AcasăPoliticaS-a aflat chiar de la Klaus Iohannis: Pe ce anume se concentrează,...

S-a aflat chiar de la Klaus Iohannis: Pe ce anume se concentrează, în acest moment, eforturile Guvernului!

După ce a stat de vorbă cu premierul și mai mulți reprezentanți ai Guvernului, la o zi de la depunerea, de către PSD, a moțiunii de cenzură ce vizează actualul Cabinet, Klaus Iohannis a prezentat concluziile ședinței.

Nu a făcut referire la moțiune, ci a pus accent pe alte ce va face Executivul, cu accent pe întâlnirea de marți cu Ludovic Orban și câțiva miniștri implicați în elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență, pregătit pentru a atrage fondurile europene negociate săptămânile trecute, la Bruxelles, ”necesare pentru redresarea economiei”.

Concret, președintele a anunțat că ”Guvernul lucrează în prezent la identificarea proiectelor care vor fi incluse în acest program și, foarte important, este în dialog permanent cu Comisia Europeană pentru ca toate proiectele propuse în final să fie eligibile, adică să poată fi finanțate din aceste fonduri”.

”De partea noastră, este nevoie de o serie destul de lungă de acte normative, care sunt necesare – și aici pregătirile sunt foarte avansate și Guvernul urmează să le adopte – pentru a fi în situația să aplicăm efectiv pentru acești bani. Eforturile Guvernului, în acest moment, se concentrează pe infrastructură. România are foarte multă nevoie de infrastructură și acum vorbesc aici în special despre autostrăzi și căi ferate. Deci, autostrăzile sunt foarte, foarte importante în această fază și în acest domeniu pot să spun că suntem foarte avansați. Avem mai multe tronsoane importante de autostradă pregătite pentru a fi incluse în proiecte cu care se solicită acești bani europeni”, a continuat primul om în stat.

Sprijin pentru fermieri

Totodată, Klaus Iohannis a adus în discuție și faptul că fermierii români au nevoie de susținere. ”Știm foarte bine că, pe lângă problemele cauzate de pandemie, fermierii se confruntă cu dificultăți generate încă de seceta prelungită din primăvară. Pentru a veni în sprijinul lor, lucrăm pe două direcții importante. Prima, pentru a veni în sprijinul fermierilor, Guvernul a prevăzut la rectificarea bugetară fonduri substanțiale destinate fermierilor afectați de secetă. Știu că aici au circulat tot felul de așa-numite fake news în spațiul public. Deci, încă o dată: Guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanțiale pentru despăgubirile fermierilor afectați de secetă. A doua linie, la fel de importantă, este pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situații”, a precizat, între altele, președintele.

Vă amintim că la discuțiile de la Cotroceni au participat, pe lângă șeful Executivului, și vicepremierul Raluca Turcan, precum și miniștrii Finanțelor, Economiei, Transporturilor și Agriculturii.

sursa foto: presidency.ro

231 afisari

8 COMENTARII

  1. FELICITARI , IOHANNIS , FELICITARI PNL ! AU TREBUIT SA TREACA 30 DE ANI PENTRU CA CINEVA SA IA , IN SFARSIT , TAURUL DE COARNE IN PLINA CRIZA ECONOMICA SI EPIDEMIOLOGICA !

    • Asa este , noi , mancurtii din Transnistria , ne concentram pe labuit geamantane in gara Tiraspol si oracaim in boscheti cand suntem pusi in pozitia capra la ora de belitocratie …..

  2. ba , de cand identifica si analizeaza astia situatii si posibilitati or sa moara toate firmele romanesti din lipsa de finante ca nu au dat nimic cum au dat toate tarile si nu au facut decat restrictii si falimente pe toata linia !!!!!!!!!

  3. dau dovada de incapacitate intelectuala în forma continuata, prostia și ticăloșie dusa la cote maxime

  4. @ Sunteți de părere că ar trebui realizat și un sistem de recuperare a subvențiilor de la partidele politice ce nu realizează programele de guvernare votate de alegători și de parlament și proiectele pentru care au primit mandate de la alegători, ?

  5. Pana ci Corina Cetu a spus ca guwernerul NU are nici un proiect, asa ca maruntisul obtinut la Bruxelles, pentru care klaun se batea cu pumnul in piept ca este o mare realizare, nu va fi accesat. Restul e cancan…..Balivernele lui klaun citite de pe prompter.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger