AcasăPoliticaRundă ESENȚIALĂ de negocieri la Vila Lac. Se așteaptă decizia!

Rundă ESENȚIALĂ de negocieri la Vila Lac. Se așteaptă decizia!

Negocierile continuă la această oră (foto: antena3.ro)

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au revenit la Vila Lac 1, de această dată vineri dimineață, pentru a discuta, o tură în plus, în speranța că se va ajunge la un consens în privința unei propuneri pentru funcția de premier. Liberalii au propus deja două variante – fie Florin Cîțu, fie Ludovic Orban, ”la pachet” cu alte funcții importante (VEZI AICI). 

Noile negocieri – care au loc la aproape două săptămâni deja de la alegerile din 6 decembrie – ar aduce o schimbare față de zilele precedente, în sensul în care, din câte anunță Antena 3, pe surse, cei din USR PLUS nu ar mai respinge varianta ca Ludovic Orban să redevină premier, în schimbul obținerii mai multor posturi în viitorul guvern.

Până să participe la negocieri, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a făcut un anunț într-o notă încrezătoare – ”iese fum alb”, ”sută la sută guvernăm”.

Anunțuri la unison, după discuțiile de joi

În cursul zilei precedente, liderii formațiunilor care intenționează să formeze o coaliție, după alegeri, au anunțat la unison continuarea discuțiilor.

”Am decis să continuăm discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare, care să ducă la învestirea unui Guvern”, a punctat Ludovic Orban, după negocierile de joi de la Vila Lac.

Liderul UDMR: Intenția noastră este să avem o guvernare responsabilă

De asemenea, liderul UDMR a anunțat o continuare a acestui dialog și s-a declarat încrezător că până la finele acestui an România va avea un Executiv funcțional. ”Vom continua aceste discuții, fiindcă aproape singura soluție bună pentru România – și sunt convins că de fapt este singura soluție această majoritate formată cu PNL, USR-PLUS și UDMR.

Toate soluțiile rămân pe masă din punct de vedere politic și vom găsi o echilibrare până la finalizarea negocierilor pe toate palierele – Parlament, Guvern – și sunt convins că până la sfârșitul anului vom avea un Guvern funcțional, fiindcă intenția noastră este să avem o guvernare responsabilă, o guvernare eficientă, corectă și binele comun să primeze. Restul, totul se poate discuta și se poate ajunge la o înțelegere”, a precizat Kelemen Hunor.

Orban: Vom comunica împreună rezultatul

Nu în ultimul rând, întrebat dacă s-a stabilit un termen-limită pentru încheierea acestor negocieri, liderul PNL, Ludovic Orban, a dat următorul răspuns: ”N-am stabilit, ce-am stabilit este să reluăm discuțiile.

Vom comunica împreună rezultatul și evoluția discuțiilor, pe măsură ce se ajunge la o înțelegere pe diferite teme”.

Mesajul USR PLUS din 16 decembrie

Miercuri, după ce s-au aflat variantele propuse de PNL, după ședința conducerii partidului lui Ludovic Orban, pe pagina de Facebook a USR-ului a fost transmis următorul mesaj: ”USR PLUS își exprimă dorința și disponibilitatea de a continua discuțiile asupra structurii și programului unei guvernări pe baza unei majorități alături de PNL și UDMR.

Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră.

Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist.”

150 afisari

4 COMENTARII

  1. usr si udmr pun mana pe ministere bcheie. udmr-cultura si culte, comunicatiile
    usr va da al 2-lea om in sta. se pare ca liberalii si johanis isi bat joc de votul romanilor si mai ales de tara. tradarea de tara se mai pedepseste?

  2. Doamne pe mana cui a ajuns Romania ,cu acestia am ajuns de toata jalea , sa ne uitam pe lista acestui nou guvern propus in frunte cu tartorul lor Iohanis , sunt niste indivizi care au intrat in scoli pe liste „aditionale” pentru minoritati etnice sau intelectuale , nu au facut nimic bun , fara nici o competenta profesionala , decat slugarnicii la stapanii externi cu interese antiromanersti !!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger