AcasăPoliticaS-a aflat! Ce ministere vânează USR-ul

S-a aflat! Ce ministere vânează USR-ul

S-a aflat! Ce ministere vânează USR-ulS-a aflat! Ce ministere vânează USR-ul

USR-ul începe să câștige din ce în ce mai mult teren pe scena politică romnească, mai ales după ce a reușit să își impună candadiții pentru alegerile locale pe Sectoarele din București. În acest context, se pare că liderii partidului au planuri și mai mari – vor să preia anumite ministere.

Anunțul a fost făcut de deputatul USR Ionuț Moșteanu care a precizat că, alături de colegii vrea să ceară Ministerul Dezvoltării.

În fapt, Ministerul Dezvoltării este o adevărată „mină de aur”, întrucât, prin intermediul acestuia primarii din țară primesc fonduri consistente.

USR-ul vânează mai multe ministere

„Primarii sunt momiți cu nenorocitul de PNDL. Vom cere ministerul Dezvoltarii si PNDL să fie reformat fundamental. Nu avem nicio legătură strânsă cu PNL, sunt doar alianțe în câteva locuri. Din contră, nu doar că nu este o legătură USR-PNL, este o poziție de adversitate politică”, a declarat Ionuț Moșteanu.

În prezent, acest minister este condus de Ion Ștefan, un apropiat al lui Ludovic Orban, despre demiterea căruia s-a tot discutat în ultima perioadă.

Însă, se pare că pe „lista” USR s-ar afla și Ministerul Sănătății, potrivit unor surse citate de Antena3.

În același timp, se pare că peste 30 de primari social democraţi s-au transferat la PNL, potrivit deputatului USR Ionuț Moșteanu care precizează că liberalii „nu au înţeles nimic” din votul la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a făcut această precizare într-o postare pe Facebook în care punctează faptul că România nu poate fi recontruită cu aceeași oameni care au ținut comunitățile în subdezvoltare.

Primarii din PSD, transferați la PNL

„Doar în ultimele zile, peste 30 primari PSD s-au transferat la PNL. Se adaugă altor zeci de traseişti – primari şi viceprimari PSD transferaţi deja. La Piteşti, viceprimarul PSD este candidatul PNL. La Iaşi, PSDistul Chirica. Prin toţi aceşti primari, pesedismul supravieţuieşte”, scrie acesta pe Facebook.

author avatar
Alexandru Tîrcavu