AcasăPoliticaS-a aflat planul AUR! George Simion: S-ar putea să ajungem să boicotăm...

S-a aflat planul AUR! George Simion: S-ar putea să ajungem să boicotăm alegerile – VIDEO

sursa foto: captură video

Cu doar câteva luni rămase până la alegerile locale, programate să aibă loc în iunie, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a făcut o serie de declarații la Parlament. Care, cel mai probabil, nu vor fi trecute cu vederea la nivel politic.

Președintele AUR a declarat marţi, 26 martie, la Parlament, că formaţiunea în fruntea căreia se află ia în calcul, şi va propune şi altor forţe politice, să boicoteze alegerile locale, dacă proiectul AUR privind două tururi de scrutin la alegerile locale nu este adoptat de Parlament.

„Suntem dispuşi să facem gesturi extreme, dar democratice, pentru a ne manifesta dezaprobarea”, a afirmat Simion, în fața presei.

Simion: Fără alegeri în două tururi, de fapt, nu există speranţe la a câştiga democratic o primărie

Cu această ocazie, liderul AUR a lansat săgeți în direcția social-democratului Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, dar și a altor „baroni PSD”. „Statul este capturat având în vedere că proiectul de lege depus de AUR şi anunţat de doamna secretar al Camerei, Geanina Şerban, nu are şanse de a fi adoptat în această legislatură în care Consilii Judeţene, primării, justiţie, servicii de informaţii, CCR, Avocatul Poporului, toate sunt sub controlul partidului comasat, luăm în calcul şi vom propune şi altor forţe politice să boicotăm alegerile locale, într-o formă sau alta.

Pentru că, fără alegeri în două tururi, de fapt, nu există speranţe la a câştiga democratic o primărie, având în vedere felul în care, de la Alfred Simonis, la toţi ceilalţi baroni PSD, primarii sunt cumpăraţi la bucată”, a declarat George Simion într-o conferinţă de presă, la sediul Legislativului.

George Simion: S-ar putea să ajungem să boicotăm alegerile ilegale şi neconstituţionale din 9 iunie

Preşedintele AUR susține că „nu trăim într-o democraţie în momentul acesta”.

„Suntem dispuşi să facem gesturi extreme, dar democratice, pentru a ne manifesta dezaprobarea. Chiar aşa, să avem o legislaţie electorală şi să nu se ţină cont nici de Comisia de la Veneţia nici de orice altă normă de bun simţ?

S-ar putea să ajungem să boicotăm alegerile ilegale şi neconstituţionale din 9 iunie”, a mai declarat Simion.

author avatar
Andrei Coman