AcasăPoliticaS-a aflat ce venituri vor fi ÎNGHEȚATE! Ciolacu: „Avem un grad de...

S-a aflat ce venituri vor fi ÎNGHEȚATE! Ciolacu: „Avem un grad de îndatorare de aproape 50% din PIB” – VIDEO

S-a aflat ce venituri vor fi ÎNGHEȚATE! Ciolacu: „Avem un grad de îndatorare de aproape 50% din PIB” - VIDEOS-a aflat ce venituri vor fi ÎNGHEȚATE! Ciolacu: „Avem un grad de îndatorare de aproape 50% din PIB” - VIDEO

Pe final de an, s-au aflat detalii importante cu privire la unele venituri ale românilor. Și anume ce s-ar putea întâmpla în 2022. Marcel Ciolacu, liderul PSD și președinte al Camerei Deputaților, a vorbit despre hotărârea vizând înghețarea pensiilor speciale, dar și a veniturilor demnitarilor.

„Există o decizie clară acum de îngheţare a veniturilor demnitarilor, a pensiilor speciale şi cred că a salariilor majorităţii bugetarilor. Avem un grad de îndatorare de aproape 50% din PIB. Aşteptăm execuţia bugetară să vedem cât e PIB-ul, s-ar putea să fi depăşit. Avem lege care impune îngheţarea salariilor şi pensiilor.

Am picat de acord cu ceilalţi lideri din coaliţie că trebuie să intervenim pe salariile angajaţilor din sănătate, cu excepţia medicilor şi asistentelor.

Trebuie să depăşim această criză economică, deficitul este foarte mare, aşteptăm execuţia bugetară. Am intrat la guvernare din mers, deocamdată am rezolvat urgenţele. Să nu uităm că suntem în pandemie, eu nu o sa anunţ triumfător că am învins pandemia. Haideţi să dăm o şansă acestei coaliţii, care este condamnată să guverneze până în 2024”, a declarat liderul PSD la România TV.

Ministrul Budăi, anunț despre alocații și pensii

Pe de altă parte, după ședința de miercuri a Executivului, Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat detalii cu privire la ordonanțele vizând majorarea alocațiilor și a pensiilor.

„Astăzi (miercuri-n.red.), în ședința de guvern, au fost aprobate și cele două ordonanțe care, practic, implementează mare parte din pachetul social promis în programul de guvernare (…). Prima ordonanță se referă la alocația de stat pentru copii și instituirea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități. Este o ordonanță comună a Ministerului Muncii – Ministerului Familiei, astfel încât, începând cu data de 1 ianuarie 2022, alocațiile de stat pentru copii se majorează la 600 de lei pentru cei cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani, dar și 2 ani – 18 ani, copii cu dizabilități, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani alocația se majorează la valoarea de 243 de lei. Bineînțeles, ultima măsură din această ordonanță: instituirea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități.

O altă ordonanță extrem de importantă este ordonanța privind sistemul public de pensii, astfel încât pensia minimă se majorează cu 25%, de la 800 de lei ajunge la valoarea de 1.000 de lei. Valoarea punctului de pensie se majorează de la 1.442 de lei la 1.586 de lei, și anume, acel procent de 10% negociat la formarea coaliției politice care susține acest guvern. Urmează, este scrisă și a ieșit din avizare la Ministerul Muncii ordonanța care prevede instituirea acelui ajutor financiar care se acordă o singură dată în luna ianuarie pensionarilor care au pensia mai mică sau egală cu 1.600 de lei. Asta a fost parte din pachetul social”, a precizat Marius Budăi, de la Palatul Victoria, într-o conferință de presă după reuniunea Cabinetului din care face parte.

author avatar
Andrei Coman
766 afisari

6 COMENTARII

  1. Cand sunteti si voi la ciolan, e doar aproape de 50%. Cand nu erati, pentru voi deficitul era peste 50%… SICTIR IMPOSTORILOR!!!

    • Mai contează cateva procente? Bravo popor român! Iubiți atat de mult țara asta incat nici macar nu a-ti clipit in timp ce țara, economia, societatea a fost distrusă, furată, vândută.
      Din singura țară in lume fără datorii am ajuns in randul lumii in numai 31 de ani, avem o țară ca afară plină de datorii… S-a trezit corectitudinea in tine? Foarte bine… Da cifra reală si hai siktir.

  2. Omul s-a văzut cu sacii în căruță și se gândește că nu mai poate fi atins cu nimic, dar face o mare greșeală atât lui cât și partidului din care face parte.
    Vine la televiziuni subțire pregătit lucrurile la nivel macroeconomic stau cu totul altfel decât la o covrigărie iar oamenii care lucrează și sunt de specialitate o fac pe repede înainte.
    Altfel spus s-a aruncat cu capul înainte și la un moment dat îi va fi greu să revină la normalitate.
    Alt lucru pe care ar trebui să-l cunoască este faptul că și militarii merită mărire de pensie cu excepția unora care prin mijloace dolosive au reușit mărirea pensiei prin introducerea unor venituri necuvenite, dar cine sa se sesizeze cei care sunt complici.

  3. Intraba l pe catu de ce s a ajuns la scorul asta de indatorare nu pt ca le a dat salarii atat de multe romanilor.

  4. Pupati-l ,ba ,in cur pe mutu pana vi se strepezesc dintii ,slugi imputite.Va e frica sa nu afle prostimea adevarul.KK MAS PE ZIARUL VOSTRU DE SEKURISTI IMPUTITI

  5. La taxa pe bogatie vor veni si cocalarii manelarii si bombardierii pentru a sprijini bugetul de stat in favoarea romanului neincalzit cu sume echivalente a jumate masina / bombardier + 10 ron taxa Catedrala Mantuirii Neamului ca fac parte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger