AcasăPoliticaS-a aflat de la vârful PSD. Măsura vizează acciza la carburanți: „Ar...

S-a aflat de la vârful PSD. Măsura vizează acciza la carburanți: „Ar scădea preţul cu 1,2 lei/litru” – VIDEO

Printre alte scumpiri pe care le-au remarcat mulți dintre români, în ultima perioadă, se numără și cea a carburanților – motorină și benzină.

În tot acest context, liderul PSD a anunțat, luni, că a cerut o simulare de la vârful Ministerului Finanțelor, pe tema accizei la carburant. Și a vorbit despre o posibilă soluție la care s-ar putea apela, pe o durată limitată de timp, ce-i drept.

„Am cerut ministrului de Finanţe, domnului Câciu, o simulare ce înseamnă acciza la carburant şi cât este componentă din preţ. A ajuns la 7 lei la motorină, mi se pare, un preţ deja ca și efect la scumpirea energiei. Cred că o intervenţie, pe o perioadă limitată, a înjumătăţirii, de exemplu, a accizei, ar avea şi un efect benefic asupra inflaţiei”, a susținut Ciolacu, luni, de la Parlament.

Ciolacu: Ar scădea preţul cu 1,2 lei/litru

Când a fost întrebat ce ar presupune o astfel de propunere, la nivel de efect/preț, Ciolacu a spus că „din calcule (…) ar scădea preţul cu 1,2 lei/litru”.

La nivel de perioadă în care s-ar putea aplica o astfel de măsură, liderul PSD n-a precizat concret o durată, spunând că ar fi „în funcţie de cum suportă bugetul de stat”.

Marcel Ciolacu a anunțat, totodată, că va merge cu această propunere la nivelul Coaliției. ”Mâine o să merg cu cifrele și cu propunerea în Coaliție”, a precizat președintele Partidului Social Democrat.

author avatar
Andrei Coman
168 afisari

2 COMENTARII

  1. si daca scade acciza ,asta opreste cresterea pretului ? prostia si hotia de la varful psd . specialistii lui peste , caciu si ciolacu .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger