AcasăPoliticaS-a aflat planul AUR. Simion: ”Vrem un Guvern de specialiști din afara...

S-a aflat planul AUR. Simion: ”Vrem un Guvern de specialiști din afara acestor partide …” – VIDEO

S-a aflat planul AUR. Simion: ”Vrem un Guvern de specialiști din afara acestor partide ...” - VIDEO

Criza din interiorul Coaliției de guvernare, după supărările apărute la nivelul USR PLUS pe fondul revocării lui Vlad Voiculescu de la șefia Ministerului Sănătății, decizie urmată de anunțul că premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea alianței continuă să preocupe.

Sunt așteptate discuții la Cotroceni. De altfel, întrebat, miercuri seară, dacă va participa la consultările cu șeful statului, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor a răspuns afirmativ. ”N-am fost invitați până acum și dl Iohannis a fost absent toată perioada asta, a fost la schi. (…) Da, o să participăm și o să venim cu o soluție pentru România”, a susținut George Simion, miercuri seara, la Antena3. Iar soluția invocată ar fi propunerea unor ”specialiști din afara partidelor actuale din Parlament”, inclusiv pentru Ministerul Educației, Agriculturii, Energiei, din câte a anunțat liderul AUR.

”Vrem un Guvern de specialiști din afara acestor partide care au distrus România timp de 31 de ani”, a susținut Simion.

Întrebat dacă vor intra într-un guvern de uniune națională, în situația în care li se va propune acest lucru, Simion a răspuns: ”Nu. Noi nu, dar vom propune specialiști la Educație, la Economie, la Energie, la Agricultură. (…) Năsui, Popescu și ce miniștri mai avem acum nu satisfac această necesitate a țării de a avea niște conducători”.

Premierul Cîțu, ministru interimar al Sănătății

În tot acest timp, vă amintim că după revocarea lui Vlad Voiculescu, interimatul la șefia Ministerului Sănătății va fi asigurat chiar de către premierul Cîțu. Însuși șeful Executivului a anunțat acest lucru, miercuri seară. ”Odată cu propunerea de revocare din funcție a ministrului Vlad Voiculescu, am transmis domnului președinte Klaus Iohannis și propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcția de ministru interimar al Sănătății.

Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul președinte.

Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii, până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii”, a precizat Cîțu.

211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger