AcasăPoliticaRomânii se pregătesc de vot. S-a dat startul campaniei pentru alegerile locale

Românii se pregătesc de vot. S-a dat startul campaniei pentru alegerile locale

Partidele politice au intrat în linie dreaptă în cursa pentru alegerile locale.

În şedinţa de miercuri, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării alegerilor locale din 2020.

Printr-o lege adoptată de Parlament, data de 27 septembrie a fost stabilită ca dată de desfăşurare a alegerilor locale.

Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat acest proiect.

Potrivit proiectului, pe data de 27 septembrie vor avea loc alegerile pentru consiliile locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi pentru primari, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi pentru primarul general al municipiului Bucureşti, consiliile judeţene, precum şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene.

„Vine vremea decontului”

National a comentat, în ediția printată, decizia Executivului de a stabili data de 27 septembrie pentru realizarea alegerilor locale, astfel:

„Liberalii sunt disperați de o eventuală pierdere a puterii. Vorba unui amic ce îmi spunea că, pentru ei, pierderea stăpânirii se numără în ani de închisoare, de aici și atâta încrâncenare. Vine vremea decontului pentru abuzurile comise, pentru afacerile murdare desfășurate la adăpostul stărilor de urgență și de alertă, pentru haosul creat de guvernarea aiuristică, or tocmai asta încearcă să evite. Singura lor șansă de a ocoli pușcăria rămâne păstrarea puterii. Iar pentru asta sunt în stare să facă orice și să rămână pe poziții. Primul pas, alegerile locale, unde trebuie să câștige la un scor zdrobitor. De ele depinde câștigarea alegerilor parlamentare, fapt ce le-ar aduce satisfacția unei guvernări după bunul lor plac”.

Dacă alegerile ar avea loc duminică…

La ultimul sondaj realizat de IMAS, arată că PNL, în ce privește opțiunile de vot ale românilor pentru alegerile locale, se situează în fruntea clasamentului cu 33%. În schimb, PSD scade, ajungând la 21,9%, față de 23% în luna mai.

USR crește în iunie la 12,3%, după 11,6% în luna mai și un minim de 10% înregistrat în februarie. Sondajul arată că PLUS a înregistrat 5,8% din opțiunile de vot.

De asemenea, aliații tradiționali ai social-democraților – ALDE și UDMR – sunt și ei în scădere.

Astfel, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, este cotat cu 3,7% (luna trecută avea 4,2%), iar UDMR ar fi votat de doar 3,4% din electorat (avea 5,1% luna trecută). De remarcat că și aceste două formațiuni înregistrează scăderi puternice pentru a treia lună consecutiv.

Pro România, partidul condus de Victor Ponta, staționează la scorul de luna trecută, 11,2%.

Tot pe un trend ascendent se află și PMP, formațiunea condusă de Eugen Tomac, care înregistrează un scor de 4,7%, cu un punct procentual mai mult decât luna trecută.

author avatar
Eli Dan Davidescu
237 afisari

1 COMENTARIU

  1. PSD pierde lunar 2 procente , e pe tobogan . STANGA , chiar si cu UDMR incropit la 5 % , nu obtine mai mult de 35% . DREAPTA , cu 65 % , mai are nevoie de un procent , la 66 % se pot aduce modificari la Constitutia lui Iorgovan din 92 , complet depasita .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...
proger