie. Potrivit Antena 3, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat că ministrul Energiei a fost chemat zilele trecute la sediul instituției, pentru a da explicații în această cauză.

Parchetul General s-a autosesizat

Vă amintim că după episodul din Parlament, când la un moment dat George Simion s-a apropiat de ministrul Energiei, aflat la microfonul de la tribuna sălii, luându-l de gât, Virgil Popescu a anunțat că va depune o plângere penală la adresa deputatului aflat în postura de copreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor.

„Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional. (…) Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală”, a transmis Virgil Popescu, în seara zilei de 7 februarie, via Facebook.

O zi mai târziu, s-a aflat că Parchetul General a deschis un dosar penal, urmare a incidentului din timpul ședinței Camerei Deputaților. „La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, s-a transmis din direcția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe de altă parte, Simion a reacționat la rândul său, după anunțul procurorilor, în privința dosarului deschis după incidentul din 7 februarie – VEZI AICI.

368 afisari

5 COMENTARII

  1. Nenea DNA , SRI vedeti cu cine joaca Popescu asta. Nu poate fi atat de prost . Nu opresti grupuri energetice si nu pui nimic in loc.

  2. OARE NU A AVUT DREPTATE SIMION CAND A ZIS CA ESTE HOT,DOAR SE STIE DE AFACERILE NECURATE CU CARBURANTI CAND A FOST SI RETNUT?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger