AcasăPoliticaS-a aflat! România va cere bani de la UE pentru refugiații din...

S-a aflat! România va cere bani de la UE pentru refugiații din Ucraina. Ciucă a anunțat și câți refugiați au rămas în centre de azil – VIDEO

S-a aflat! România va cere bani de la UE pentru refugiații din Ucraina. Ciucă, anunț despre numărul ucrainenilor care au rămas în centre de azil- VIDEO

Sunt informații noi venite, marți, de la Nicolae Ciucă, premierul anunțând, la începutul reuniunii Cabinetului, date despre refugiații ucraineni care au ajuns în România, în contextul izbucnirii războiului din Ucraina.

În tot acest context, s-a aflat că România va cere bani pentru refugiații din Ucraina, în condițiile în care Uniunea europeană alocă sume pentru primirea acestora.

Ciucă: Au intrat pe teritoriul României 118.461 de refugiaţi ucraineni

Citiți și: De la refugiații lui Dîncu la riscul unui Kaliningrad în România! 

Cu puțin timp în urmă am încheiat ședința task-force-ului, în care am analizat ultimele date ale situației și putem să comunicăm că până la ora 8:00, în această dimineață, au intrat pe teritoriul României 118.461 de refugiaţi ucraineni. Dintre aceștia 70.026 au părăsit teritoriul României. Au rămas în țară 46.435, ceea ce reprezintă aproximativ 39% din numărul total al cetățenilor ucraineni care au intrat pe teritoriul României. De asemenea, cred că este important de precizat că 1.070 de cetățenii ucraineni au solicitat azil, iar dintre aceștia 476 au rămas în centrele de azil din țara noastră.

De asemenea, este important să precizăm că din cifra totală de cetățeni ucraineni care au decis să rămână în România, aproximativ 18.000 sunt minori. De aceea, în această dimineață, în cadrul ședinței, precum și activitatea pe care am desfășurat-o seară împreună cu ministrul educației, ministrul finanțelor, ministrul afacerilor interne și ministrul familiei și tineretului, am căutat și am identificat soluții care se vor concretiza în măsuri pentru a putea să acordăm atenția cuvenită acestor 18.000 de minori”, a anunțat, în primă fază, Nicolae Ciucă.

„Demersurile au fost deja inițiate”

Totodată, Ciucă a anunțat detalii cu privire la activarea mecanismelor de finanțare ale UE, în privința refugiaților. „De asemenea, am discutat demersurile pe care le facem pentru a putea să activăm mecanismele de finanțare ale Uniunii Europene atât pe fondurile care sunt prevăzute pentru migrație, cât și fondurile care sunt prevăzute pentru protecție civilă.

Demersurile au fost deja inițiate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și la nivelul Secretariatului General al Guvernului prin ANRSPS, a declarat Ciucă, la începutul ședinței de guvern din 2 martie.

author avatar
Andrei Coman
543 afisari

7 COMENTARII

  1. Da bah Ciuca!Sa va dea UE bani sa-i furati. Cati dintre ucrainieni au fost cazati la particulari care impart si acum painea cu ei?

  2. & Bă, apărarea se face cu voluntari, cu gărzi patriotice, când atacă hoții, cum e tradiția,? În alte vremuri era cu răzeși, cu plăieți, cu țărani, când veneau hoții, ? Altfel de ce să plătiți pentru apărare, când zeci de ani nu sunt atacuri și nici hoții nu prea mai au ce fura, ? Și dacă nu mai risipiți și bani pentru apărare poate că se mai strânge și ceva, pentru a avea și hoții motive să atace, ?

  3. Europa si lumea sa se trezeasca sa inteleaga ca suntem in razboi. Fabricile sa faca nonstop conserve si munitie dar si arme. Romania ajuta Ucraina cu:
    -munitie
    -veste antiglont
    -conserve
    -echipamente medicale si medicamente
    -dar si sange.
    Eu nu inteleg unde dracu e Crucea Rosie?
    Aia trebuia deja sa fie in Ucraina.
    Nu toti raman in Romania majoritatea o sa vina in tarile europene deoarece au prieteni, rude.
    E iarna inca. Le trebuie paturi termice haine calde mancare asistenta psihologica si medicala.
    Trebuie chirurgie de razboi pt a opera rapid si eficient.

  4. SRI sa vegheze bine cine intra, nu toti sunt ucraineni nu toti sunt crestini…

  5. Bai Ciukalaule, bai trantore, toti stiu ca micuta ta colonie esuata semi-bananiera e deja in faliment ne-declarat de 2 ani, de cand a-ti inceput si voi Genocidul de Plandemie, asa ca lasa vrajeala, bai umflatule obez, ca te vor taia astia ca pe porkusorul de Paste !! Ha ha ha 🙂 Totul e vraiste la voi, totule haos total, asa ca aia e, o sa scape numai cine si care poate !! Sa iti stea sampania in gat, bai crminalule obez ordinar, sa vezi ce o sa te puna rusnacii sa alergi la proba de 400 de metrii garduri, ca de nu vei putea, te urca aia pe garduri !! Ha ha ha 🙂

  6. Asa si? E ceva gresit? Sunt mecanisme ale Uniunii Europene, si pentru astea exista EU, noi ne facem partea de treaba, chiar cu entuziasm, dar fiind o situatie speciala, trebuie sa accesam fondurile EU sa nu apara sincope, ca nu suntem Germania. Sa nu ne facem de ras noi si, pana la urma, Uniunea Europeana, gen romanii vor dar guvernul, si UE, nu pot..
    Lasati-o balta, daca sunt bani si vointa politica in EU/UE pentru gaze de la rusi, or fi si bani pentru refugiati, mai ales ca Germania ne scotea ochii ani in urma ca suntem papuasi si nu primim refugiati. Daca au putut sa dea miliarde la turci (no offense intended) pentru refugiati, sa dea si la statele EU/UE carora le scoteau ochii ca refuza refugiati si nu sunt solidari.. Sa fie si ei solidari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger