AcasăPoliticaRusia atacă – Ucraina doar sapă tranșee

Rusia atacă – Ucraina doar sapă tranșee

Oficialii ucraineni se tem că armata nu reușește să-și extindă rețeaua de tranșee și fortificații defensive suficient de rapid pentru a rezista unei ofensive rusești așteptate în nord-estul și sud-estul țării

Oficialii ucraineni se tem că armata nu reușește să-și extindă rețeaua de tranșee și fortificații defensive  suficient de rapid pentru a rezista unei ofensive rusești așteptate în nord-estul și sud-estul țării.

 „Am avertizat încă din vara trecută că trebuie să construim linii defensive la scară industrială, reunind miniștrii de resort și administrațiile militare locale”, a declarat pentru Politico deputatul de opoziție Rostislav Pavlenko.

În toamnă, președintele Volodimir Zelenski și prim-ministrul Denis Șmîhal au recunoscut că vechile structuri defensive vor trebui reînnoite și că vor trebui adăugate noi fortificații pe linia frontului, în urma contraofensivei de vară sub așteptări a Ucrainei, care a dus doar la câștiguri teritoriale marginale după luni de lupte crâncene.

Dar și tactica rușilor s-a bazat pe un sistem complex de fortificații pe măsură ce a înaintat adânc pe teriroriul urcainean. Apărarea construită acum, constând în obstacole complexe, va reprezenta o provocare tactică majoră pentru operațiunile ofensive ucrainene”, au avertizat analiștii militari de la Institutul Regal al Serviciilor Unite din Marea Britanie.

Acum, când ucrainenii se confruntă cu perspectivele unei ofensive rusești concertate, întrebarea care îi frământă este dacă liniile lor defensive vor fi la fel de bune ca cele ale rușilor și dacă nu cumva au lăsat prea puțin timp pentru a construi serios.

„Am început să construim și să revizuim fortificațiile de apărare abia la 1 martie”, a spus Oleg Siniehubov, guvernatorul regiunii Harkov. Recunoaște că nu poate estima când vor fi finalizate. Ucraina nu are suficiente mine disponibile pentru noile fortificații – și nici suficienți soldați mobilizați pentru a le echipa corespunzător. În plus, finanțarea s-ar ridica la peste 700 de milioane de dolari.

Bombele cu planare schimbă jocul în favoarea Rusiei

Bombele FAB au fost folosite în recenta ofensivă rusă din regiunea Donețk și au făcut ravagii în apărarea din Avdiivka, un oraș din estul Ucrainei care a căzut în mâinile Rusiei luna trecută.

Bomba FAB-1500 de 1,5 tone este o conversie a unei vechi arme din epoca sovietică. Este lansată de avioane de vânătoare la aproximativ 70 de kilometri de țintă, apoi este dirijată de un sistem de ghidare și folosește aripi detașabile pentru a plana spre țintă.

„Vom avea nevoie de fortificații foarte adânci pentru a rezista la aceste bombe aeriene ghidate”, a precizat Pavlenko. „Rușii fortifică ori de câte ori și oriunde este posibil, indiferent dacă sunt în ofensivă sau nu, iar aceasta este chiar o  logică de război.”

author avatar
Radu Jacotă Redactor
709 afisari

4 COMENTARII

  1. Iar ai tras pe nas,bratia?Doar afumati ca tine se bucura de razboi.Oamenii normali se roaga,indiferent de simpatii,sa fie pace.

  2. Rusii vor ataca Kievul, este singura miscare strategica care le poate aduce victoria. In sud-est, teritoriile locuite de rusi au fost aproape cucerite. Dupa Kiev, vor urma Harkov, Slaviansk Kramatorsk.

  3. Ce sa mai intelegem. Din comunicatele lor reiese ca Armata Ucrainei ucide sute, mii de soldati rusi zilnic si ei nu pierd decat cateva zeci, distruge poduri, baraje, cai de comunicatii, comandamente, pozitii de aparare, tunuri, vase militare, rachete, instalatii de lansarea proiectilelor reactive, tancuri performante, masini de lupta, avioane de ultima generatie, tehnica de bruiaj si cercetare, ce mai, vitejie si succes pe toata linia, asa cum ei ne comunica noua ca fac. Conform acestor comunicate, rusii sunt praf si pulbere. Niste carne de tun lunga si moale. Si atunci, ce nevoie mai au Zelenski si Ucraina de sprijinul vesticilor de armele si miliardele lor. Asemenea „succesuri” sunt concludente. Ucraina este pe cale de a distruge Rusia si nu mai are nevoie de armele si banii americanilor si germanilor, francezilor, si… Nu!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger