AcasăPoliticaS-a aflat soarta proiectului lui Dragnea privind repatrierea rezervei de aur a...

S-a aflat soarta proiectului lui Dragnea privind repatrierea rezervei de aur a României

(sursa foto: ciao.ro)

Camera Deputaţilor a respins marţi proiectul de lege pe care l-au inițiat Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae privind repatrierea unei părți din rezerva de aur aflată în afara țării. USR PLUS clamează victoria pe acest subiect.

”USR PLUS a oprit confiscarea rezervei de aur a României de către PSD. După doi ani de luptă legislativă, proiectul inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae prin care care rezerva internațională de aur a României ar fi fost adusă în țară a fost, azi (marți), respins în Parlament.

Rezerva de aur, de peste 60 de tone, se află în prezent în Londra și este administrată de Banca Națională a României (BNR). Scopul său este de a ajuta România în cazul împrumuturilor externe, reprezentând o garanție a credibilității țării noastre. Cu votul deputaților #USRPLUS, rezerva de aur a României rămâne în siguranță”, anunță deputatul Iulian Bulai, într-un mesaj transmis pe pagina acestuia de Facebook.

(foto: Facebook)

Chichirău: Rezerva de aur a României rămâne în siguranță

Pe marginea acestei decizii a Camerei s-a pronunțat și deputatul USR PLUS Cosette Chichirău, reprezentant al Comisiei de buget. Chichirău a avut o reacție categorică la adresa lui Dragnea.

Cosette Chichirau

„Liviu Dragnea a atacat toate instituțiile statului român, inclusiv Banca Națională a României, propunând legi care să slăbească justiția și economia. Respingem astăzi, după doi ani de luptă legislativă, încă o aberație marca Dragnea/PSD. Rezerva de aur a României rămâne în siguranță, atât în țară cât și în instituții internaționale, unde asigură credibilitatea noastră pe piețele de capital”, a transmis Chichirău, citată într-un comunicat al USR PLUS.

E de precizat faptul că pentru respingerea proiectului au votat 173 de deputați, în timp ce 131 de aleși ai neamului din cadrul Camerei Deputaților s-au pronunțat în favoarea adoptării.

Potrivit proiectului, BNR ar fi fost obligată să repatrieze circa 91% din aurul depozitat în străinătate, adică aproape 56 de tone, amintesc cei de la USR PLUS, cu mențiunea că ”parlamentarii USR s-au opus proiectului încă de la depunerea în Parlament”.

author avatar
Andrei Coman
499 afisari

10 COMENTARII

  1. AURUL DEPOZITAT LA LONDRA NU-I O GARANTIE ! E GAJ IN TOATA REGULA PUS DE CEI CARE AU AMANETAT ROMANIA SI POATE FI EXECUTAT ORCAND DE FMI SAU BM .
    ACELE 60 TONE AUR POT AVEA ORAND SOARTA TEZAURULUI DUS LA RUSI IN 1917.
    ANTONESCU IN VREME DE RAZBOI A STIUT SA TINA CELE 245 TONE AUR IN ROMANIA CU NEMTII PE CAP ,VOI ASTIA VANDUTI LA INALTA POARTA ATI GAJAT VIITORUL TARII.

  2. Votul parlamentarilor miroase a iz greu de tradare de țară! Ca aurul ROMÂNIEI. al nostru sa rămână la englezi. Vedeți motivele care au dus la condamnarea lu Dragnia? Iar azi ce motive sint pt. menținerea in inchisoare a lu Dragnia ca a cuerut aurul înapoi?

  3. Cica la ei victorie. Victorie impotriva poporului ca astia vor sa ne distruga. Asta este scopul principal al usr, distrugerea Romaniei. Draci impielitati sunt astia. Au pus pe butuci si Iasul. Unde se baga astia numai rau lasa in urma. Blestematii naibii.

  4. Au mai trimis niste tampiti aurul tarii la straini si stim ce s-a ales de el. Acum e la fel. Se bucura doar alti tampiti care nu numai ca nu-l vor inapoi dar au inchis si sursele de unde sa-l scoatem si ne explica in continuare ca asa e normal. Normali santem noi. Ei nu !!! As fi foarte curios daca si Ungaria are depozitul acolo…

  5. bula! bufonul nordului si chichiroaia stimabila care e prin nu stim noi cate consilii de administratie si incaseaza de la popor , si care ea era sa sparga gheata prin piata victoriei la inceputuri sunt niste bleufuri ale natiunii romane si ca atare lcand la timpul adevarului cand va iesi la iveala totusi vor fi niste sarmani tradatori !!!!!!!!

  6. Tu-va in gura de cenzori imputiti.Presa pe care va fute-n cur regimul pe bani.Acum o pupati in cur si pa Cacaroaica.Jigodiilor.

  7. chichiraia …aurul nu prea e in siguranta intr un stat non UE !
    Am mai patit o odata !
    sau voi nu sunteti proUE ?
    Istoria va va judeca.

  8. @ Când Dragnea era încă la conducerea Camerei Deputaților presa relata că proiectul devenise și lege pe care o declara constituțională și CCR, ?

  9. Asa meritam daca tara e condusa de niste jeguri care nu au castigat alegerile ,ci doar pohta penalului de la cotroceni si interesele strainilor contra poprului roman !

  10. Asa meritam daca tara e condusa de niste jeguri care nu au castigat alegerile ,ci doar pohta penalului de la cotroceni si interesele strainilor contra poprului roman !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger