AcasăPoliticaS-a aflat decizia UDMR în privința votului la moțiunea de cenzură

S-a aflat decizia UDMR în privința votului la moțiunea de cenzură

E forfotă la Parlament, unde se fac tot soiul de calcule de ultimă oră, în privința moțiunii.

La rândul lor, parlamentarii UDMR au decis strategia pe care o vor urma la momentul în care moțiunea de cenzură depusă de PSD la adresa Cabinetului condus de către Ludovic Orban va fi supusă votului. Și anume să fie în sală, pentru a ”spune prezent”, dar să nu și voteze efectiv.

Liderul Uniunii, PSD că au majoritate fără noi, acest lucru înseamnă că există și cvorum. Dacă ai majoritate, ai și cvorum. (…) În ce privește moțiunea de cenzură, este o luptă pentru putere între PSD și PNL. Din aprilie până săptămâna trecută, am văzut că în foarte multe situații, PNL și PSD sunt foarte, foarte apropiați. (…) Cred că astăzi trebuie să lăsăm să se descurce ei cu această moțiune. Într-un mod extrem de viclean, fiecare încearcă să ne atragă în acest război al lor. Astăzi nu vom participa noi la acest război”, a lămurit liderul UDMR, într-o intervenție la Digi24, de la Parlament.

Între timp, e de precizat faptul că ședința comună a Senatului și a Camerei – în care urmează să fie dezbătută moțiunea, înainte de a fi supusă votului – a fost suspendată, pentru o oră, până la 15.30. La acel moment, reuniunea Parlamentului va începe cu un apel nominal, pentru a se verifica prezența aleșilor neamului și asigurarea cvorumului.

”Deci am început furtunos, cu o pauză de o oră, toată lumea la grupurile parlamentare”, a a anunțat de la microfonul prezidiului, Marcel Ciolacu, președintele Camerei.

Pentru a trece moțiunea, sunt necesare cel puțin 233 de voturi ”pentru”. Demersul PSD a fost inițiat de 205 senatori și deputați. În tabăra PSD sunt consemnate, însă, mai multe absențe. DETALII AICI.

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger