AcasăPoliticaBREAKING NEWS S-a aflat! Propunerea de premier votată în ședința BEx a...

BREAKING NEWS S-a aflat! Propunerea de premier votată în ședința BEx a PNL!

UPDATE: A venit și anunțul oficial cu privire la decizia luată joi în Biroul Executiv al PNL.

„Ședința BEx PNL, în unanimitate, la propunerea preşedintelui partidului, a domnului Florin Cîțu, a fost votat, desemnat candidat pentru premier domnul Nicolae Ciucă. Propunerea a venit din partea preşedintelui partidului şi a fost un vot în unanimitate”, anunțat Flutur, aflat la sediul PNL.

Prim-vicepreședintele PNL Flutur a mai punctat asupra unui aspect în ceea ce-l privește pe Ciucă. „Vreau să știți că a mai fost o propunere ca șeful delegației de negociere în continuare pentru ca să facem acest guvern a fost votat domnul Nicolae Ciucă, cel care este susținut candidat de premier în această funcție. Urmează un calendar la ora 16 de întâlnire cu cei din PSD, finalizăm programul de guvernare, apoi intrăm în linie dreaptă cu arhitectura Guvernului, miniștrii și estimăm joia viitoare să avem vot în plenul Parlamentului”, a declarat Flutur.

Mai-marii PNL, care au discutat în cadrul Biroului Executiv Național al partidului – ședință începută la ora 14 și aflată încă în desfășurare – ar fi luat decizia cu privire la propunerea de premier din partea acestui partid.

Iar din câte s-a aflat, pe surse, în ședința BEx a PNL-ului s-ar fi votat, și nu oricum, ci chiar în unanimitate, varianta ca propunere pentru funcția de premier să fie Nicolae Ciucă.

Rămâne de așteptat un anunț oficial din partea formațiunii conduse de către Florin Cîțu, la finele acestor discuții din cadrul ședinței la care participă mai-marii PNL.

Flutur, înaintea ședinței decisive: „Așteptăm președintele partidului ca să facă propuneri”

Până să participe la această ședință, Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedintele PNL, fusese întrebat dacă Ciucă ar putea fi o variantă de premier. „Sigur că ar putea fi variantă”, a punctat Flutur.

„Vom vedea propunerile care vin în partid. Așteptăm președintele partidului ca să facă propuneri”, a declarat Flutur.

La rândul său, liberalul Robert Sighiartău, când a fost întrebat înaintea acestei ședințe cine ar fi mai potrivit – Dan Vîlceanu sau Nicolae Ciucă (două nume vehiculate în spațiul public drept posibile variante pentru această funcție) – a răspuns: „Nu știu dacă aceste nume vor fi propuse, ar putea fi și alte propuneri din partea unor colegi”.

„Avem variante de premier și cred că în Biroul Executiv vom decide cea mai bună variantă pentru acest guvern”, a mai punctat Sighiartău.

123 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger