AcasăPoliticaIohannis l-a sunat pe Kelemen Hunor! Președintele, la mâna UDMR!

Iohannis l-a sunat pe Kelemen Hunor! Președintele, la mâna UDMR!

S-a aflat! Iohannis a discutat cu liderul UDMR în ziua în care Orban și-a anunțat demisia (foto: Facebook)

În seara zilei de luni, în care Ludovic Orban a anunțat că părăsește fotoliul de premier și pe fondul discuțiilor apărute cu privire la o viitoare coaliție de guvernare s-a aflat că președintele a stat de vorbă cu liderul UDMR, Kelemen Hunor.

”Pot să confirm că a existat o discuție între domnul președinte Iohannis și domnul președinte Kelemen Hunor, astăzi, în cursul zilei de astăzi. (…) Vor urma consultări în câteva zile, imediat după ce alegerile vor fi validate (…), domnul președinte va declanșa consultări, aceasta a fost tema discuției între dl președinte Iohannis și domnul Kelemen Hunor”, a precizat Attila Cseke, liderul senatorilor UDMR, luni seară, la Digi24.

Parlamentarul UDMR a evitat să se refere concret la eventuale propuneri cu care se va merge la Cotroceni, spunând că în primul rând UDMR așteaptă să afle rezultatul final al alegerilor. ”Noi ne dorim să avem un număr de mandate asemănător undeva pe aproape a ceea ce am văzut în acești patru ani care se termină acum și, evident, în funcție de cum se corelează cu alte mandate ale altor grupuri parlamentare ne vom exprima un punct de vedere, e prea devreme astăzi să spun care vor fi principalele puncte ale acestei dezbateri din punctul de vedere al UDMR”, a completat senatorul UDMR.

Se are în calcul o colaborare cu PSD?

Întrebat dacă UDMR a exclus complet posibilitatea unei colaborări cu Partidul Social Democrat, Attila Cseke a dat următorul răspuns: ”În afară de această discuție care a fost între domnul președinte Iohannis și președintele UDMR, alte discuții nu am avut.

Domnul președinte Kelemen Hunor a declarat de mai multe ori că e de dorit ca în România să fie un guvern de centru dreapta. Vom vedea în următoarele zile care vor fi aceste dezbateri și consultări”.

Ce spunea Iohannis

În cadrul primei sale reacții după aflarea rezultatelor PNL la alegerile parlamentare, Klaus Iohannis a făcut referire la consultările pe care le va convoca la Cotroceni. ”Acum, ce va urma – se cristalizează rapid deja o coaliție de centru-dreapta, care va putea să propună un guvern de coaliție. Peste doar câteva zile, voi convoca consultări cu partidele care se vor regăsi în noul Parlament, consultări pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România.

Noul guvern care va fi format va gestiona măsurile necesare în pandemie, va prezenta urgent măsuri de reformă mult așteptate și de multe ori amânate, va gestiona campania de vaccinare și, cu siguranță, în cel mai scurt timp, va prezenta un proiect de buget pentru anul 2021, împreună cu modul în care vor fi atrași banii europeni”, a precizat Iohannis.

Anunțul lui Orban

În cursul serii de luni, Ludovic Orban și-a anunțat plecarea din fruntea Executivului. ”Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al Cabinetului care va fi desemnat de președintele României. De asemenea, am încredere că, în negocierile care vor fi declanșate de președintele României, vocea rațiunii va triumfa și vreau să spun foarte clar: demisia mea vreau să arate un lucru limpede: nu mă cramponez de nicio funcție, nu pun condiții.

Pentru mine, interesul României este deasupra interesului Partidului Național Liberal și deasupra intereselor mele personale. Am convingerea că, în zilele care vor urma, negocierile vor duce cu adevărat la un guvern care să aibă capacitatea de a duce România înainte, de a face față provocărilor cu care ne confruntăm și, mai ales, de a pregăti relansarea economică a României, după ce vom trece de pandemie”, a susținut Orban.

232 afisari

6 COMENTARII

  1. Ne-a trecut glontul pe la ureche ! Asta nu prea o vad analistii nostri. Aparitia AUR, o surpriza pentru multi romani, a fost mai mult decat necesara. A stopat ultimul pas pe care-l mai avea de facut Iohannis spre dictatura personala. Au pus deja tunurile pe AUR. Pana acum 2 zile nu stiau mai nimic despre ei, iar acum sunt ba extremisti, ba PRM-isti, ba nationalisti(ce o fi rau in asta?!), cu finantare dubioasa, etc. In schimb, de 30 de ani nimeni nu a analizat aparitia UDMR, incercarea nereusita de a se inregistra ca partid politic, putini romani stiu de ce, dar acceptarea de-a dreptul tradatoare de participare la alegeri si la guvernare, desi este o organizatie culturala care are si ,,preocupari politice”(!). Ce se prefigureaza acum, cand chiar Iohannis ii invita la guvernare, daca nu ne trezim, vom avea mari probleme. Nu trebuie uitata niciodata politica pasilor marunti a Ungariei. Parca suntem surzi si orbi : sarim aiurea pe romanii nationalisti autentici care incearca sa stopeze pericole majore. Asa l-au pus si il pun in continuare la colt pe C.V. Tudor care, cu toate excesele lui de limbaj, a fost un patriot autentic care a limitat major obraznicia iredentistilor si revizionistilor maghiari.

  2. Spotmedia.ro , azi , 8-12-2020 , ora 07:46 , articol de VALENTIN NAUMESCU : ” PARTIDELE-SECTA , ELITELE DE PE MARGINE SI POPORUL ABSTRACT . TARA PE CARE CREDEAM CA O CUNOASTEM ”. ” 1. NICI PSD , NICI AUR NU AU CASTIGAT SI NU REPREZINTA OPTIUNEA POLITICA DE VIITOR A ACESTEI TARI , ELE FIIND , IN ESENTA , TOT PARTIDE-SECTA , INCHISE IN LUMEA LOR , PARTIDE DE BULA , partide ale pretentiilor de detinere a adevarurilor absolute . 2. ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 2020 NU AU FOST CASTIGATE DE NIMENI , AU FOST DOAR PIERDUTE DE TOATA LUMEA . 3. ROMANIA NU A CASTIGAT NIMIC , A EVITAT DOAR UN DEZASTRU POLITIC . NICI PARTIDELE , NICI ELITELE , NICI POPORUL NU AU CASTIGAT NIMIC . 4. ESECUL CEL MAI DRASTIC ESTE AL PARTIDELOR-SECTA . IN ROMANIA , AVEM PARTIDE FARA ELITE , FARA MODELE , LIPSESC ELITELE DE PE MARGINE . PARTIDELE AU NEGLIJAT CA DISCUTIA AR TREBUI SA FIE DE FAPT , NU DESPRE POPOR SI POPULISM , CI DESPRE ELITE SI ELITISM . 5 . POPULISMUL ORBESTE , IAR DOZELE SUNT DIN CE IN CE MAI MARI , PE IDEOLOGII DIFERITE ”

  3. S-a ajuns aici pentru ca niste impostori au acaparat dreapta. De exemplu basau nume secu Petrov le-a spus intelectualilor si romanilor ca el e anticomunist si luptator anticoruptie. Inelectualii ticalosi l-au adoptat si venerat pt posturi si avantaje gen Director al Institutului Cultural Roman. Ambasadele l-au sprijinit pe turnator si din securisti au facut pro-europeni moderni!! Fraierii au crezut si pe intelectuali si pe ambasadori si pe comisarii UE. Si uite asa democratia inceputa in anii 90 s-a evaporat, politicienii care luau voturi bagati la puscarie si alegerile ca in video sector 1. Adica plecau aia de striga „fara hotie” cu sacii noaptea ajutati de procuror. Si sa nu uitam snobismul complexatilor care iubesc neconditionat pe nemti ca e bogati si are bmw. Asa ca cel mai supus si sluga popor si-a ales presedinte neamt recunoscand ca el ca popor nu mai are nici oameni nici resurse de demnitate sa supravietuiasca istoriei. Un popor sfarsit …

  4. jO REGGELT URAM JOHAN… V-ati trezit ?? Vreti sa recumparati Ardealul vandut de PEEEESDEEEE ?? Cat mai credeti ca prostiti poporul raman ??? Se pare ca au sosit unii in sfera politica „Greu de ucis 1,2,3” si tai – tai…

  5. A.K-24 , azi , 8 decembrie 2020 : ” DISPERATUL CIOLACU VREA LA GUVERNARE CU PNL : ” 25 CU 15 IESE 40 , NU 50 PLUS . IOHANNIS SA SE GANDEASCA BINE ”. In campania electorala , Marcel Ciolacu a declarat in repetate randuri ca EXCLUDE ORICE ALIANTA CU PNL . ”DISCUTIILE DIN INTERIORUL PARTIDULUI SUNT FOARTE CLARE : NU VOM PARTICIPA LA O GUVERNARE CU PNL , SUB NICI O FORMA ”. Acum a schimbat partitura , o intoarce ca-n Depresiunea Intorsura Buzaului ca un diletant ce canta dupa ureche !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger