AcasăPoliticaRusia este aproape singură.Vești bune într-un an rău

Rusia este aproape singură.Vești bune într-un an rău

Invazia rusă în Ucraina este legată de multe dintre celelalte crize globale de la penuria de alimente din țările sărace până la criza energetică și tragediile refugiaților din Europa și chiar ciocnirea mondială dintre autocrați și democrați.

În schimb, Vladimir Putin devine din ce în ce mai izolat în țară și în străinătate, chiar și puținii săi parteneri rămași, cum ar fi președintele chinez Xi Jinping, se îndepărtează de el.

În conversațiile cu cancelarul german Olaf Scholz, președintele SUA Joe Biden și alți lideri mondiali, Xi a indicat că nu va tolera și nici nu va tolera utilizarea armelor nucleare de către Rusia.

Aproape toți liderii națiunilor G20 reunite la Bali au condamnat războiul și au cerut încetarea acestuia. De fapt, Rusia este aproape singură. E o realitate, în pofida declarațiilor belicoase de la Kremlin.

Celălalt dezastru evitat este criza energetică occidentală pe care Putin a încercat să o provoace. Chiar dacă a oprit gazul natural rusesc care obișnuia să curgă prin conducte către Uniunea Europeană, rezervoarele de stocare a țărilor membre sunt pline.

Dacă Putin a crezut că ar putea șantaja Europa pentru a nu mai sprijini Ucraina, s-a înșelat.

Chiar și pentru economia mondială, cel mai rele temeri ar putea fi acum în urmă. Inflația din SUA, pe baza noilor date privind prețurile – și într-o măsură în UE –  pare să fi atins un nivel maxim. Acest lucru diminuează presiunea asupra băncilor centrale pentru a continua să crească ratele dobânzilor cu aceeași aviditate în viitor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
707 afisari

13 COMENTARII

  1. Rusia va ingropa ”occidentul” malignizat !!!
    Sa va stergeti la gura cu fituica asta propagandista, numita ”articol”.
    Prabusirea economica a Europei nu mai poate fi evitata !!!

  2. Razboiul din Ucraina este politic, economic, ideologic. Problema este ca si europa si america sant sabotate din interior se orchestreaza intentionat prabusirea vestului si lansarea dictaturii chinezesti in toata lumea

  3. Articol venit pe jgeab ,cum zice Cristoiu.La capatul jgheabului asteapta o gaina,o oaie sau un porc.Dle Jacota,va rog sa va alegeti specia.

  4. mai radule(ca si tudor de la A3! :D) ce s-a intamplat cu europa cand putin a inchis robinetul? oare e posibil ca si china sa pateasca la fel daca rusii le taie macaroana?

  5. Cand au spus chinezii ca „nu vor tolera”? Au zis ca ar fi bine sa nu, ca ar fi foarte grav, dar cam atat. Iar santaj chiar nu a fost. Europenii au renuntat singuri la gaze si petrol. Santajul a venit din partea lor, ca daca nu pleaca rusii, ei nu mai cumpara. Dar, na!, daca trebuie sa-ti indeplinesti norma de propaganda, inversezi faptele.

  6. Rusia e pe cea mai bună și sigură cale să ajungă la sapă de lemn. Deja, tehnologic, este aruncată cu 40 de ani înapoi. Și decalajul crește. A intrat recent, oficial, în recesiune. Pot urla trolii rusnaci ca din gură de șarpe – împotriva izolării Rusiei nu pot face nimic. Vor rămâne în continuare la lădița lor de nisip, imaginându-și că mai contează. Vor rămâne ridicoli cu visele lor imperiale de mărire. Sunt condamnați la involuție. Eventual și la dezintegrare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger