AcasăPoliticaS-a aflat de la USR: Clotilde Armand și Radu Mihaiu au pierdut...

S-a aflat de la USR: Clotilde Armand și Radu Mihaiu au pierdut primăriile Sectoarelor 1 și 2/„E democrație…”

La scurt timp după ce și-a anunțat plecarea de la vârful USR, Cătălin Drulă a mai făcut o declarație care nu a fost trecută cu vederea.

Pe lângă anunțul că va pleca de la șefia USR, după rezultatul obținut la recentele alegeri, din 9 iunie, rezultat despre care a spus că „este sub aşteptările pe care le-am avut”, că și-l asumă şi că va convoca în USR alegeri pentru un nou preşedinte în cel mai scurt timp, Cătălin Drulă a mai admis un aspect.

Concret, liderul demisionar al USR a recunoscut, luni, într-o conferință de presă, că primarii Sectoarelor 1 și 2, Clotilde Armand, respectiv Radu Mihaiu, ambii de la USR, au pierdut alegerile în fața candidaților PNL-PSD. Și anume George Tuță și Rareș Hopincă.

„Nu mai aveți primar la Sector 2, la Sector 1…” – a sunat remarca unui reporter prezent la conferința de presă susținută de Drulă.

„Da. Dar e democrație, oamenii au ales. Bine, nu prea au ales la Sectorul 1 și la Sectorul 2, e o diferență de 500 de voturi între Clotilde Armand și ceilalți și stăteau mașinile cu oameni care dădeau bani 500 de lei ca să voteze, la colț. Este democrația pe care o avem în regimul Iohannis”, a răspuns Cătălin Drulă, citat de stiripesurse.ro.

Tuță: Am încheiat numărătoarea paralelă/Se confirmă că am câștigat Primăria Sectorului 1

„Am încheiat numărătoarea paralelă. După centralizarea tuturor secțiilor, se confirmă că am câștigat Primăria Sectorului 1 cu o diferență de 429 de voturi.

Sunt la BES să mă asigur că toate voturile ajung în siguranță de la secții la Biroul Electoral de Sector. Reclădim Capitala Capitalei pe respect și transparență”, a transmis, în urmă cu scurt timp, George Tuță, pe pagina de Facebook.

PNL S1: George Tuță este noul primar al Sectorului 1

Anterior, în cursul dimineții de luni, PNL Sector 1 anunța, pe aceeași rețea de socializare, că „după numărarea a 98,7% din totalul secțiilor de vot din sector, George Tuță este noul primar al Sectorului 1”.

„Numărătoarea paralelă arată 475 de voturi în plus pentru George Tuță. Au mai rămas două secții unde reprezentanții USR tergiversează numărătoarea voturilor, la 10 ore de la închiderea secțiilor de vot. La secția 27, am solicitat intervenția poliției naționale pentru a aplica legea. În prezent, se fac cercetări la fața locului.

De asemenea, atragem atenția că la nivelul aparatului administrativ al Sectorului 1 se tergiversează deplasarea președinților de secții către Biroul Electoral de Sector, modificându-se inclusiv procedurile de predare a sacilor cu voturi.

Clotilde Armand trebuie să înțeleagă că a pierdut alegerile și să oprească orice încercare de a pune mâna pe sacii cu voturi”, au mai transmis reprezentanții PNL Sector 1, în același mesaj.

author avatar
Andrei Coman