AcasăPoliticaS-a aflat! Strategia USR PLUS pentru ziua în care se dă votul...

S-a aflat! Strategia USR PLUS pentru ziua în care se dă votul la moțiunea de cenzură

S-a aflat! Strategia USR PLUS pentru ziua în care se dă votul la moțiunea de cenzură

Cu doar o zi înainte ca moțiunea prin care social-democrații vor să facă plecat Guvernul Cîțu de la Palatul Victoria să fie spusă votului, Dan Barna a anunțat strategia aleșilor neamului de la USR PLUS la ședința decisivă pentru soarta actualului Executiv.

Liderul USR PLUS, totodată vicepremier în Cabinetul Cîțu, a făcut precizări în această privință la finele ședinței de luni a Biroului Naţional al acestei formațiuni politice. ”Parlamentarii USR PLUS vor participa la votul moţiunii de cenzură. Vom vota împotriva moţiunii. Nu e niciun fel de echivoc aici. Vom fi prezenţi, vom participa fără niciun fel de problemă”, a afirmat Dan Barna.

Speranțele PSD-ului

În același context, purtătorul de cuvânt al PSD-ului, senatorul Radu Oprea, a vorbit, tot luni, despre speranțele privind votul la moțiunea de cenzură, cu trimitere la rezultatele alegerilor locale parțiale din 27 iunie. ”Ne dorim ca votul pe moţiunea de cenzură de mâine (marţi – n.n.) să exprime realitatea la ceea ce s-a întâmplat ieri (duminică – n.n) la alegerile locale. Am câştigat 17 primării din cele 35, trei oraşe din șase – Bocşa, Târgu Bujor şi Filiaşi – şi se reconfirmă că PSD a câştigat mai multe primării decât toată coaliţia aflată la guvernare”, a declarat Radu Oprea, de la sediul PSD.

Totodată, purtătorul de cuvânt al formațiunii a săgetat USR PLUS, pe tema acestor alegeri. ”Mă întrebam dacă ştie cineva câte primării a câştigat USR PLUS? Sau ei sunt doar ocupaţi cu competiţia internă pentru viitorul congres din toamnă?”, a punctat, ironic, Oprea.

Ce spusese Orban referitor la ziua votului la moțiune

Pe de altă parte, vă amintim ce declarase, zilele trecute, Ludovic Orban, liderul PNL și, totodată președinte al Camerei Deputaților, cu referire la ziua votului. „Şi la nivelul Coaliţiei şi în partid am luat decizia la moţiunea de cenzură să fim prezenţi şi să nu votăm. Astfel încât să arătăm lipsa de majoritate şi gratuitatea acestui demers politicianist al PSD”, declarase Ludovic Orban, marțea trecută, pe 22 iunie, după o ședință a conducerii PNL.

Vă amintim că moțiunea de cenzură depusă de PSD, denumită „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”, va fi supusă votului deputaților și senatorilor în cadrul plenului reunit de marți, 29 iunie.

300 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger