AcasăPoliticaBOMBA din Programul de guvernare al PSD! Ce vrea să facă Marcel...

BOMBA din Programul de guvernare al PSD! Ce vrea să facă Marcel Ciolacu

sursa foto: psd.ro

Rotativa guvernamentală bate la ușă. Au fost și vor mai fi, foarte probabil, discuții la nivel de coaliție înainte de momentul în care se va produce, efectiv, rocada de la vârful Executivului. În câteva săptămâni, liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar urma să preia șefia Guvernului.

În tot acest timp, social-democrații au lucrat la programul de guvernare. Iar măsurile cuprinse în acest plan urmează să fie anunțate public, pentru ca românii să știe ce și-au propus să realizeze reprezentanții partidului condus de Marcel Ciolacu, odată ce PSD-ul va prelua guvernarea, după rotativă.

Măsuri pentru agricultori și domeniul construcțiilor

Din câte s-a aflat, social-democrații au mai multe măsuri la care țin în mod special. Aceste măsuri sunt cele referitoare la scăderea prețurilor alimentelor de bază, potrivit Antena3. Printre „stâlpii” de bază din programul de guvernare se numără măsuri pentru agricultori, industria alimentară și domeniul construcțiilor.

Una dintre ele a intrat în vigoare, înainte ca PSD-ul să preia frâiele Executivului. E vorba de cea referitoare la scăderea prețului laptelui. Dar nu ar fi singura inițiativă de acest gen. Potrivit aceleiași surse, măsuri similare vor fi luate și pentru alte produse ce au la bază laptele, cum ar fi brânzeturile sau iaurturile.

Mai mult decât atât, social-democrații vorbesc și despre o plafonare a adaosului comercial pe lanțul de producție, pentru produsele de bază, dar și determinarea comercianților să micșoreze procentul taxei de raft – tot pentru produsele de bază.

Ciolacu: Avem ambiţia să forţăm investiţii anuale de 10% din PIB

Recent, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și liderul PSD, declarase că una dintre priorităţile guvernării „care începe în iunie” este aceea de a demara în România o revoluţie a Start-Up-urilor.

„Dacă am reuşit să investim în 2022, an cu crize suprapuse, aproape 7% din PIB în economia românească şi în firmele antreprenoriale româneşti, în special în IMM-uri, cred că e nevoie să avem ambiţia ca de acum înainte să forţăm investiţii anuale de 10% din PIB. Şi mai avem o prioritate a guvernării care începe în iunie, o prioritate care vă priveşte în mod direct pe toţi tinerii aflaţi astăzi în sală, ca şi pe cei care ne urmăresc în direct pe Facebook, vreau să demarăm în România o revoluţie a Start-Up-urilor, să punem o miză de miliarde de euro din fonduri naţionale şi mai ales din bani europeni pe potenţialul dumneavoastră extraordinar, să vă provocăm să fiţi creativi şi îndrăzneţi, să construim un întreg ecosistem în care tinerii antreprenori în noile tehnologii să producă un uriaş salt calitativ al economiei noastre, care să pună o presiune şi mai uriaşă pe stat, să îl oblige pe stat să alerge mai repede, să digitalizeze mai rapid, să răspundă mai alert nevoilor societăţii”, a spus Marcel Ciolacu, marți, la evenimentul „Romania Start-Up Revolution”, organizat la Academia de Studii Economice și ajuns la ediţia a IV-a.

author avatar
Andrei Coman
1.695 afisari

17 COMENTARII

  1. mai bineANTICIPATE…CE TOT SCHIMBATI CHILOTII MURDARI INTRE VOI DE33 DE ANI….HAI LA SPALATORIE…PUTE A KAKAT TOT

    • Domnule dragă, Ciolacu a fost la Muntele Athos, s-a închinat la icoane și a pupat mâinile cuvioșilor călugări de acolo. Cum crezi că ar fi posibil să facă tocmai el ceva rău nouă? Un om atât de evlavios… Și nemții ne vor invidia.

  2. Ce scoala are acest neterminat avid de putere.! Au dus preturile la extrem si acum, ca sa ne pacaleasca sa zicem vai ce buna e pesedeaua, le aduce la normal, asa cum trebuiau sa fie pana sa le murdareasca gasca , sa spunem hai din nou cu ei la vot. Nu mai tine amice. Va ajunge. Ati furat,mintit ,dus la saracie si batjocura natia romana cu covrigei,mititei si berica. VOTAM AUR! La bulau cu voi! Confiscarea averilor si Jilava!. Ne-ati furat munca si buzunarele, o gasca de hoti si de borfasi. O sa fugiti ca sobolanii. Ar fi bine sa va grabiti pana nu vine macelul sa dati socoteala la toate nenorocirile si furtisagurile facute in asti 30 de ani.

  3. Numirea lui Ciolacu în funcția de Prim Ministru este cea mai mare jignire adusă poporului român ! Un individ submediocru, cu Bacalaureatul susținut la vârsta de 30 de ani și fără loc de muncă până la vârsta de 37 de ani , care vorbește românilor despre bunăstare, progres și investiții ! Poporul român nu va uita această umilință !

  4. S-au luat masuri de ieftinirea laptelui,dar in magazine si suprmarketuri pretul este la fel 12 lei pe litru900 gr de kefir costa tot 12 lei adica 14 lei pe litru.Noi luam masuri doar pe hartie ca sa-i prostim pe fraeri suntem PsD isti !Mai bine v-ati schimba denumirea ca nu sunteti PSDisti ,sunteti si voi ca PNDLEAUA V-a adus presul la acelasi nivel de gandire cu globalistii Siktir partid de prosti, lingai si prosti Va este frica de un pres nebun Siktir cu tot cu paltonoiul plavan si cu pndeleaua extremista!Mincinosilor obedienti !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger