AcasăPoliticaRuptură totală între Casa Albă și Pentagon

Ruptură totală între Casa Albă și Pentagon

Spitalizarea secretă a lui Lloyd Austin ascunde o boală mai mare și care se răspândește precum cancerul în SUA. Diferite brațe ale administrației americane nu mai comunică deloc. Se vorbește despre o ruptură totală între Casa Albă și Pentagon, după ce nici măcar președintele Joe Biden nu a fost informat că secretarul Apărării a suferit o criză și este internat la Terapie Intensivă.

Dacă cineva dorește să afle cum mai merg treburile în America, să se uite la povestea spitalizării lui Austin, șeful Pentagonului. Este ilustrarea perfectă a diviziunilor în creștere de la Washington.

Șeful Pentagonului, la Terapie Intensivă

Internat în spital la 1 ianuarie pentru ceva ce Pentagonul a descris abia în data de 5 ca fiind „complicații în urma unei proceduri medicale elective recente”, Lloyd Austin a fost, de fapt, grav bolnav. Sau încă mai este, căci nici măcar președintele Americii nu știe, nu a fost informat. Dar, Biden poate să-și facă un „update” din mass-media, care a descoperit că starea secretarului Apărării nu e tocmai bună, el fiind internat la Terapie Intensivă.

Cu toate acestea, în pofida gravității situației, surse de la Casa Albă au dezvăluit pentru Politico un adevăr teribil – nici președintele, nici consilierul pentru Securitate Națională, Jake Sullivan, nu au fost informați despre situația șefului US Army.

Oricât de bizar ar părea, ce vedem este, de fapt, o realitate a situației actuale și care reflectă fracturarea mai largă din interiorul SUA. S-a ajuns la o ruptură chiar în cadrul Înaltului Comandament!

Astfel de fisuri au fost evidente în ultima vreme și un ochi avizat le-a putut sesiza când pe tapet s-a pus războiul din Ucraina.

CIA, la cuțite cu spionajul militar

Evaluând factorii care au condus la contraofensiva ratată a Kievului, Washington Post a constatat că au existat așteptări și evaluări foarte diferite la Washington. În februarie 2022, pe când toate departamentele implicate căutau să ajungă la un consens cu privire la ce sfat comun să-i ofere lui Joe Biden, optimismul Pentagonului a fost puternic lovit de avertismentele CIA cu privire la situația reală a trupelor rusești. Atunci, spionii americani au aruncat pe masă predicția unei șanse de succes a contraofensivei ucrainene de cel mult 50%.

Însă, poziția celor de la CIA l-a deranjat pe Lloyd Austin, care nu s-a ferit să susțină că serviciilor de informații le-a fost „mai sigur să parieze pe un eșec”. În sprijinul tezei sale, el le-a reamintit spionilor despre cum evaluau, în februarie 2022, că Rusia va „lua” Kievul în câteva zile de la invazie.

În fapt, Pentagonul a mizat totul pe livrarea de armament modern Ucrainei, iar Austin, în particular, a fost nerăbdător să vadă impactul sistemelor Patriot în fața rachetelor rusești.

Diviziunea internă a devenit și mai evidentă când a trebuit analizată poziția SUA față de războiul Israel-Hamas.

La 3 ianuarie, 17 membri din campania lui Joe Biden au publicat o scrisoare prin care solicitau administrației prezidențiale să solicite o încetare permanentă a focului în Fâșia Gaza. Condamnând răspunsul SUA ca fiind „fundamental antitetic față de valorile americane”, scrisoarea susținea că respectivii își dau demisia „din cauza poziției lui Biden” față de conflictul Israel-Palestina. În aceeași zi, Tariq Habash, din Ministerul Educației, demisiona din cauza a ceea ce el a descris ca fiind „ochiul orb al SUA la atrocitățile comise împotriva vieților palestiniene nevinovate”.

Cine conduce, de fapt, la Washington?

Problema ascunderii informației că șeful Pentagonului s-a internat este mai semnificativă decât acțiunile unui singur om.

Pe măsură ce conflictele din Ucraina și Fâșia Gaza intră în faze critice, iar forțele americane au ajuns să fie hărțuite, chiar atacate în Orientul Mijlociu, președintele SUA nu avea habar că șeful său de la Apărare este absent. O comunicare internă slabă și un vid la conducerea Pentagonului, remarcă presa din State.

Iar totul se întâmplă la începutul unui an electoral. Până și alegătorii democrați sunt îngrijorați de faptul că Joe Biden nu poate conduce și gestiona situația prezentă.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.775 afisari

3 COMENTARII

  1. Aceasta fraza: „Până și alegătorii democrați sunt îngrijorați de faptul că Joe Biden nu poate conduce și gestiona situația prezentă.” ytrbuie corectata.
    Până și alegătorii democrați sunt îngrijorați de faptul că Wall Street-ul din spatele lui Joe Biden nu poate conduce și gestiona situația prezentă.
    Daca elitele financiare khazare nu mai au nici o solutie la situatiile actuale atunci ce sanse mai exista ca ceva sa mearga ca lumea.

  2. Diagnosticul e simplu, firmele de armament au tocat banii Pentagonului, pe fondul unei corupții cronice a generalilor americani și au livrat armatei US numai știfturi. Cel mai răsunător eșec este programul avionului F 35, un știft, pe care nici Congresul nu a vrut să-l mai finanțeze. Un alt rebut exorbitant este și sistemul Aegis pe care rusii îl fac praf cu bruiajul. Astea sunt fala Americii iar fraierii de malul Dambovitei se uita cu gura căscată și nu înțeleg nimic, dar decontează amerlocilor fără număr fără număr pentru toate vechiturile cu care, culmea rasului și prostiei, vor sa apere tara ( de fapt vor sa se apere pe ei) de rusi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...
proger