AcasăPolitica”Românii vor munci toată viața”. Firea, critici dure la adresa Guvernului, pe...

”Românii vor munci toată viața”. Firea, critici dure la adresa Guvernului, pe tema pensiilor

”Românii vor munci toată viața”. Firea, critici dure la adresa Guvernului, pe tema pensiilor (foto: facebook)

Social-democrata lansează critici dure la adresa Executivului, pe tema pensiilor, unul dintre subiectele îndelung discutate în ultima perioadă, în contextul definitivării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), recent trimis la Bruxelles, dar și al declarațiilor pe care le-au făcut guvernanții pe această temă.

”Românii vor munci toată viața, până nu se vor mai putea bucura sănătoși de pensie! Asta vrea puterea “de dreapta”. După ce ne-a acuzat că dezinformăm despre creșterea vârstei de pensionare, după ce a negat vehement că s-ar fi discutat în guvern în legătură cu acest subiect, ministrul pnl al muncii confirmă explicit că vârsta de pensionare va crește în rândul femeilor de la 61 la 65 de ani”, susține Gabriela Firea, într-un mesaj transmis vineri, pe pagina sa de Facebook.

Săgeți către ministrul Turcan, pe tema pensiilor speciale

Senatoarea PSD, prim-vicepreşedinte al principalei formațiuni de Opoziție, aduce în discuție și recentele declarații pe care Raluca Turcan le-a făcut la un post TV. ”În schimb, Guvernul PNL-USR a anulat măsurile PSD pentru creșterea colectării la bugetul de pensii și vrea să crească transferul din Pilonul I în Pilonul II, adâncind și mai mult deficitul la pensii.

Iar dna Turcan spune că pensiile speciale nu sunt o problemă! După ce s-au bătut cu pumnul în piept, în campanie, că le vor anula”, susține Firea. Potrivit spuselor ministrului, ”povara financiară a pensiilor speciale nu este uriaşă”, fiind de până în 5 miliarde de lei.

Firea: Guvernul pune presiune pe cei care muncesc cinstit

Social-democrata și-a încheiat mesajul critic la adresa Cabinetului în fruntea căruia se află liberalul Florin Cîțu cu următoarea concluzie: ”Deci, în loc să se ocupe de inechități, de cei care fac evaziune și de reducerea profiturilor uriașe ale firmelor private care gestionează banii de pensii ai românilor, guvernul pune presiune pe cei care muncesc cinstit”.

Vă amintim că joi, la finele ședinței Guvernului pe care îl conduce, Florin Cîțu a făcut mai multe declarații, inclusiv despre pensii.

Iată ce a răspuns când a fost întrebat la un moment dat, în cadrul briefingului de presă de după ședința din 4 iunie a Executivului, despre declarațiile ministrului Muncii pe tema vârstei de pensionare în cazul femeilor:

”Reporter: O clarificare dacă tot vorbeam de pensie, evident. Spuneați că săptămâna viitoare se va aproba acest proiect de lege cu interzicerea cumului și care prevede în același timp creșterea vârstei de pensionare, evident, opțional, la 70 de ani.

Poate ne lămuriți, pentru că ieri seară, ministrul investițiilor nu a putut să o facă, în ceea ce privește creșterea stagiului de cotizare. În momentul de față avem 35, ministrul pomenea încă opt ani de zile, însă o modificare a întregului concept a stagiului de cotizare, ce va presupune acest lucru, pentru că oamenii și-ar dori să știe și clarificările de la dumneavoastră aferente. De asemenea, ministrul muncii spunea că va crește vârsta de pensionare pentru femei la 65 de ani până în 2030 și va fi egalizată cu vârsta bărbaților.

Florin Cîţu: Nu, cred că erau niște opinii. În PNRR nu scrie nimic de vârsta de 65 de ani, nu scrie de așa ceva. Repet, v-am dat calendarul pentru Legea pensiilor, haideţi să discutăm pe Legea pensiilor când va apărea. Bineînţeles că sunt discuții și sunt opinii şi în cadrul partidelor politice din coaliție, sunt mai multe propuneri, vom vedea care va fi propunerea finală.

Deocamdată ştim ce avem clar, este această ordonanță care a fost în dezbatere publică și acum are toate avizele și este gata, înțeleg, pentru săptămâna viitoare, în care se extinde opțional dacă doreşti să stai peste o anumită vârstă, vrei să rămâi la locul de muncă, să îţi extinzi perioada, poţi să rămâi. Dar acum, acesta este singurul proiect despre care discutăm.

În rest nu avem proiecte, avem, bineînțeles, opinii, dezbateri și eu prefer, ca de fiecare dată, să discut pe ceva concret, când avem ceva concret, iar în PNRR nu se discută de vârsta de 65 de ani, nu se discută despre aşa ceva. V-am spus principiile din PNRR.”

235 afisari

2 COMENTARII

  1. SĂ MUNCEASCĂ! SAU SĂ IASĂ CU RĂNGILE ÎN DRUM ȘI SĂ-ȘI FACĂ DREPTATE:
    Pas 1) Răriți pensionarii speciali CU 99%!
    Pas 2) Rărite structurile de forță
    Pas 3) Răriți cu 95% puliticienii!
    Pas 4) Răriți bugetarii cu minim 60%!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger