AcasăPoliticaS-a aflat! Se va renegocia majorarea pensiilor, de la 1 mai. Cine...

S-a aflat! Se va renegocia majorarea pensiilor, de la 1 mai. Cine a făcut anunțul

S-a aflat! Se va renegocia majorarea pensiilor, de la 1 mai. Cine a făcut anunțulS-a aflat! Se va renegocia majorarea pensiilor, de la 1 mai. Cine a făcut anunțul (sursa foto: facebook/Lia Olguța Vasilescu)

În contextul în care, în ultima perioadă, subiectul facturilor uriașe la energie electrică și gaze naturale este adesea adus în discuție, mai ales că nu sunt deloc puțini cei care – inclusiv din rândul pensionarilor – au trecut prin reale spaime când au observat sumele trecute pe înscrisurile primite la cutia poștală, pentru principalele utilități, vine o veste menită să ajungă în atenția persoanelor aflate la pensie în România.

E vorba despre un anunț venit de la PSD, cum că de la 1 mai se va renegocia majorarea pensiilor cu oficialii de la Comisia Europeană, anunță, miercuri, Antena3.

De altfel, încă din ziua precedentă, fostul ministru al Muncii, social-democrata Lia Olguța Vasilescu, făcuse precizări pe tema pensiilor. Cu tot cu săgeți îndreptate către userisul Cristian Ghinea, fost șef la Ministerul Fondurilor Europene, în Guvernul Cîțu.

Noi am precizat încă de când am intrat la guvernare, din primele ședințe ale coaliției, faptul că PSD-ul sub nicio formă nu renunță la legea 127, că dacă se pune această problemă noi nu vom intra la guvernare, s-a acceptat să fie doar câteva modificări, am venit cu varianta de 40% care ar trebui să se dea de la 1 ianuarie 2022, din păcate însă nu s-a putut face această aplicare până nu se fac niște calcule.

Pentru că un domn de la USR, domnul Ghinea, care nu avea nicio legătură cu legea pensiilor, habar nu avea despre nimic, a pus în PNRR, fără niciun fel de dezbatere publică, fără să aflăm vreunul dintre noi, din România, că se urmărește așa ceva, că procentul din PIB nu poate să depășească 9,4%, atenție, cu altă corectare din legea respectivă, cu tot cu pensiile speciale”, a declarat, marți, la postul TV amintit.

Social-democrata a punctat, tot cu referire la pensii, că media europeană este de 13%. „Nu ne uităm la Grecia care are 18% din PIB, dar ne uităm la Portugalia care are 16% și care are o economie similară cu a noastră”, a ales să sublinieze Vasilescu.

„Iarăși o chestiune important de punctat. Nu se modifică formula de calcul a pensiei. Vreau să știe toți românii că legea pensiilor 127 nu s-a aplicat până acum în România!”, a susținut Lia Olguța Vasilescu. Totul, cu referire la legea 127/2019 privind sistemul public de pensii.

USR: Încă o veste proastă pentru PSD și PNL: vor fi obligați să taie și alte pensii speciale

Pe de altă parte, cei de la USR au transmis, marți, 25 ianuarie, un mesaj pe tema pensiilor speciale. „Rămâne cum am stabilit: FĂRĂ PENSII SPECIALE!

În 2017, printre primele proiecte depuse de USR în parlament a fost eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Rezultatele luptei începute în 2017 le vedem astăzi. Am reușit să eliminăm privilegiile a sute de foști parlamentari. Mulți dintre ei și-au cerut, în instanță, privilegiile înapoi. Vestea proastă pentru Adrian Năstase, Gabriel Oprea și alți peste 200 de parlamentari: instanțele resping contestațiile. Rămân fără privilegii.

Încă o veste proastă pentru PSD și PNL: vor fi obligați să taie și alte pensii speciale. Prin PNRR, USR s-a asigurat că nu vor mai fi introduse noi categorii de pensii speciale, iar cele actuale vor fi eliminate ori recalculate.

USR a reușit să oprească pentru al doilea an consecutiv și pensiile speciale pentru primari, în ciuda presiunii PSD și PNL, în ciuda presiunii a mii de foști primari, primari și președinți de consilii județene. Nu ne oprim aici”, au transmis cei de la partidul condus de către Dacian Cioloș, pe Facebook.

author avatar
Andrei Coman
536 afisari

2 COMENTARII

  1. Olguta Vasilescu este singura voce si caracter de incredere din psd si ar trebui sa plece din acest partid de curve care una spun si alta fac . i-ar sta mult mai bine in AUR !

  2. Desi am sesizat de mai multe ori,inclusiv institutii ale statului abilitate ”jaful secolului”asupra pensionarilor CAP-isti continua.Prin deturnarea scopului si literei legii 250/2007 care pentru agricultori are doar doua referiri.1 Pentru fiecare an util realizat punctajul creste la 0,57255. 2 De aceasta crestere benficiaza ”si” cei care nu au beneficiat de ord 67/2003.Prin ord 690/2007 ce se pretinde a fi o norma de aplicare ,cu neclaritati si interpretabila s-a ajuns ca unici beneficiari sa fie doar cei de la art 2.Majoritatea pensionarilor ce benficiau doar de o sigura pensie cea propriede agricultor,aufost exclusi.Astfel de la 1 septembrie 2007 cei cu pensii si asa mici au fost si sunt incontinuare furati,datorita analfabetismului.Cei care au gresit facand si un soft pe masura nu recunosc acest lucru,mai mult fac front comun in a ascunde sub pres acest lucru.Ei care nu cunosc folosirea conjunctiei ”si”vor sa stearga orice urma.Decizia Curtii de Apel Oradea intr-o speta similara in decizia civila 106/2016,peczeaza ca beneficiari atat cei care au beneficiat cat si cei care nu au beneficiat de ord,67/2003,aceasta postare afost retrasa de pe internet.Precizez ca marirea punctajelor la pensie era opactica curenta si se facea periodic ca o indexare,dupa aceasta data de 1 sept.2007 pensiile urmau sa creasca prin marirea punctului de pensie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger